prvni nalez

ahoj vsem...jsem zde novy a ihned bych se chtel s vami podelit o muj prvni nalez...kamarad co me k tomuto sportu privedl mi ukazoval jak detektor funguje a vse kolem...kdyz mi detektor pujcil abych se s nim seznamil tak pri prvnim ohlaseni jsem kopl Krejcar....
bylo to o stesti protoze jsme byli na louce ktera byla plna srotu ale na poprvne to uslo co myslite? 8-)

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von dzardaL 16.3.2010 18:22

Já na první pokus našel po dvou hodinách obyč. nábojnici a asi 10 vršků od piva:-)

jasne...ale i to je nalez..ja sem byl dnes hledat po druhe a nasel jsem 3 mince a zlate hodinky...nekolik pozlatek, zatek od piva a nabojnice... ;-)

tak to jste kabrnáci a já požád letos nic a to jsem byl už 5x :-/

zdravím ja byl dnes hledat taky podruhé v životě a nalezl jsem přívěšek s hlavou a je na obou stranách ta hlava, pak jsem nalezl umrlčí lebku s hnátama odznak SS nejspíš 2x takže mám radost že se mi takhle vede

Můj úplně první nález byl rezavej hřebík. Ale našel jsem při prvním hledání i zlomek přezky.......... Radost jsem ale měl i z toho hřebíku ;-)

musim rict, ze hledani je hlavne u o trpelivosti. Pujcil jsem si klacek od synovce a ve volnem case pro zajimavost trochu procesal blizke pole a vysledek - asi 100 clanku ruznych retezu (pochopitelne po kusech), kusy ruznych aut, plechovky od konzer v ruznem stupni rozkladu, draty, srouby, matice, vicka od piva ale nic co by se dalo povazovat za "nalez". Proto moc neverim prispevkum ktere oznamuji, kolik za odpoledne nasli krejcaru, kolik stribrnaku a o zlate se radeji ze skromnosti ani nezminuji...

Než začneš hledat tak si nejdřív vyskoušej něco zakopat a testuj různý stupně diskriminace,potom zjistíš že můžeš všechen odpad oddiskriminovat.Pak nekopeš starý železo skoro vůbec.Jestli nevěříš na nálezy stříbrnejch koleček tak se mrkni na moje příspěvky.Taky pučeným detíkem ;-)

to ano můžeš "oddiskriminovat" jak Ty říkáš všechen odpad, ale počítej s tím , že taky něco zajímavého přejdeš a v neposlední řadě u většiny detektorů platí čím více diskriminace, tím menší hloubka...tudíž další potenciální přicházení o nálezy....

Jasný že v diskriminaci přecházíš,a ne zrovna málo.Já reagoval na příspěvek nade mnou.Jinak chodím jen v all-metalu,analog,multitón.To se mi zatím nejlíp osvědčilo.Máš parádní přehled o všem co je v zemi a sám rozhoduješ co budeš kopat a co necháš na pospas zemi. ;-)

No muj první kop byla podkova,ale moc štěstí nepřinesla :-D teda zatim,všechny militárie po kterých toužim se mi vyhýbaj,nepočítám teda hylzny,těch mám mraky ;-)

Tak já se taky musím pochlubit. Mám Tesoro EuroSabre II asi necelých deset dní a nálezy jsou zatím nad očekávání. Hned poprve to byla koruna z roku 1922, 10-ti haléř 1929 a několik jedno krejcarů a včera mooooc pěkný stříbrňák Leopold I z roku 1661. Jsem moc nadšenej. Tak ať se Vám všem daří. :-) :-D 8-)

Tak to jsi začal docela slušně. Hodně začátečníků si na první Ag počká podstatně déle :-D

Děkuji. Já vím, že to je pěkný začátek, ale i tak netrpělivě čekám na slibované video Tesoro Eurosabre II, abych vychytal možné chyby při nastavení.

Zdravim takže koukám že první dojmy z Euro Sabre II máš super ne?Taky si ho chci v nejbližší době pořídit jsem zvědav na ten přechod z Ace 250 ;-) ,už aby to video bylo,taky bych se rád podíval jinak gratulace a ať se daří i dál.

Ahoj, na poprvé to u mně byla brož a kus lžíce,pak už to bylo jen lepší ;-) Ti přeji hodně úspěchů a hlavně chuť do dalšího hledání, dobrou partu a hodně skvělých zážitků.
P.S. To tvoje první hledání bylo moc pěkný,jen tak dál ;-)

cau ja mam detektor tyden a uplne prvni kop do zeme byl zatim nejlepsi, nasel sem stribrnou gresli Leopold I rok 1669, krasnej konicek a jinak 15 minci a hromady srotu :-)

Detektor mam 10 dnu a hledam spis extenzivne :) takze prvni nalez byl zinkovej protektoratni dvacetnik. Sbirka se poslese rozsirila o dvacetnik povalecnej a pretektoratni korunu. Omlouvam se Layoshovi za stejnej obrazek, google je holt google :) budu se ho snazit zmenit ;-)

a našel jsem další mince,sic jen běžné socialistické,ale zase jsem si to pěkně nacvičil, tak snad se povede najít nějakou lepší lokalitu a bude snad i něco lepšího:-)začíná mě to bavit víc a víc a dokonce jsem nadšením nakazil i manželku a příště chce jít semnou :-)
Kalo_Karfin - už mám jinou ikonku ;-)

layosh: To jsi sikulka u na sto nakocec dopadlo tak, ze detektorem chodila zena a ja kopal o:-)

:-D :-D :-D :-D :-D odkud tohle znám? :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Taky je mi to povědomý :-D Mazzinka to potvrdí :-D :-D

Jo jo, to vůůůbec nezkoušej brát s sebou manželku a půjčovat jí detík,ťuk ťuk na čelíčko,to byl nápad za všechny prachy tohle udělat.Teď už máš jen dvě možnosti,buď jí to trpět a poslušně za ní poletovat s lopatkou a krumplexem-tak je to u nás ;-) no a nebo jí koupit její vlastní detík,ale jestli na to přistoupí, protože to už jí třeba nebude tak bavit,ženský totiš musí mít pocit,že ten chlap je tam hlavně od toho aby to kopali,ale ony jsou ty hrdinky co ten poklad našly. ;-) :-D :-D

Asi si koupim Cortése,tak dostane Vakvéro,žádný kopání nebude,jen at si to vyhrabe sama :-D :-D :-D

No jen aby to nebyl přehnanej optimismus ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Snad ne :-D

Zdravím Vás všechny a závidím, protože se letos dostanu s Tesoro Cortesem konečně snad příští týden ven. Tak mi držte palce. Ahoj :-)

Zdravím všechny hledače.chtěl bych jen tímto příspěvkem jaksi usměrnit ty, kteří stále pějí chválu na Garrett ACE 250.Před nedávnem jsem si taky pořídil tuto hračičku a jaksi jsem podlehl skvělím referencím na tomto chatu.Takže, abych to jaksi shrnul,Garrett 250 je jednoduchý detektor, který má sice řadu funkcí, ale drtivá většina z nich je absolutně k ničemu.Nějaký módy Coint či Jewells jsou úplně k ničemu.Vlastně jediný mód co používám je teď all metal.Sice kopu vše, ale to i s coint či jewells.Rozdíl je pouze v tom, že s all alespoň vykopu, kdežto s ostatními módy je to jaksi kolikrát na levačku.Další, co mě na Garrettu štve je vyhledávání.Né že by detík nevyhledal, ale přeston je trošku vychýlená, takže nakonec z průměru díry je z 30 cm najednou 60 a hloubka je taky trošku jiná.Shrnuto a sečteno, s Garrettem brzy poznáte mozoli.Beru to ale jako hobby a tak to m usím nějak zkousávat i když jsem popravdě očekával trošku něco jiného.Dále bych chtěl vetovat ty, kteří tady stále nacházejí jen stříbrňáky a pomalu nic jiného. Vážení, kdyby tomu tak doopravdy bylo, tak by v této zemi naši předci nedělali nic jiného, než codili po polích a rozhozovali cucky plnýma hrstěma, což se mi zdá jako málo pravděpodobné.upřímně, už jsem toho prošel dost, ale ještě jsem nenarazil ani na komančskou dvoukorunu, bohužel a tak ty Vaše nálezy ve stříbře a ve zlatě beru jaksi s nadhledem a z rezervou.Nejvíc mě však rozesmějou příspěvky lidí, kteří vyrazili poprvé do terénu a hned vykolůi stříbrnou minci.To se pak doslova popadám za břicho a nemůžu zastavit smích :-D.Jinak všem přeji plno krásných zážitků a občas i zajímavý výkop a těch , co se týká tento příspěvěk, méně prášit lidičky :-D

no...s tím jak tady píšeš žes nenašel ani komančskou 2 kačku tak máš něco s detíkem...mám garrett ACE 150 a jsem sním spokojen ....dám to na jewells a jedu a tahám mince .....když stím neumíš...garrett je prostě pro začátečníky ale sem spokojen... ! :-/ ;-)

Ahoj!
Mam takovou vzpomínku s kolegou když ještě chodil s ACE 250. Myslim, že to měl v módu Coins a v tomto módu detík sockorunu řadil do odpadu, tedy mlčel. Co se týká 2KČS 5KČS NEBO 50hal v režimu Coin je prakticky nelze najít, z toho vyplývá že ani zlaté věci nelze s takto nastaveným diskriminátorem očekávat. Vyřešil to tak, že hledal v Relicu. Potom už to bylo o něčem jiném a nálezy měl, že jsme všichni valili oči ;-). Ahoj IRWING

Víš, zlato, jestli ho chceš fakt najít, je nejlepší hledat v ALL METALLS........... Ale pak se musíš smířit s tím, že budeš kopat skoro všechno........ A zas tolik zlatých věcí se na polích neválí :-D :-D :-D :-D :-D

Zdravím stím souhlasím mám Ace 250 a hledám jedině v Relicu,dříve jsem zkoušel všechno možný,ale v tom to modu se mi to zdá nejlepší,ale asi každému vyhovuje něco jiného a musí si najít to co mu bude vyhovovat.

No teda mám tesoro,ale byl jsem hledat s jednim chlapíkem co má ACE250 a musim říct že v této ceně to nepůsobylo vůbec špatně,za odpoledne jsme vlastně na jednom políčku kopli 3 stříbrné a cca deset měďáků většinou krejcary.Nemusím hodnotit docsah ani jiné rozdíly ,ale určitě s tim moc neumíš, když kopeš díru jako kráva,protože já jsem za celej den neviděl u kolegy větší díru než 25 cm NA 25 taky ta cívka alspon ta elipsa neukazuje na střed cívky,všechno se musí nazkoušet ,ale nemusí být lež že někdo najde stříbrňák jen proto, že ty zrovna ne. :-P I když musim přiznat,že některé příběhy o pokladech těsně před zbalenim detiku nebo při prvnim zapnutí mě taky dost baví,ale nebyl jsem u toho tak co se v tom budu šťourat, štěstí je vrtkavé. ;-)Tak hodně štěstí.

Kdo ti za to může,že jsi na palici a neumíš nastavit detektor a jenom fňukáš. Věř si čemu chceš,ale se svou omezeností buď rád za každý hřebík. Víc si ani nezasloužíš.U tvého fňukání jsem se náramně zasmál já. :-O :-/ :-P :-D :-D :-D :-D Admin promine,ale já musel. o:-) o:-)

tak na palici jsi asi ty, protože on ten garrett jaksi nastavit moc nejde...trdlo

No neviem, fungoval som z Garrettom 250 a nebolo to zlé / pracky ako aj mince / je pravda že mi trvalo kým som na to prišiel ako s ním robiť, ale potom to už šlo. Myslím že je to aj o šťastí a lokalite ktorú vyberieš, a hlavne kde nič nieje ani smrť nezoberie :-)

víc myslet,míň psát!!! ja se popadám za břicho tvému článku,víš ono že se nedaří tobě a měl jsi určitý představy(sny) a nesplnily se ti neznamená že to co se přihodilo jiným lidem je hovadina nebo lež. Já osobně jsem při prvním hledání našel 30ti krejcar a to asi 2metry od plotu našeho pozemku. Před půl rokem asi 3metry od plotu na jinou starnu grešli. Mám své svědky. Ale když chceš něco najít tak musíš mít trpělivost. Nevím kolik trávíš času hledáním,ale když už vylezeš tak hledej aspon 3hodiny,né pokaždé najdeš něco zajímavýho. Nesmíš to vzdávat,najdi si kde třeba byly cesty a hledej. ;-)

dneska 12 hodin hledání....stačí radime??? :-)

promin,ale statistika mluví za vše! desítky(stovky)uživatelů stejného detektoru jako ty a žádný nemá takový problémy jako ty! seš asi exot ;-)

nebo máš vadnej kus

Dej se radši na rybařinu... :-D :-D S garettem chodim přes dva roky a nálezy supr jen to chce lokality a nemít obě ruce levé :-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben