Buď připraven!

Inspirován plechem.

 Venku to tady u nás hledat zatím moc nejde. Sníh a bláto.Tak jsem se překonal a zaběhl do garáže nafotit zajímavou krabičku, kterou již několik let mám a lituji ji vyhodit do nebezpečného odpadu, který u nás dvakrát do roka sbírají. Moc jsem se v ní nehrabal, smrdí po chemii, možná tam datum výroby někde bude. A taky ji mám na dlažbě, aby ji nenapadlo samo od sebe zahořet. Stáří odhaduji kolem roku 1960, v době "Studené války" . Rozměr má cca 14,5 x 20,5 cm.

Detail víčka
Detail víčka
Foto vnitřku
Foto vnitřku
Seznam obsahu
Seznam obsahu
Důležité rady a pokyny
Důležité rady a pokyny
Na stole
Na stole
6 Stimmen
6 Stimmen

Kommentare

pěkná a zajímavá ;-) a opovaž se to vyhodit,nech to vnoučatům a za 50 let na tom ještě vydělaj prachy :-D :-D :-D

To máš možná pravdu ale spíš bych to viděl, že když to uchráním, stejně to skončí ve velkém kontejneru. Nedělám si iluze. Dík za komentář.

znám lidi co takovéto retro věci sháněj pokud se toho chceš zbavit tak to dej na bazoš za litr a uvidíš ;-) 8-)

Já bych z toho uvaril guláš :-D

Ahoj kolegové, tak jsem se pokusil trochu zapátrat po historii té krabičky. Není to jednoduché ani na internetu. Z boku krabičky je nápis: SESTAVIL: SVEZ LÉKÁRNIKOV SLOVÁKOV A "APHASPOL"V BRATISLAVĚ.
VYDALA FIRMA:OBCHODNÍ SPOLEČNOST "NORIS" ZAHN A SPOL., PRAHA II.,HAVLÍĆKOVO NÁM.6
Ta pražská firma NORIS byla aktivní už před 2. sv. válkou a tak to vypadá, že se výroba spíše mohla pohybovat kolem roku 1940. Jestli se vám podaří nějaké další informace vypátrat, budu rád. Ať se vám daří. Díky za vaše komentáře.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben