Pole - jak se po něm pohybovat a kde hledat?

Přátelé a kolegové, koupil jsem si detektor a znalý rad z místního fóra vyrazil jsem "na pole" v přesvědčení, že batoh na mých zádech bude již brzy cinkat stříbrem a zlatem... Když jsem ale po třech hodinách táhl k autu čtvrtou lištu od kombajnu a v zavazadlovém prostoru auta jen marně hledal místo k jejímu uložení mezi rezavými ojnicemi, maznicemi, ocasními křídly od práškovacího letadla, lopatami od pluhů a pytli plnými patron a zátek od piva (až pozdě jsem si všiml, že hledám přímo pod posedem), pochopil jsem, že to asi nebude jen tak... takže bych prosil o radu, jak se na poli pohybovat? Chodíte podél krajů, nebo kolem remízků? Nebo prostě kam vás cit navede? Poraďte! 8-)

In der Kategorie Standorte, Erstellt von ShaiCZE 30.9.2018 13:30

Vem to podle citu.Nález může být kdekoli.Prohlédni staré mapy,kde vedla stará cesta z vesnice do vesnice,která je dnes dávno rozoraná apod.Neboj ono to příjde,musíš vydržet.Musíš si to užívat,hledání detektorem není jen o nálezech cenných věcí.Hlavně měj radost s každého nálezu,ať se Ti daří ;-)

Co vám poradím, tak když najdete víc mincí vedle sebe tak je třeba prohledat okruh je dost možné že se tam svážel hnůj v kterém skončil i smetený obsah z dvorku. ;-) ;-)

Chodim cik cak na pasblink a mám to samé co ty ale mezi tim i třešničku v podobě mince, knoflíky, pruvlecky, patrony, vicka zkrátka všechno co dá obstojny signál tak to na polich je tak ať se daří :-P :-P

a kdo tam odpočívá? Traktoristi?říkáš 30mincí?já jich najdu když se daří kolem 10ti za hledačku,namor tuším 800ks

Otázka jestli bylo lepší otrokářství, komunismus, kolonialismus apod je na jinou diskusi. Všude se dá něco najít, větší šance bude na místech, kde se něco dělo. Tedy pracovalo, chodilo, setkávalo, randilo... Po stezkách v krajině chodili zemědělci, řemeslníci, vojáci, obchodníci, věřící do kostela a tak dále. Žádný hospodář není rád, když se mu pocestní promenádují prostředkem pole, proto vedly stezky zpravidla po krajích gruntů, které byly v nížinatých zemědělských oblastech často vymezeny stromořadím.
Kostelní věže jsou nepřehlédnutelnými orientační body v krajině a stojí stovky let pořád na stejném místě. Kostely byly velmi dlouhou dobu středisky společenského dění na vesnicích a proto může dávat smysl hledat na spojnici dvou věžiček kostelů.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben