Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 20.3.2018 12:28

Ahoj, v poslední době mám velký problém s rušením Noxe 800. V podstatě jediný způsob, jak se mi jej daří alespoň trochu zklidnit je snížení citlivosti. Většina lidí zde píše, že chodí v rozmezí 21-23. Já jsem rád, když se dostanu na 19-20, někdy ale musím jít třeba až na 15, abych neměl diskotéku.
Děje se mi to skoro na všech lokalitách, kde jsem v poslední době byl, převážně pole. Je jedno, jestli jsou v okolí dráty, BTS, mám vypnutý nebo zapnutý telefon, vždy je to stejné.
Rušení se projevuje nejen s cívkou u země, ale cvrdliká i v případě, že detík zvednu a cívka je 1-2m nad zemí. Naopak pokud štrejchnu o nějakou překážku, prozvuk to neudělá.
Nemá vliv nastavení programu (chodím park1), odrušení EMI (automatika i manuál), GB (pumpování i plný automat), rychlost obnovy (většinou chodím 5, snížení na 4 nemá vliv), většinou chodím all metal, občas zavírám -9 až -6, používám ML-80 bezdráty. Včera jsem zkusil přepnout z multifrekvence na jednotlivé frekvence, tam byl detík klidnější, jakmile jsem přepl zpět na multfrekvenci, opět diskotéka. Na několika lokalitách jsem byl s kolegou, který má stejný detík, citlivost měl na 23 a klid. Porovnávali jsme nastavení, až na jeho multitón a můj 5ti tón jsme měli nastaveno shodně. Pokud dělám něco blbě, tak nevím co. Detík má nalítáno přes 3 roky, z toho první majitel ho měl venku párkrát, já ho mám od října 2020, a toto chování pozoruji až v poslední době.

Neřešili jste na servisu na podobné chování, které by bylo způsobeno HW závadou? Jsem z toho už dost zoufalý.

Chování je podobné, viz. video (není mé).
https://www.youtube.com/watch?v=n_ugBaXUuGM

Nikdo?

Nikdo?

Vyzkoušel jsi i kolegovu cívku, jestli to není třeba kabel nebo elektronika v cívce?

Mechanické poškození jsem žádné nenašel. Cívku jsem vyčistil a zkontroloval kabel. Konektor je také v pořádku. S kolegou jsem ale prohodit nezkoušel. Ono se to pak najednou docela zklidnilo, občas mě pustí i na citlivost 22-23. Moc tomu ale nerozumím. Asi opravdu rušení.


Zurück zum Chat

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben