Jak je to tedy s tou (i)legalitou?

Ahoj, muze mi někdo jednoznačně říct jestli je náš koníček legální nebo ne? Když jsem se zajímal u archeologů, došla mi tahle odpověď...

Činnost pomocí detektorů kovů je Národním památkovým ústavem vnímána jako ilegální provádění archeologického výzkumu (jedná se o zásah do země někým, kdo nemá oprávnění k archeologickým výzkumům). Za tuto činnost hrozí vysoké pokuty dle Zákona o státní památkové péči č. 20/1987 sbírky zákonů.

Pokud je to tedy pravda a já věřím, že pán má asi pravdu :-) Je nějaká cesta jak chození s detektorem legalizovat? Např. se organizovat v nějakém spolku atd..?

Dělám to velmi krátce a nechci dělat nic nelegálního i když si o tom zákonu myslím samozřejmě svoje....
Díky

In der Kategorie Zusammenarbeit mit Archäologen, Erstellt von gforce_cz 21.6.2020 21:50

Souhlasím s waffen. Kdyžtak doporučuji k poslechu náš rozhovor s archeologem k těmto věcem. Brzy bude mít rozhovor pokračování: https://anchor.fm/signaly-pod-povrchem/episodes/0202--Jak-na-spoluprci--Rozhovor-s-archeologem-Davidem-Dankem-el87pd

Diky za rozhovor. Bylo to velmi poucne. Stejne jako video Sira Maika s archeologem , kde se jedna o detektorarich. Ono to vlastne neni takove jednoznacne, ze je tento konicek nelegalni. Nelegalni je to provadet na mistech, kterym se slusny clovek vyhyba obloukem. Mel bych respektovat nejaka pravidla. Hledani s detektorem neni nelegalni. Asi jde pak o to, kdo si to jak vylozi.¨
Kazdopadne za rozhovor Vam obema s Caranthianem patri diky.

Ahoj a díky moc! Jsem rád, že mají Signály pod povrchem posluchače i tady. Nedávno vyšel i druhý díl rozhovoru a už připravujeme rozhovor s archeologem dalším :)

A bude tam i treba neco jako odpovedi na otazky posluchačů?
Oba dva dily byly moc zajímavý. Vaše tvorba patri v soucasne dobe k absolutni špičce. At uz se to tyka edukativnich rozhovoru a nebo tvorby na youtube.
Tak hodne zdaru 8-)

Děkujeme moc :) Otázky od posluchačů byly a budou :) Každý posluchač dokonce může na Anchoru nahrát hlasovou zprávu.


Zurück zum Chat

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben