Katalog mincí - dublování

Zdravím,
už několikrát jsem při hledání v katalogu micí narazil na stejnou minci vedenou pod několika katalogovými čísly, příklad 1 haléř RU, č. 294 a č,. 314 .
Je pro to dublování nějaký důvod, nějaký rozdíl mezi těmi mincemi, kterého jsem si nevšiml? Rozuměl bych tomu, kdyby třeba 314 byla jen mince ražená v 1916, ale ten rok je uveden i v hlavičce č. 294 a hlavně pod oběma čísly vidím data ražby namíchaná jak to padne...

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von janekm 27.9.2020 18:38

@denar - jestli je rozdíl v rubové straně, proč je tedy vzorová mince 314 zobrazena zrovna z lícové strany (a ještě je to rok 1893)??
Různého provedení erbu jsem si všiml. Ale u čísla 314 jsou zařazena obě provedení. Podle čeho má člověk poznat, které provedení je které?? Jako jediné logické mi přijde, že pod 314 patří mince z roku 1916, pokud mají jiný erb, než je u mincí starších. Tedy, že pod 294 patří erb se svislou dělící čárou a krajkou po obvodu, kdežto pod 314 patří erb s vodorovným šrafováním. Jak tohle ale mám dedukovat z informací co v tom katalogu jsou ? musel jsem jít na externí katalog, abych si to potvrdil. Přitom by stačilo jako vzorovou fotku u č. 314 rubovou stranu.

Ano náhledová fotka je špatně to změníme nicméně je tam v poznámce napsáné "nový rakouský znak"který je hodně odlišný od původního...

dík,
když se ta fotka změní, pak bude jasné co znamená ta poznámka

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben