Ochrana proti klíšťatům

V tuto dobu je aktuální, při pobytu v přírodě setkání s klíštětem.Bylo by dobrá vědět, jak se kdo chrání proti tomuto cizopasníkovi.
Jaké máte třeba zkušenosti.
Někde jsem četl, že jako možná ochrana prý funguje (mimo různé chemické postřiky), pojídání vitamínu B a nebo česneku.
Co vy na to? ;-)

In der Kategorie Mücken, Zecken usw., Erstellt von Kozajda 10.4.2011 18:17

o tom česnku sem slyšel :) ale nezkusil jsem to, otázka je když sní před hled.výpravou tunu česneku tak ti ani moc fajn na hledání bude:-D

každopádne repelent který je na komáry i na klíšťata na nohy i na boty nastříkat, dobrá věc.. pomáhá to, o tom česneku je to prý pravda... ale otázka je jak bude tvůj žaludek snášet česnek zkus to a uvidíš.. :-O

Vitamín B funguje perfektně,ale musíš ho brát hodně dlouho nejlépe v tabletách,dobře jsou na tom taky alkáči co denně vypijou 10 až 15 piv :-P. Co můžu doporučit,je vojenský repelent,stojí cca.350kč skoro nejde cítit a seženeš ho v každém armyshopu nebo na netu. Garantuju,že budeš mít okolo sebe dvoumetrové mrtvo bez jakékoli havěti ;-) ;-)

Můžeš garantovat že to pomůže i proti Kloši Jelenímu? 8-) Kloši mě mají obzvlášť rádi 8-)

Nenávidim debilní Kloše ! je to dost otravná havěť . Říkaj , že kůži člověka prý Kloš neprobodne , ale mně nedávno fest pokousali . V Lidovém Herbáři jsem se dočetl , že na ně platí týdení výluh koření Řebíčku v lihu , ale musí ho v tom být hodně aby to bylo silně aromatické ... Nevím , ze zkušenosti vím , že Kloš nereaguje na žádný repelent , ale už ten Řebíček louhuju , tak to zkusím . Jako odpuzovač hmyzu se dříve úspěšně také používal Rojovník Bahenní rostoucí v rašeliništích a v různých bahenních lokalitách . Taky zkusím . Plánuji vlastní výluh česneku , zázvoru a pepře v zábrusové aparatuře... buď zhebnu já , anebo ten divnej Kloš než přistane ... 8-)

Teď jsem byl konečně v lesní lokalitě , kde jsem předtím zaznamenal vysoký výskyt Klošů a vyzkoušel jsem ten výluh Hřebíčku ve špiritusu a můžu potvrdit , že jsem tentokrát ani jednoho koutkem oka nezahlédl . Nevím , třebas už mají po sezóně , ale co jsem teďko četl , tak prý ještě ne . Aróma se táhlo po celém lese jako hrom a přilákalo to dokonce i statného jelena , který ke mně přišel takřka až skoro na kontakt . Ale jen co jsem začal pípat detektorem , tak se nějak nasral a začal vyvádět až jsem se obával , že bude bitka . ;-)

Casanovo muzes mi napsat nazev repelentu, kdyz napisu do vyhledavace vojensky repelent vyhaze vic druhu, dik komar.

Komare, ty ten repelent nekupuj, vždyť tě to zabije !!! :-) :-) :-)

:-D :-D ;-)

Já mám tento: Repelent G.I. orig. US ;-)

Komar: doufám, že se nezlobíš? :-)
Casanova: dobrej tip! ;-)

Kozajdo vubec, smrt hmyzakum, prave jsem se zasmal cetl jsem to az ted.
Casanovo mrknu na to dik.

Casanovo na jak dlouho ti vyjde ta 60 ml lahvicka repelentu, jestli nemam obednat vic naraz, nebo kupujes vetsi objem?

ze začátku jsem na hledačku nosil standartní botasky - za dva měsíce patnáct klíšťat, pak sem si koupil kanady a od té doby jsem za dva a půl roku měl pouze jedno, horší je to s komárama a takovýma těma kurvama co vypadaj jak okřídlený klíště (na ty nefunguje žádnej repelent)

Agent napalm jo.

ten není dermatologicky testován...

Jo, máš pravdu. Až na puchejře. Víc je už fuk. Klíště je pryč.

To klíště s křídlama je Kloš jelení. Větší svini v lese nenajdeš, i klíště a komár jsou jen malí páni :-/

kloši - těm nevadí vůbec nic :,-(

jako že se obalim klošema by nemělo klíště flek na přisátí? To by šlo.

až budeš ten pokus provádět tak dej vědět :D

potřebuju dobrovolníky. ale na takový co se ze všeho vopupínkujou....

Komar85 jelikož jsem i rybář,tak ta lahvička mi vydrží cca.rok. A sirdaniel,máš pravdu nejhorší jsou ty okřídlený klíšťata,ale kupodivu ten vojenský repelent působí i na ně. No nevím,bůh ví co do toho dávaj :-P ;-)každopádně už to fasovali vojáci vě Vietnamu.

Tak jdu do toho dik za tip, mimochodem jsem taky rybar a letos chci pokorit prvniho sumce pres metr neni to moc ale staci kdyz kape, zatim ;-)

Kup si autan. Když jsem byl v Rumunsku na deltě Dunaje, tak to byl jediný repelent,který trochu fungoval. Jinak zapomeň na spolehlivý přípravek. Všechno jenom reklama. Odskoušeno na vlastní kůži. ;-)(taky rybář)

kloš ti sedne i na místo kde máš silnou vrstvu repelentu, stačí když cívkou detektoru projedeš trávu kde sedí a už ty svině nalítávaj

sekerka | Reagovat

Klíšťata od Vás utečou

Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!
Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme 1 lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů. Nasprejujeme si také obuv!!

detektor: Minelab SE prof, ES II,, město:

vox | Re: Reagovat

Všechny popsané srágory jsou nepodstatné, až na ten ocet.
Stačí se postříkat normálním octem a je klid.
Avšak pouze do příchodu k civilizaci...

detektor: Lobo SuperTraq, EuroSabre II LS, město: Praha

Přeposlal jsem ty návody do fora, aby se to zachovalo pro pozdější případné použití.
Pánové Sekerka a Vox, doufám, že se nezlobíte. :-)

Posílám ještě tip na další ochranu před klíšťáky.
Repelent Diffusil - odpuzuje bodavý hmyz a klíšťata. Vysoce účinný repelentní přípravek, který nejen odpuzuje, ale i hubí komáry, ovády, klíšťata a muchničky. Přípravek lze stříkat jak na pokožku a vlasy, tak i na oděv a obuv. Účinnost přípravku trvá na pokožce 6 až 10 hod. nebo do umytí, na oděvu a obuvi 1 až 3 dny nebo do vyprání. Kombinace odpuzujícího a hubícího účinku poskytuje neocenitelnou ochranu zejména při pobytu v přírodě.

Tak jsem jedno klíště chytl a bylo infikovaný :(,

předtim, nebo potom?

Dej se očkovat, pokud ještě nejsi, nikdy není pozdě. ;-)

Klíšťata nejsou bohužel žádná sranda. Sám repelentuji jako o život. Jednoduchý postup jak se co nejvíce chránit je:

"Jdeme-li do přírody, vezmeme si pevnou obuv, ponožky a kalhoty stažené do ponožek. Klíště se na kůži těla dostává nejčastěji ve štěrbině mez kalhotami a obuví a pak leze směrem vzhůru do teplých a vlhkých míst. Je velmi citlivé na vyschnutí, a proto pokud leze jen po oděvu, po chvíli se pustí nebo odumře. Na kůži používáme repelenty a na oděv (okraje rukávů) insekticidy. Klíšťata se nevyskytují příliš vysoko, maximálně do výšky 60 centimetrů od země. Nepadají ani neskákají ze stromů, jak se také často traduje. Protože se ale s oblibou vyskytují ve vysoké trávě, není rozumné lehat si do trávy bez podložky".

"Když už na kůži nalezneme přisáté klíště, je potřeba co nejrychleji ho správně odstranit. Pokud je klíště infikované, pravděpodobnost přenosu nákazy na člověka stoupá s dobou, po kterou je klíště přisáté.

Při odstraňování klíštěte je vhodné použít jednorázové gumové rukavice. Místo přisátí a samotné klíště zakápneme alkoholovým dezinfekčním roztokem a počkáme asi pět minut. Po vydezinfikování použijeme kleštičky určené k vyndávání klíšťat (můžeme je zakoupit v lékárně) nebo zvlášť vyhrazenou pinzetu. Klíště zachytíme těsně u kůže a kývavým pohybem jej opatrně odstraníme. Místo nakonec znovu potřeme dezinfekcí".

Ahoj, to mě docela pobavilo že se často traduje, že klíšťata skákají :-D To je zapotřebí takových postupů jak píšeš? Já to klíště normálně chytnu mezi prsty, vytrhnu i s hlavičkou, zahodim a je..., víc se s tím nemažu ;-)Zrovna včera jsem měl jedno přisáté na ruce, druhé mi lezlo po prstu a to jsem se pořádně namazal jedním nejmenovaným značkovým krémem proti klíšťatům a komárům tak si teď o tom myslím svoje ale na komáry funguje spolehlivě.

Pánov, super zkušenosti, dík.
Mirdu bych ,ale přece jen poprosil, aby ten krém zveřejnil, je to taky zkušenost a nám ostatním to pomůže, třeba při výběru vhodné značky. ;-)

Já používám repelent Off(krém) a od komárů mám klid ale jak už jsem psal na klíšťata to snad asi nefunguje a na kloše taky ne.

Zkoušeli jste někdo ultrazvukový odpuzovač komárů? Funguje to, nebo je to jenom další fáma?

Repelentuji každé dvě hodiny, v lékárně jsem kopil dopněk stravy B-KOMPLEX REPELENT, než jdu do lesa nebo na louku,tak si dám jeden prášek, jak se potím,tak to asi kliště cití, zatím jsem měl štěsti a neměl žádné, tak to snad funguje :-)

Tak B komplex jsem taky už testoval. Nevím jak to funguje tobě, ale já měl dojem, že to komárům docela chutnalo :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben