Jarní dopoledne

Na Šáreckém hradišti

Zdravím kolegové!

Bez dlouhého okecávání dávám na pokuk pár fotek z krásného, jarem provoněného dopoledne na akropoli v Šárce. Padlo pár krásných kousků keramiky. Jako první se ukázal střep se slovanskou výzdobou z doby hradištní, pak následovali střípky z eneolitu. Moc potěšili ouška klasická i jedno netradiční, široké 26mm. S oušky si museli lidé vyhrát a tak se na nich nezřídka objevují otisky prstů jejich pradávných tvůrců, což nálezu dodává nepopsatelné kouzlo.

Pod jedním ze skalních převisů našla Lenka stařičký, pískovcový přeslen. Ten by mohl teoreticky spadat do doby bronzové. Bohužel byl asi načatý a kousek se uloupl.

Vadou na kráse jinak vyvedeného dne byl defekt pneumatiky, když jsme projížděli kolem stavby a všudypřítomný bordel z nedalekého mekáče. Na takto významném, kultovním a mystickém místě může obaly z těch hnusných, promaštěných housek odhodit jen naprostý kretén. Ti tam měli nejspíš sraz, protože na vysbírání obalů od jejich svačinek nám málem nestačila ani ta největší igelitka. Nechápu a nikdy nepochopím...

Ať se daří!

8 Stimmen
8 Stimmen

Kommentare

Lovci a sběrači. ;-)

Mě by zajímalo, co se na té stráni odehrálo v momentě cvaknutí třetí fotografie. Několikrát jsem si to zvětšil a ten hafan má neskutečný „účko“ ale neskutečný :-D ;-)

Z jejího pohledu muselo naše počínání (zírání do rohrabaných krtinců) vypadat komicky. Bába je dobrá. Táhne jí na 12, ale pořád je při síle a raduje se ze života ;-)

Pěkný fotky. :-)

pěkný příspěvek za palec ;-) 8-)

Díky draci! ;-)

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben