I ta troška potěšila.

Jak na nový rok, tak po celý rok ?

Nový rok se(kromě jiného) i co do počasí vydařil a tak hned po poledni jsme se s kamarádem, co tvoříme "naši loveckou dvojku" vypravili na dosud nenavštívené pole, abychom ho prubli. Kamarádovi to pípalo hned z kraje, ale vždy hlásil jen šrot, který nebral. Mně dlouho pořád nic, až asi po půl hodině, kdy už jsem si říkal, že budeme muset změnit lokál, přišel krásný silný signál a vyšlo z toho mosazné závažíčko - 10 dkg - kvicht na decimálku, či jinou ramenovou váhu. šupl jsem ho do kapsy a pokračoval ve vytýčeném směru. Pípanec- nevýrazný - podle čísla hlásí barvu, ale vyšlo z toho litinové závaží na secí stroj a za chvíli další. Protože už jich mám doma několik a tyto byly jinačí než mám, tak jsem je vzal. No potěš koště, táhlo mě to k zemi, ale když nebylo nic lepšího ... Za dalším pěkným signálkem už padl onen čepičák F.J.I., pěkně zachovalý, udělal radost. Pak už to šlo ráz na ráz - dva měďáčky opět F.J.I., jakýsi dřík se závitem, má to na sobě i číselné značení - nevím, asi něco z vodoinstalace ? Když padla malá svátostka s ouškem, tak jsem si řekl dobrá,když už nic nenajdu, stačí i ta troška. Ale jo, ještě padlo malé tenké kolečko - myslel jsem si, že by to mohlo být ágéčko, ale doma po vyčištění z toho vylezla opět svátostka-špatně čitelná, s vylomeným ouškem. Ještě padlo pár knoflíků,nějaké drobnosti a pak přišel nádherný signál- radostně hrábnu rýčkem - a tři stejná kolečka, bohužel značně zkorodovaná - vyšly z toho protektorátní zinkové koruny. Nakonec doma po vyčištění sem dávám tu nejzachovalejší - a je celkem pěkná ! Když delší dobu nic nepadlo, tak jsem to otočil a v opačném směru jen o dest metrů vedle jsem se vracel k autu. Po celé trase nic, až asi 50 m od auta padla ta volská podkova. Doufám, že podle onoho pořekadla - jak na nový rok, tak po celý rok nebudu celý rok za vola ! Doma po vytřídění jsem to až dnes zpracoval, železo už dále nečistil, ale vložil do bedny, kde to bude čekat spolu asi se 40 kg z dřívějška (asi za tři roky) na zpracování a konzervaci.Snad se k tomu už konečně letos dokopu ! Tož tak jsem dopadl po první letošní hledačce. Ovšem i ta troška potěšila. Tak příště to snad bude lepší !
Z nového pole.
Z nového pole.
Po vytřídění zhruba vše očištěno.
Po vytřídění zhruba vše očištěno.
Čepičák, svátostky, nahoře asi zadek knoflu a dole nevím.
Čepičák, svátostky, nahoře asi zadek knoflu a dole nevím.
Totéž z druhé strany (kromě čepičáku).
Totéž z druhé strany (kromě čepičáku).
Drobásky F.J.I. a z těch zinkových ta nejlepší.
Drobásky F.J.I. a z těch zinkových ta nejlepší.
Nějaké ty knofle.
Nějaké ty knofle.
"Cosi" s číslem, hodně používaný kvicht a olůvko.
5 Stimmen
5 Stimmen

Kommentare

Tvl to cosi je zapalovač ručního granátu typu kovesnikov, pokud si ho cistil tak si gratuluji že jsi nepřišel o ruku, či život, ihned kontaktuj pyrotechnika

https://www.valka.cz/files/01_-_rg_f-1_183.jpg

No, pěkně sis pohrál s rozbuškou :-D Ještě že tě nenapadlo se šťourat v dírce a zkusit vytáhnout závlačku... nebo?

Pěkný za palec. :-) :-)

To JohnDeere: je to delaborované, úplně prázdné(proto nafoceno tak, aby nebyla vidět ta ďůrka), někdo to již delaboroval a pak zřejmě vyhodil.Je to zcela průchodné. Jinak gratuluji k vědomostem - zkusil jsem, kdo to kromě mne pozná. ;-)

Schmiede, to jsou základy :-) Nerwes of Steel ...... No moc ti nevěřím žes to věděl :-D

Nerves

Když jsem byl na vojně(1973), tak jsme házeli útočnými(ostrými) granáty na cíl a obranné jsme probírali jen na obrazech.Také jsme rozebírali delaborované a pak je zpět skládali - abychom pochopili princip funkce..Tak jak jsi poslal ten odkaz jen to tělo rozbušky nebylo mosazné. ;-)

A tak to je jiná :-) když si byl za komárů na vojně tak máš potřebné znalosti :-) to je pak samozřejmé :-) ;-)......... Cca před 15 lety tu pálili lesáci větve a našli přitom minometku, jeden typek co jezdil s lakatošem všechny uklidnil, nebojte jděte o kus dál, sloužil sem na vojně u dělostřelců( řídil V3S).... Vím jak na to, zabezpečím to tak všichni poodesli do hajovny volat pro policii a ta následně volala pro funebraky...... Chlápek ji mezitím vrazil do toho ohniště 8-) strepiny ho doslova. Rozctvrtili 8-)

Ahoj, schmiede, to mi nedělej. Když jsem vyděl tu poslední fotku tak se mi zježily chlupy a vzpomněl jsem si na Klarkona a jeho videa ;-) A pak ta úleva, po objasnění...uf uf. Na vojně jsem nebyl, ale i tak by snad každý lovec měl mít alespoň základní znalosti,puškáč, rozbuska, granát, mina...i když vše člověk znát nemůže. Rád vzpomínám na BREDA jen škoda že po sobě Klarkon tak zametl komentáře
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/fakt-netusim-breda-93720/

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben