Film Tristan a Isolda

Mnozí věří, že se to opravdu stalo. Velká Británie / Německo / USA / Česko, 2006

V roce 2006 jsem se u mého šéfa v kanceláři na Barrandově dozvěděl,že dostal dělat výpravu na novém historickém filmu. Mám rád historii, tak jsem byl nadšen. Film se jmenoval Tristan a Isolda. Příběh je vlastně Keltská pověst a Rychard Wagner složil stejnomenou operu. Film se začal natáčet v Červenci a natáčení trvalo přes tři měsíce. Větší čast filmu se natáčela v ČR u Prahy v Pruhonicích ,kde byl postaven  hrad ,který byl poté zapálen.Potom se točilo  ,kolbiště ,druhý hrad  u Křivoklátu u Berounky i na hradě Křivoklat a na Barrandově v atelierech něco také v Irsku. Na fimu bylo použito opět velké množství rekvizit. Kluci od stavby měli plné ruce práce . Pamatuji si ,že požární ochranu při zapálení hradu u Pruhonického parku mělo nastarost družstvo dobrovolných hasičů . Jenže ohýnek se trochu rozhořel dalo se moc benzínu a dobrovolníci měli staženej zadek a nejen oni. Chytnout  Pruhonický park ,tak to byl megaprůser. Dnes by to asi již nikdo nepovolil :-D Kluci z historické skupiny šermu Merlet myslím  se schutí šermovali a blbli. Kaskadéři měli také dost práce. Režie se ujal Kevin Reynolds největší kámoš Kevina Costnera natočil sním filmy  Robin Hood a Vodní svět.  Měli jsme dva Irský šéfi oba dva super týpci z Irish pubu v Praze si udělali kancelář a bumbali ,jak o závod Irové to opravdu umí. :-) ovšem ráno pohoda. Žádná kocovina ,jak to dělali to opravdu nevím :-) Ještě jednu příhodu si vzpomínám . Nechalo se zastřelit myslivcem divoké prase. V dílně jsme ho stáhli  z kůže a rozporcovali. Pak se dalo na kovovou tyč nad rozdělané ohně v táboře a na hradě. To maso bylo staré a už docela smrdělo,ale bylo docela opečené. Komparz ač jsme všem říkali ,že maso je zkažené nám ho stále jedl. Lidé si odřezavali maso a pochutnávali si na masíčku ,které utíkalo inu bylo zadarmo.:-)Pak se muselo něčím nastříkat ,aby to ti lidé nejedli i tak se našlo pár odvážlivců co ochutnalo. Ještě,že se nikdo neotrávil.Stalo se také při natáčení ,že se utrhl  povoz tažený konmi do kopce. Povoz byl plný lidí a někteří se dost zranili. Naštěstí nikdo nezahynul. Jediný smrták co jsem na Barrandově zažil ,ale nebyl u toho byla smrt kaskadéra Harry o Conner z  filmu XXX napálil to na padáku do sloupu Palackého mostu v Praze měl podletět most a podruhé se netrefil. Příhod bylo hodně a zážitků ještě víc. Film je k vidění na ulož to. :-)

 

 

 

 

Hrad 1 u Pruhonic  co se zapálil.
Hrad 1 u Pruhonic co se zapálil.
Hrad 2 u Berounky
Hrad 2 u Berounky
Bohatá tabule hostiny  v atelieru na Barrandově
Bohatá tabule hostiny v atelieru na Barrandově
Kolbiště
Kolbiště
3 Stimmen
3 Stimmen
unbekannt
1315 8

Kommentare

Zajímavý článek i ty zážitky. Ti co stavějí ty kulisy pro natáčení opravdu umí. Díky.

Ta věž z hradu dvě by se mi koncepčně hodlá na zahradu.

Já jsem ve vedlejší obci před lety viděl kulisy na nějaký německý film. Točili to tam asi čtrnáct dní. Na starou chalupu udělali větší "kabát". Ze dvou metrů nebylo poznat, jestli je mech na střeše přírodní, nebo umělý. Musel jsem si sáhnout. Dělám v Hradci. Pro film Sarajevo někdy v roce 2013 se v Hradci objevily mešity. Ty ale dodělávali v počítači.

Kalich já pár kluků co to dělají znám. Dokážou tam úžasný věci.

ten věčně hladovej komparz to znám :-D :-D :-D

jj catering :-D :-D
u tý Narnie tam to bylo super jídla fakt hodně za ty 3 měsíce co se to natáčelo jsem přibral 5 kilo :-D
zase na druhou stranu jsem byl s dětmi jednou jako komparz na Nestydovi a tam to bylo naprosto žalostný v catering stanu na jedné straně se prohýbaly stoly pod jídlem a pitím pro herce a na druhé 2 druhy minerálky a namazané chleby paštikou a vysvětluj to dětem že si nemůžou dál colu že to není pro ně :,-( :-D

;-) :-)jo,na ruce jsme šikovnej národ a u těch starších,co se naučili iprovizovat a devatero řemesel pro ně není problém udělají cokoliv z čehokoliv.Američanova odpověď by byla-to nejde. :-D :-D :-D

Opět velmi zajímavé, trochu jiný svět. Kulisy parádní, zážitky rovněž.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben