Je jaro tak zelená

halštat

před třemi lety jsem našel rozoraný halštatský hrob.Vše jsem řádně nahlásil a s archeology místo zaměřil .Byl jsem ujišten,že dohledávku udělají sami.Teď po třech letech jsem se na místo vrátil a zde je výsledek, nechci to nijak dál komentovat ,třeba neměli čas.

33 Stimmen
33 Stimmen
Lovec oceňuje

Kommentare

Bronzová nádoba, no to je sen. Pecka! Škoda jejich přístupu... :,-(

Nález parádní! Z kterého muzea se na tebe vybodli?

Hmm, myslím si o tom své, o té dohledávce od archeologů... :-/ jinak parádní úlovek ;-)

Osvěžující zeleň...Gratulace,palčák. 8-)

hele, aktivitě se meze nekladou,ale tím, že jsi vytahal kovy, to není přece prozkoumané, to nejde do hrobu vletět jako prase. . . to ti mohlo být jasné, že se k tomu zatím nedostali, když jsi začal tahat další bronzy. . . Co už :( pozdě bycha honiti. . .. Takovou věc je třeba dělat pořádně: geodeticky zaměřit, plošná skrývka, rozdělování kontextů, odebírání vzorků. . .si myslíš, že tohle se děje jenom ve filmech? Velký omyl, to je archeologická praxe současnosti, dokonce i v naší Bohem zapomenuté krajině. . . Omlouvám se za tento slovní průjem, ale srdce mi krvácí, když vidím, jak krásný a přínosný by to mohl být výzkum, kdyby se mu věnoval odborník. Je vidět, že v tvém kraji mají archeologové bohužel asi dost jiné práce, když se nemůžou 3 roky dostat k takové pecce!!! Třikrát FUJ těmto laxním regionálním muzejníkům. . .

smirtak nezlob se ale psal jsem ,že hrob byl rozoraný to je roztahaný povětší ploše a kdybych to teď nevytáhl za pár let orby by z toho nic nezbylo

Mírův výklad je přesný, popisný. Je to někdy těžké, oni to neudělali naschvál. Je jich málo. Mělo by jich být víc, určitě se na to nevykašlali, to bych neřekl, to je ale jen můj názor. S odstupem, když to vezmeš, to ještě dopadlo dobře. Našels, dals, udělalas co šlo, přijali to, mají to zapsané, a i kdyby to skončilo v šufleti, je to jaksi publikované, i když tady, není to zatajené, nešlo to systémem idiot jáma vybrat kapsa popelnice nebo do směnného obchodu ani to není bezestopy privatizované. Víš, někdy je důležitější, že stádo táhne zhruba na západ ... Palec za přístup, moc si toho cením, a nebuďte smutnej, pane.

I když je to roztahané tak jde udělat celkem přínosný výstup. Po každém bronzu píchnout na místo kolík. A následně zaměřit přesně totálkou. Což ale amatér těžko udělá.

Jedná se o zlomky halštatského turbanu a je třeba, aby archeologové udělali sondu. Z jakého je to regionu ?

hezký barevný kousky

Tak tohle je bomba, rovněž by mě zajímal okres kde se to stalo. Pokud píšeš rozoraný tak se pravděpodobně jedná o pole a tam je otázkou zda se daly ty kousky muzejním detektorem vůbec najít. Někteří archeologové také vlastní archivní kousky detektorů a nebo s nimi neumí dobře zacházet. Každopádně nechápu, že místo ve spolupráci s tebou neprošli :-O :,-(

Udělal jsi dobře, že jsi to zachránil. Máš pravdu, že za další léta by z toho nezbylo téměř nic- nacházelo by se to po jednotlivých kouscích, nikdo by tomu nevěnoval více pozornosti, tak je to alespoň trochu pohromadě.Palec za záchranu ! ;-)

Tak tak a každou orbou víc a víc namaděru,dnes už se nikdo nedoví v jakem stavu mohli být artefakty,kdyby se dohledali bezprostředně po ohlášení :,-(

Dobře jsi udělal a každý svého štěstí strůjce a nemá smysl plkat nesmysly o málo lidech, špatné technice, nedostatku peněz a času. Jde o přístup a snahu. Za palec. A nenech se rozhodit.... ;-)

Jo jo i ode mě máš palčák za záchranu a to se nebavím o tom,kdyby tam vlítly zemědělci s diskama :-/

je to na poli u Písku létama roztahané a zničené, nicméně si myslím, že jsem to spíš zachránil než zničil.Za ty tři roky tam už 5x orali,takže jestli něco zaměříš dnes ,zítra to můžeš zaměřit jinak,dnes to jde do muzea.

Paráda a když archeologové nemají zájem, tak by nic nedostali :-P

Odborník se diví a laik jen žasne o:-) o:-)

Jak píše niklot, vzhledem k přístupu bych se na ně zvysoka...***** :-P :-P :-P 8-) 8-) 8-)

Oranim se az tak moc pokazit uz neda. Tusim, ze delali nejake vyzkumy a ony ty strepy se nedostanou az tak daleko od centra. Vettsina jen par metru max i za desitky let orani. Ale je tu jedna nesporna zachrana - zachrana pred temi spatnymi hledaci, kterych je porad mnohem vice nez slusnych.

tovy přesně tak ,ne všichni by to odevzdali a půl kilometru od toho místa jsem zahlédl v týdnu hledače,kdoví ,jestli by si to nenechal pro svoje potěšení

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben