Hledání v zahraničí

Ahoj, zajímalo by mě jak je to s hledáním v zahraničí? Hlavně v Evropě, máte někdo nějaké zkušenosti? Kde se dá hledat free a kde je to velký problém?

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von Pilot1 23.12.2010 23:28

no, já myslím, že na Slovensku a východněji od nás to může být v klidu a i zajímavější nálezy :-) Třeba v Rumunsku...se určo dají nalézt pozůstatky po Drákulovi 8-)

Myslím, že je to docela rozumná otázka. Pilot1 má pravděpodobně na mysli legislativu jednotlivých zemí v Evropě, jestli tedy na to jejich legislativa pamatuje. Pokud někdo máte s tím zkušenosti, nebo přímo víte, jak to je, asi by to zajímalo více hledačů ;-)

Slyšel jsem, že v Anglii stačí souhlas majitele pozemku. Je to pravda?

Na Slovensku je to myslím kvalifikováno jako trestný čin, nikoli přestupek. Rakousko a Itálie dost na udání od místních. O Chorvatsku kromě pláží ani nemluvě.

To solidus: opravdu by mě zajímolo, kde čerpáš tyto informace....? V Itálii nemusíš ani hlásit jednotlivý nález od 15 století nahoru..... . Na Slovensku je platný v podstatě uplně stejný zákon jako v ČR!

A všude v západní evropě platí především jedno pravidlo, to je společné pro všechny země, kde nevládl bolševik. NA VŠEM SE MÁŠ DOMLUVIT S MAJITELEM POZEMKU! :,-(

Elmara: jednoduché. Mám kamaráda hledače - slovák. Zprávy od něj a občas číst slovenské weby stačí. V Itálii a Chorvatsku jsem byl jak služebně, tak na dovolených. Dle informací od místních to prostě tak funguje. Jinak naprostý souhlas, že se stačí domluvit s majitelem. Ale to asi platí po celé evropě. Nechtěl jsem se přít, pouze sdělit svůj názor. ;-)

Takze v Italii bych si mohl normalne zahledat?? Kdyz me uvidi Carabinieri tak jim to vadit nebude??nebudou mi delat problemy?? pokud to teda nebude vadit majiteli pozemku ??

Já osobně budu hledat po celé Evropě meteority (ale chtělo by to jeden do kapsy) ;-)

Někde jsem četl, že v Polsku dělá místní policie velký rozdíly mezi místními a cizinci. Poláci jsou v pohodě a cizincům dělaj problémy.

Ano, ale to platí obecně.Pokud by někdy někdo chtěl vydefinovat jednotku nacionalizmu, tak je to jednoznačně "jeden Polák".Desítky seniorů, žijících ještě dnes na těšínsku by o tom mohli vyprávět celé romány.Němci dávali v Sudetech Čechům na vystěhování mnohdy i 48 hod. Poláci 2 hodiny a chovali se k čechům s tou typickou "haličskou" zhovadilostí.Ve smyslu "politické korektnosti" se o těchto věcech jaksi nemluví.Věřte ale, že tu,v "tem kraju razovitem"nic není zapomenuto, nic není odpuštěno...mějte pohodový Nový rok,ať vám detík dělá jen radost.Na Poláky zapomeňte..."Handel na polszce, ja, čemu ni" ale jinak ?...

Ano, ale to platí obecně.Pokud by někdy někdo chtěl vydefinovat jednotku nacionalizmu, tak je to jednoznačně "jeden Polák".Desítky seniorů, žijících ještě dnes na těšínsku by o tom mohli vyprávět celé romány.Němci dávali v Sudetech Čechům na vystěhování mnohdy i 48 hod. Poláci 2 hodiny a chovali se k čechům s tou typickou "haličskou" zhovadilostí.Ve smyslu "politické korektnosti" se o těchto věcech jaksi nemluví.Věřte ale, že tu,v "tem kraju razovitem"nic není zapomenuto, nic není odpuštěno...mějte pohodový Nový rok,ať vám detík dělá jen radost.Na Poláky zapomeňte..."Handel na polszce, ja, čemu ni" ale jinak ?...

Letos se chystáme s rodinou do Chorvatska a rád by jsem přibalil detík.Má někdo zkušenost s Chorvatskem?

Jsem z Horažďovic a také hledám,ale tebe neznám. :-)

Já jsem 13km od HD směr Plzeň a tebe taky neznám :-)
Chodím většinou sám nebo s Albim,který je o něco blíž k HD.
Někdy se můžeme domluvit a někam vyrazit.
Můj email emtea@seznam.cz

Turecko a Izrael - zákaz detektoru. I dovoz v kufru.

Máš s tím nějaké zkušenosti nebo to máš z doslechu?

Z návodů pro turisty ministerstva zahraničí Velké Británie. Sicher to jest.

Fando nemam zkusenosti s chorvatskem ale cetl jsem dnes prispevek na jinym hledacskym serveru a tam borec pise, jak hledal v chorvatsku a ze vzdycky kdyz nekdo sel tak se schovaval aby na konec zjistil ze je hledani legalni a volne pristupny, samozdrejme je lepsi hledat na pozemcich patricich statu tam te nikdo prudit nebude, snad
Taky mam otazku na hledani ve francii a v italii, strejc jezdi kamionem a nebyl by problem me nekde vyhodit a cestou spatky me nabrat treba rimanky z italie bych si nechal libit, ale rikal ze lidi si tam sve pozemky chrani s flintou v ruce, tak nevim jestli me balamutil nebo ma pravdu, italsky neumim takze bych tezko domlouval hledani, jedine co me napada zahledat na statnich pozemcich

Obecně pro všechny západoevropské státy platí, že je nejlepší se dohodnout s vlastníkem pozemku. Pláže většinou nikdo neřeší.

V Chorvatsku jsem hledal několikrát. Problém jsme neměl nikdy :-)

Ahoj myslíš že i teď nikdo pláže v Chorvatsku řešit nebude?

Ty snad nikdo nikdy neřešil :)

Hondě zmíňěk je tu o tom, že by se dalo domluvit s vlastníkem pozemku. Ale jak to udělat? Jedině, že by celé hledání bylo do posledního detailu naplánované... Není přeci možné konkretizovat místo kam půjdu hledat, vyhledat na katastrech vlastníka,kontaktovat ho a domluvit se s ním... a pokud by se to náhodou povedlo, jako že pochybuju, tak být limitován jen jednou loukou :-D podle mě nemožné.

Jak je to s hledáním v Polsku??

jako na Slovensku zakaz :-(

špatně 8-)

Jezdím hledat do polska a pohoda.Je to jako tady.

ahoj ty más náke skušenosti s Polskem dej vedet....

Přispěji se svojí troškou do mlýna. Pláže nevadí, soukromé pozemky dohoda s majitelem, u státních a obecních záleží na místní vyhlášce - dá se říci, že je to tak 50/50 povoleno, zakázáno. Je nutné se informovat na příslušném úřadě. U lesů vyhlašuje povolení správce, obecně ale hledání nebývá povoleno.

Osobní zkušenost mám jen z pláží. Občas se někdo zeptá, co hledám, prohodí pár slov a popřeje hodně štěstí. Dánská policie s detektorem vůbec neměla problém a hledání na pláži jako vysvětlení účelu nevzbudilo žádné emoce.

Do Dánska se asi málokdy někdo dostane, můžete si ale třeba zkrátit čekání na trajekt při cestě do Švédska nebo Norska, kam se od nás asi přece jenom jezdí častěji.

jestli jsou pole svagra tak muzes hledat bez problemu v srbsku myslim zakazan detektoring neni ;-)

na tom pohrebisti bych nehledal to neni dobry, ale ten tabor bych prosmejdil

Obecně platí, že celé Srbsko je z pohledu detektoringu krajina zaslíbená.Málokterý evropský národ se může chlubit tak dramatickými dějinami. Z toho přirozeně vyplývá zcela mimořádná pravděpodobnost velmi hodnotných nálezů.Srbové jsou k nám, Čechům, velmi přátelští.Pokud se v rozhovoru zmíníte, že z celého srdce nesouhlasíte se vznikem kosovského státu, jste jejich.Když by došlo ke kontaktu se srbskou policií,stačí říct, že hledáte nějaké stopy po Turcích, kteří utiskovali srbský národ.Kdyby se snad debata otočila na politiku, vyslovte uznání srbské armádě, která jako jediná sestřelila americký "neviditelný letoun"a budete pozváni na rakii.Co se nedoporučuje, to je chválit chorvatské pláže.Komunikace nečiní nejmenší problémy, "jebemtiboga"tomu rozumí stejně Srb i Čech.Pokud kolega Waffen uskuteční svoji pracovní dovolenou, těšil bych se na velmi zajímavé povídání.

ahasver nevis jak na bulhary a jak to tam chodi kamarad tam ma rodinu a chodi se segrou kamose s kterym hledam a ten vymyslel ze by sme tam s nima mohli zajet vyskouset hledacku a vyuzit noclehu zdarma, bulhari jsou prej pohostini

komar85. jestli jsi zjistil nějaké informace o bulharsku tak dej vědět. letos mi tam říkali at nehledám nebo mě zavřou do basy.

Do Bulharska jsem byl již X krát na hledání pozvaný a to od p.Lilova (ředitel Golden Mask). Nevím jak je to se zákony, ale hledání tam nikdo moc neřeší. Trochu to tak vypadá, že hledá doslova celé Bulharsko. Detektory kovů jsou tam opravdu hodně populární koníček.

je možné získat víc informací o. hledání v bulharsku od p. Lilova. popřípadě telefonní číslo .zákony. oblast okolo obce Durankulak. Je to hranice s rumunskem u moře. děkuji

Waffen...nechceš si mne vzít sebou?? o:-)

máte někdo zkušenosti s hledáním v Itálii? konkrétně okolí Benátek? četl jsem si tu ruzný články o hledání v různých zemích, ale rád bych znal zkušenosti Vás, co jste tam hledali. Předem děkuji za odpovědi

Z mých zkušeností (žiji v Mnichově) - dohledat si majitele pozemku a požádat ho o písemné svolení. I když to možná není nutné (přiznám se, nezjišťoval jsem...), Němci jsou v tomhle hrozný paka - jakmile vidí cokoliv nestandardního, volají hned policii - a ta bavorská je hooodně drsná :-/

Vítejte u nás. Jmenuji se Petra a jsem polsky. Mám otázku na vás, kolegové. Na jaře, až na pár kluků chce jít na Kick Česká republika s detektory kovů, a tady moje otázka je, zda v Česká republika může oprávněně sáhnout a co je potřeba, nebo povolení nebo co?Otázka, a dokonce i v regionech své země jet? Děkuji Vám za odpověď a omlouvám se za špatné překlady z polštiny do českém jazyce.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben