MD-3010II

Zdravím přátelé, nedávno mi přišel detektor kovů MD-3010II. Dnes jsem ho byl vyzkoušet v terénu. Detektor hlásí nález jak se mu zachce. Když zavádím o drn nebo s ním trošku břinknu o zem, tak hlásí nález. Kolikrát píská furt, i když mířím na oblohu :-D Třeba ho mám jen špatně nastavený nebo s ním špatně operuji :-D Máte s tímhle detektorem někdo zkušenosti? Mám to pro kluka. Za ty prachy nečekám zázraky, ale zase ne aby to dělalo voloviny :-D

In der Kategorie Detektoren - unsortiert, Erstellt von Fikus1596 13.2.2019 21:03

bohužel jsem už utrpěl taky zkušenost. chtěl jsem si koupit po definitivním rozkladu c-csope nějaký dočasný, než si přišetřím na něco pořádnýho a objednal si z aliexpresu todle, ale je naprosto nepoužitelný.
ke zvukům a nahodilé detekci různých kovů dochází už jen prostým máváním a není ani třeba se dotýkat terénu. i při snížení citlivosti na minimum a diskriminování poloviny id se na tom nic nezmění.

číňani mi moudře doporučili dát detektor opravit s tím, že uhradí část nákladů, což je nabídka jak stehno na to, že ho v tomto stavu už dodali a že snad ani neexistuje neznačková opravna, která by nebyla výhradní pro jednu svou značku (např. servis minelab atd), ale dělala i noname.

ovšem otázkou je, jestli by to vůbec šlo. pokud je detektor špatně navržený a něco je blbě v jeho elektronice.. není to můj obor, ta nedokážu posoudit, jestli může servis suplovat i špatnou výrobu.. :-/

tendle ani nepotřebuje přechod mezi mokrem a suchem. chování tohoto stroječku dobře zdokumentoval tenhle maník https://www.youtube.com/watch?v=fWr9RV8H2ws

i když ten nezkoušel snížit citlivost na minimum a omezit cíle, ale já jo a nemá to žádnej vliv

taxem na youtube našel, že někdo si na něm udělal úpravu, že umožnil trvalé zapnutí módu pin-point přidaným vypínačem.
pinpoint je totiž to jediné co na detektoru funguje. tím se z něj stane bezpohybový all-metal, což pro dítě na nezabordelený lokalitě stačí.
další alternativou je kontejner na elektroodpad.

číňani mi refundli 40%.. lepčí než nic, ale prodávat odpad s ideou, že většina lidí se vykašle na to uplatňovat záruku a detektor na svoje náklady vracet (nedává smysl, protože poštovný za balík tohodle rozměru) do číny vyjde zhruba v ceně přístroje.

zajímalo by mě, jestli by z toho nějaký elektrotechnik dokázal udělat to, jak to mělo původně fungovat, nebo to nejde vůbec. ale to bych se dozvěděl spíš na DW. tady je mrtvo a tam sem bohužel zapomněl heslo a nový registrace jim ňák nefungují :-D

škoda že jsi si nekoupil MD 3009 neuvěřitelná mašinka /klon Fíšy/ a ty poslední kousky byly opravdu hodně muziky za pár peněz.Dodnes na něj vzpomínám s pokorou a láskou a už je to 15 let co jsem ho poslal dál :-)

spíš náhodně fungující. jako na youtube jsem našel i nějakou německou důchodkyni, která měla MD3010ii a normálně s tim hledala co má na zahradě a fungoval jak měl.

ale to je prostě tím, že je čínská fabrika seká jak cvičky s nulovou výstupní kontrolou a je to u tak citlivý elektroniky prostě na náhodu, jestli sem tam nějakej kus funguje

Byla čínskej agent,stejně jako na hradě :-/

Já mám MD-6250 a na to že je z číny si myslím že pro začátečníka jako jsem já je celkem dobrý.
Někdy to sic pípá tam kde nic není ( nebo to neumíme najít :-D) a když to má citlivost na maximum tak pípá i ve vzduchu.

To je tím že se nedokáže vypořádat s mineralizaci půdy a není dobré to kalit na maximum díky tomu to nestíhá pobrat no zkrátka když půjdeš do supr levného Vanqische 340 budeš ani nevím kde ale budeš rád mít tento koníček :-P

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben