Karbon na Kladensku

Před 310 mil.lety pokrývaly území dnešního Kladenska bizarní mokřadní pralesy stromovitých plavuní, přesliček a kapradin. Výlet do karbonu byla moje premiéra i když to mám vlastně za komínem.Šel jsem na blint i když pár indicíí kam jít jsem měl.Ty se ale bohužel ukázaly liché.No nakonec jsem narazil na částěčně odkrytou haldu a pár kousků nakonec padlo.Takže nakonec spokojenost s těmi pár vzorky plavuní a kapradin.

4 Stimmen
4 Stimmen

Kommentare

To je koníček, viď? :-D

tak to je zase trocha změna, příteli badateli, tohle už nemá nožičky :-D
- krásné úlovky, jen tak dál ;-)

jj i ta flora je taky moc zajímavá navíc to mám fakt kousek.Jen je to řekl bych těšší kalibr než fauna.Najít ramenonožce nebo trilobita mě příjde lehčí než najít lepší otisk z karbonu :-)
Zase to je kousek tak věřím že tam na mě ještě pěkný vzorek kapradiny nebo plavuně čeká. :-)

tojo, pokud je zdroj, tak jednou to určitě padne ;-) :-)

No tak koukám že si se z lovce starších věcí stovky let a když se povede tisíce přeorientoval na ještě starší kalibr.Tohle už je hodně dávná historie.Pěkný vzorečky ;-)

Díky ale je fakt že od posledně jsem dnešním výletem zhruba 100 milionů let ubral oproti poslednímu měsíci v siluru :-D :-D

to je zanedbatelné...... :-D

Jak píše lukegoss-par milionů let sem, pár tam.Vždiť mi lidi jsme tady jen na krátký návštěvě :-)

tak tak a jak si ta zem potom oddychne až vymřeme.Pár let/století jí to bude trvat ale příroda si dá tuhle krásnou planetu zase do pořádku.Snad nás nahradí nějaký mnohem lepší druh který se k ní bude chovat s úctou a pokorou. :-)

:-D :-Djó demokracie se z nikým nemaže :-D :-DMoc pěkný kytičky,ani nejsou moc ovadlý ;-)

Wladyslav, je to parádní pokoukání :-) já na Kladensku raději hledám jinačí věci, však víš :-) ;-) ;-) ;-)

jj vím ale ty lágry plný zlata a mařen... to už je dávno pryč.A že bývali nafutrovaný ;-)

Pěkné vzorky pane W ;-)

Tak tohle jsem vždycky obdivoval,a záviděl ty krásný obrázky na kamenech.A teď si představ že mezi těmi otisky plavuní a přesliček najdeš stejně starý otisk šroubováku,který vypadl z kapsy overalu pradávnému astronautovy,který zkoumal jakže na tom ta naše matička Země je s vývojem inteligentního života. No asi by odletěl hned i dneska,páč žádná inteligence natož pak rozumný život se na téhle planetě nenachází.🌍🛸🛸

Nebyl by tam jantar. To by bylo neco. Gratuluji

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben