Detektor kovů Minelab X-Terra 505

Prosím o radu, jestli mi jako začátečníkovi bude stačit výše uvedený detektor, převážně na hledání mincí, knoflíků a jiné drobotiny jako odznaky, identifikační známky ap, nebo raději zvolit Minelab X-TERRA 705, popřípadě jiný. Díky za odpovědi.

Odkaz na testy detektorů kovů řady X-Terra: Testy detektorů kovů řady X-Terra
Návod pro detektor kovů Minelab X-Terra 305: Návod X-Tera 505

Detektor se již nevyrábí. Nahradila ho řada Minelab Vanquish

In der Kategorie Metalldetektoren, Erstellt von Elmara 31.10.2009 11:48

Je poměrně velký rozdíl v dosahu 9" sondy která je co by základní u X-Terry 305 a 10,5" 2D kterou používá X-Terra 505. Záleží tak spíše na tobě zda si můžeš 505 dovolit ;-) Jinak jsou si detektory docela podobné, a při použití stejných sond není rozdíl v dosahu a vyhodnocení nijak výrazný.

Zdravím a mám prosbičku
Chodím hledat s X-terrou 505 už asi rok,ale pořád nevím jak u ní funguje treshold v závislosti hloubka, citlivost ,půda.
Někde jsem četl,že čím menší hodnota,tím je větší dosah.Dají se u ní nastavit i záporné hodnoty.K čemu je to vlastně dobrý? Mohl by mi někdo prosím poradit.Dík :-)

Treshold ovlivňuje jak dosah tak citlivost detektoru. Záporné hodnoty s nastavují v míste kde má detektor s půdou opravdu problém.

Obecně platí, že nejlepší nastavení je na hranici slyšitelnosti. Vyšší nastavení spůsobí že drobný cíl už nemusí v tresholdu slyšet, nízké pak že ho detektor přejde. ;-)

ahojte cesi :D konecne v pohode stranka kde sa da pokecat o detektore xterra 705

Ahoj, prosím vás, k čemu je vlastně dobrý onen Czech Minelab Club?

Klub sdružuje majitele detektorů Minelab. Na klub bude navázáná řada aktivit, které nyní dolaďujeme s Minelabem ;-)

Rozumím, to zní zajímavě. A chápu dobře že klub, je ZATÍM pouze ono velmi málo rozsáhlé fórum na www.minelab-tech.cz/forum?

Všechno má svůj vývoj a vše co spustíme je pak na dlouhou dobu. Vydrž ;-)

Jasně, dám to, ať to nezapadne, i do Minelab klubu. Když si ale porovnáte s ostatníma X-Terrama, je 505 hodně zajímavá, co do odezvy.
Kousek pro pochopení - jen zatím jeden režim, jak řiká Marek,má to svůj vývoj, je tady:

http://www.detektory-vychodni-cechy.net/testy/audio-v/

Než jsem zpracoval a vybral zvuky, a situaci kde je stroj odlišný, taky jsem si myslel, že to je jen o variabilitě detektoru. Jsou jiný, každá, ty X-Terry.
Trochu, ale jsou. :-) (No, trochu víc....) :-)
Tahle je mírně ve stínu nejlacinejší a té nad ní. Myslím, že to je ale chyba, je výrazně jiná, totiž. Ale to je o hlavě uživatele, a o hledaných "cílech". :-)

Čusík, mám problém s naposloucháním a určením velkého železa nebo plechu proti minci (nebo jiného barevného kovu) u železa. Nemáte na to nějaký fígl? :-)

Je zde někdo kdo chodí Minelab na Sokolovsku? Kamarád má 505 a nemůžou se skamarádit
auto má tak by mohl příjed. Díky Petr

Zajede taky na chebsko nebo varsko :-D :-D

A co do Ústí nad Labem?

Dík ale moc daleko.

C4llix,proč zavíráš nad 38?

zajímalo by mě jak si přišel na takovou kravinu zavřít to od 38 měl sem 705 a určitě přicházíš o měďáky, větší stříbra, atd..., o zlato ale nepřicházíš to jde níž ale taky záleží na tom jakou má ryzost a jak je veliký....

X-terra 305 + nel hunter 18kHz = zlatý prsten ID32

c4llix,to je nesmysl,až budeš mít pod cívkou pořádný koleso,nebo ru přazku,tak jsi vpohodé přes 40cet,a ten zlatej prsten když bude tenkej,tak ukáže daleko mín. Hledat podle ld je nesmysl,kopej vše ;-)

Prodam 3 roky stary detektor kovů Minelab X-TERRA 505.Se Sondou MARS MD Goliaf 2F,cca rok a pul stara.Jdu o krok dal,tak kdyby mel nekdo zajem budu rad.cena 10 000kč..LKK :-)

Ahoj. Mám novou terru 505 a rád bych se zeptal na hlasitost detektoru při vyvažování země. V instruktaznim videu jsou tóny dobře slyšet. U mého detektoru jsou na hraně slyšitelnosti a pokud fouká neslyším téměř nic. Před pumpovanim nastavují detektor na AM, threshold, citlivost i hlasitost mám naplno. Tóny v normálním režimu jsou OK. Rád bych věděl zda je to vlastnost detektoru nebo jestli dělám něco špatně případně zda je chyba v detektoru. Ještě dodám že používám minelab cívku 18khz.

Ahoj chtěl jsem se zeptat s X terra 305 chodím 4roky mám naposlouchano a chystám se na X terra 505 myslíte že budu mít problém nebo jsou detiky skoro stejne děkuji za odpověď s pozdravem Pinkava

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben