Začátečnické otázky před koupí detektoru

Dobrý den. Rád bych se poradil s profesiány ohledně mých otázek k hledání mincí. Čím dál více procházím fórum a různé informace na internetu a jsem z toho krajně zmaten. Rozhodnul sjem se koupil si první začátečnický detektor Teknetics Alpha 2000 a nejsem si jist jestli je k tomuto hledání vhodný.

Další nesrovnalosti vidím v tom, že na internetu jsou zvláštní informace o tom co si lze ponechat a co se musí odevzdávat do muzea nebo historikům. Pokud jsem to dobře pochopil, tak zákonem je dáno odevzdávat vše co je starší 70let, ale nevím jak to funguje v praxi. Opravdu se odevzdává vše co je z 19.století a starší?

Ptám se protože chci rozšířit svou sbírku mincí, které jsem zdědil po zesnulém otci, který mě vedl k historii a lásce k přírodě a okolí. Aktuálně se snažím studovat historii okolí jsem se narodi la budu zde bydlet až do své smrti. Cíl je tedy jasný. Začít hledat na svém pozemku a zjistit jak vlastně detektor funguje. Poté přejít na přilehlé louky a pole kamaráda a švagra, kteří mají oba staré statky zděděné po svých generacích, zkusit něco najít, dozvědět se něco o své vlasti a poté tyto infomace předat i dalšímu pokolení (v mém případě oběma synům).

Myslíte, že je to hodně ambiciózní a měl bych spíše prvně přemýšlet o zapůjčení detektoru?
Lze vůbec hledat někdy v budoucnu i po okolí když je spousta lokalit v lese označena jako PR (přírodní rezervace) a NPR (Národní přírodní rezervace)?
Jsou hledači, kteří jsou ochotni ukázat jak se pracuje s detektorem, zodpovědět tyto otázky osobně a vzít mě v Olomouckém kraji na první hledání bez měho vlastního detektoru abych si udělal obrázek co to obnáší?

Díky za jakoukoliv reakci.

In der Kategorie Nicht klassifiziert, Erstellt von Kf4st87 19.7.2022 11:00

Minelab Vanquish 440 má taky přijatelnou cenu do začátků a video od Carpathiana z testů zajímavé. Jen jsem chtěl podotknout, že bych nerad do začátků investoval více jak 10.000Kč.

Ahoj, z výše uvedeného jde vidět, že to s hledáním myslíš vážně. To obrovská pochvala. Alpha je sice fajn na začátek, ale Minelab naprosto zbořil hranice co se týče digitálů do 10 000 Kč. Takže ano, tu 440 doporučuji. Zde se prodává. Když budeš číst a uděláš si pár večerů čas, zde si přečteš historické články a vůbec všechny, které jsou na hlavní stránce, tak brzy pochopíš co odevzdat a co né nebo lépe řečeno s čím kontaktovat lokálního archeologa či muzeum. Až pořídíš a příjdou první nálezy a nebudeš si vědět rady, klidně je nahrej zde do galerie a místní znalci ti ten nález určitě určí, stejně jako pomohli již několikrát mě. Přeju hodně štěstí.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben