ID známky USA u Plzně na CNN

Mimořádný objev se podařil mladému Čechovi nedaleko Plzně. Jaroslav Ševčík s rodinou za pomoci detektoru kovů nalezl v lese kousek od západočeské metropole tzv. psí známky neboli vojenskou identifikační známku amerického vojáka. O jeho nálezu začala informovat i americká média včetně stanice CNN.

"Byli jsme v lese poblíž Plzně, což je město v České republice. Bylo osvobozeno Američany během druhé světové války. Bylo to dva až tři centimetry pod zemí," popsal mladý Čech. Jednalo se o psí známky z období 2. světové války. Dobře čitelný byl i text na nich, který uváděl, že jejich vlastníkem byl jistý Walter I. Chadwick. O nálezu mladého Čecha informovala i další média.

Článek na CBS NEWS

"Okamžitě jsem věděl, že to jsou psí známky z 2. světové války, protože jsme už jedny takové našli," vysvětlil Ševčík. Podle něj tyto psí známky patřily muži z města Wakefield ve státě Massachusetts. Chadwick leží pochován poblíž, konkrétně na hřbitově v New Bedfordu, tedy ve městě, které se rovněž nachází ve zmiňovaném státě na východním pobřeží USA.

Ševčík napřed sdílel fotografii s psími známkami na internetu, aby se pokusil dopátrat jejich majitele, respektive jeho blízké. Po dvou dnech nakonec dostal odkaz na jisté staré dokumenty, které poukazovaly na to, že americký voják má být pohřben právě v New Bedfordu.

"Jsem opravdu překvapen, že můžete najít tolik věcí na internetu ohledně jednoho člověka, který byl zde v Česku před zhruba nějakými 100 lety," dodal pro CNN Ševčík. Nyní je otázkou, zda známky doputují až k rodině vojáka.

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/ ; https://www.cbsnews.com/

Nalezená ID známka USA
Nalezená ID známka USA
Náhrobní kámen Waltera Chadwicka.
Náhrobní kámen Waltera Chadwicka.
Dokumenty zmiňující amerického vojáka Waltera Chadwicka.
Dokumenty zmiňující amerického vojáka Waltera Chadwicka.
2 Stimmen
2 Stimmen

Kommentare

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben