Nejlepší teleskop pro pozorování planet

Který začátečnický teleskop, je pro Vás nejlepší pro pozorování planet?

In der Kategorie Astronomie, Erstellt von Elmara 12.11.2020 14:38

No,to by mě taky zajímalo.Hádám,že pod pět tisíc nepůjdu.Ale chtěl bych si ho pořídit,ale taky nevím,odkud bych pozoroval ty ufouny,když nemám balkon.

Ale jo, to co tu nabízí Elmara, je o něco lepší než legendární Lidlskop. Často ho tam mají v akci, stával asi 3000 kč. Nebo si kupte něco v bazaru na Astroforu. Problém je, že pozorování planet vás brzy přestane bavit. Je jich málo a vypadají furt stejně. Uvidíte hezky v podstatě jen Saturn a Jupiter, občas trochu Mars. Ostatní planety nejsou easy, chce to lepší mašinu, umět je najít a vizuálně to není pokoukáníčko, žádné detaily. Ještě bych tedy zmínil Měsíc, ten je hezký v každém dalekohledu, ale opět...bude vás to bavit pár týdnů. A další krok, jak už to mají všichni, je touha fotit. Pak se přesunete do astrofotografie (kde jsem právě já) a to už je úplně jiná liga. Velmi náročný, ale krásný koníček. ;)

Taky bych se rád koukal na oblohu.Ale mám strach,že bych tam viděl psa v pátem stupni.Tak radši koukám do země. :-) :-) :-)

Jo,taky si říkám teda už spoustu roků něco pořídit,aspon ten měsíc lepší vidět pro začátek. :-)

Podívej se na řadu StarSense. Teď tady vyjde první recenze. Na začátek skvělá volba.

Vy už jedete i v tomhle? No mám zkušenosti :) na planety to chce ideálně refraktor, nejlépe ED sklo. Nebo newton s velkým průměrem zrcadla, řekněmě od 20 cm výše.

I když postačí i to, co doporučuje Elmara, pak k tomu dobré okuláry. Např. 6-8 mm, ale musí být dobrý seeing. A čím menší okulár, tedy větší zvětšení, tím rychleji vám bude planeta utíkat ze zorného pole. Takže to chce tak 2-3 okuláry, uvidíte sami.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben