frakmenty z bombardéru Dornier Do 217

jak jsem zmínil v nálezech, tak vkládám více foto a info o tomto nálezu artefaktů z bombardéru, který dopadl v r.1944 v okolí dnes již Lipenského jezera...

Letecká badatelna (leteckabadatelna.cz)

jako zdroj uvádím a kopíruji viz.výše: !!!

26.6.1944 v noci došlo na jihozápadě Čech  k havárím dvou letounů Do 217N noční stíhací skupiny NJG 101. Letouny náležely její 6. Staffel. V obou případech byla příčina nehody zřejmě technického rázu.

Jeden ze strojů se zřítil u obce Konratice-Horní Stropnice okr. České Budějovice.

Druhý stroj se rozpadl ještě ve vzduchu a jeho trosky dopadly na několik kilometrů čtverečních  velké, neobydlené ploše nedaleko dnešní vodní nádrže Lipno. Pilot Uffz H.W. Schmidt a radista Uffz. H. Jansen z letounu stihli vyskočit. Obgf. W. Knufer byl nalezen vedle trosek stroje s připnutým padákem, který se mu již nestihl otevřít.

Během let 2014 a 2015 se podařilo lokalizovat několik míst dopadu jednotlivých částí letounu. Jedná se o místa , kam dopadla zadní část trupu a pravděpodobně jedno z křídel. Je zřejmé, že zatím se nepodařilo najít vše, místo bude na stránkách upřesněno později.

Identitu posádky a stroje dohledal ve svém archivu Jan Vladař.

první nález
první nález
dohledávka
dohledávka
2 Stimmen
2 Stimmen

Kommentare

Im Chat gibt es keinen Beitrag.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben