Štěstí

Určitě jste včera četli o té paná která detektorem kovu nalezla poklad z 15.století za desítky milionu.Pokud jste to nečetli tak to tady přikládám:

Žena v domácnosti Mary Hannabyová si pořádně přivydělala, její koníček, hledání pokladů, se ukázal být po několika letech pořádně výdělečným. Je to její první nález, který skutečně stojí za zmínku. Až do nynějška nacházela pouze kovové tretky. Její tradiční šestihodinová nedělní procházka, během které vždy hledá poklady, se nyní bohatě vyplatila.

Hannabyová našla vysoce kvalitní relikvii v podobě přívěsku zobrazujícího Svatou trojici. Na procházce byla se svým synem, 33letým řezbářem Michaelem, když začal její detektor poměrně hlasitě pískat.

Místo již žena prohledávala

"Nic jsem si od toho neslibovala, ten detektor už pískal tolikrát a vždy nakonec šlo o bezcenný kus kovu," promluvila o svém nálezu a neúspěšném sedmiletém hledání šťastná nálezkyně.

Cenný předmět byl pohřben pod zemí na poli zhruba 500 let a navzdory častému orání zůstal přibližně 11 centimetrů pod zemí. Zajímavé je, že žena učinila nález na poli mezi vesnicemi Ashridge a Great Gaddesden, kde již několikrát hledala.

"Tentokrát to bylo opravdu z ničeho nic. Nemohli jsme tomu uvěřit. Vždy jsme snili o nalezení pokladu, a jak je vidět, dá se míjet i o centimetry," uvedl syn nálezkyně.

Hodnota může jít do desítek miliónů korun

Podle zákona z roku 1996 musí nálezce ohlásit potenciální poklady, jako jsou zlaté či stříbrné objekty, které vypadají jako starší než 300 let. Nálezcům je pak nabídnuta za nález jeho tržní hodnota. Na nákup mají právo jako první vždy muzea.

Zástupce Britského muzea Roger Bland popsal objekt jako 2,8 krát 2,3 centimetrů velký přívěsek jen o něco větší než dopisní známka. Jde podle něj o důležitý nález a lituje, že muzeum nemá dostatek finančních prostředků, aby mohlo tento předmět od nálezců odkoupit. Na světě jsou podle něj pouze dva další podobné kousky, které se zachovaly.

Aukční dům Sotheby´s bude předmět dražit 9. července a očekává, že nabídka se vyšplhá nejméně na 250 tisíc liber, tedy bezmála osm miliónů korun. Nález je však přirovnáván k předmětu známému jako Middleham Jewel, který byl v roce 1986 vydražen za 1,3 miliónu liber a později odprodán do Yorkshirského muzea za bezmála dvojnásobek. Je tedy možné, že se jeho cena vyšplhá daleko výše.
udávám zdroj protože by to bylo blbé to obšlehout.
Zdroj:Novinky.cz

In der Kategorie Jäger der Geschichte, der Erkenntnisse und der Entschlossenheit, Erstellt von Slack 26.6.2009 08:26

Omlouvám se že jsem to musel zdělit takto ale můžete sem psát svoje štěstí:co jste našli atd.Díky za pochopení :-)

Je to nádherný nález. Budiš ji přán :-)

Ta paní měla veliké štěstí, které nás potkat nemusí, ale může. Zatím budu jenom snít o něcem takovém. ;-)

Ahoj,
abych pravdu řekl, nejzajímavější je pro mě tohle:

Podle zákona z roku 1996 musí nálezce ohlásit potenciální poklady, jako jsou zlaté či stříbrné objekty, které vypadají jako starší než 300 let. Nálezcům je pak nabídnuta za nález jeho tržní hodnota. Na nákup mají právo jako první vždy muzea.

Podle zákona jakého????????? rok nic neřekne :-(

Ahoj - no právě, že u nás podle žádného. My máme zákony trochu jiné :-(

Hmmm tak to nějak nechápu o:-)

to je dobře ;-)

No to mi počitač teda namatlal,prominte.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben