Když se udělalo tak pěkně,

tak jsme to šli opět prubnout.

Hezké probuzení do ještě krásnéjšího dne nás vyprovokovalo prubnout ještě nějaké to nenavštívené pole. Zlákalo nás pole v mírném svahu, kousek od lesa. Když do půl hoďky nic nepadne na poli, tak to zkusíme do toho blízkého lesa. A protože něco začalo padat na poli, na les se už nedostalo. Zprvu jen samé železné střepiny z dělostřeleckých granátů, ale po chvíli už to začalo být zajímavější. Kamarád hlásil pěknou Marušku, krásně zachovalý tlustý krejcar. Jemu začaly padat samé měděné dvouhaléře a krejcárky F.J.I., zatímco já sbíral jen olověné plomby. Také v jednom místě padly ty dva a dva olověné projektily větších kalibrů, zajímavé, tak jsem je vzal. (když nebylo nic jiného). Konečně mi padl také pěkný krejcar Josefa II., celý zelený, pokrytý měděnkou, ale i přes ni bylo vidět, že je pěkně zachovalý. Za chvíli zapípalo jakési mosazné madélko k šuplíku a nedaleko opět pěkný signál a pěkný 3 kr. Františka I.- 1800, opět se silnou krustou měděnky. Úplně zmáčklý hliníkový náprstek dával nádherný signál, myslel jsem, že to bude něco lepšího, ale bohužel. Aspoň jsem ho doma poreparoval (firma Lada). Opět krásný signál - ale jen obr knofl, bez dekoru, úplně hladký a kousek dál trochu menší. Jeden knoflík s modrým sklíčkem, pěkný. Pak jakési "cosi" - olověné, vypadá to jako pečetítko, ale nevím. Jinak několik kravský,volských a i jedna koňská podkova, železo beru, ač ho sem nedávám. Radost mi udělal ten hafan, je z mého bydliště, trochu jsem jej škrábnul, ale jinak pěkný. Až úplně na závěr zapípal nádherný půl krejcárek(5/10) F.J.I. Kamarádovi padl hezký stříbrný 6 krejcar 1849 a asi šest měďáčků, železo nebral. Já jsem skončil opět s absencí ag-éčka, ale co, nakonec spokojenost, včetně pěkného zážitku ze slunečného počasí. Ty nálezy také ujdou, tak na to mrkněte.
Po vykopání, železo a ostatní šunt eliminován.
Po vykopání, železo a ostatní šunt eliminován.
Vytříděné omyto.
Vytříděné omyto.
Měďáky pěkné, hafan potěšil.
Měďáky pěkné, hafan potěšil.
Škoda, že se nemůžu zbavit té měděnky.
Škoda, že se nemůžu zbavit té měděnky.
Olovo.
Olovo.
Madélko, poreparovaný náprstek, to vpravo je pérovník.
Madélko, poreparovaný náprstek, to vpravo je pérovník.
Slušné knofle a nádherný měďáček.
Slušné knofle a nádherný měďáček.
Ty dva větší a asi pečetítko ?
Ty dva větší a asi pečetítko ?
5 Stimmen
5 Stimmen

Kommentare

Pěkný úlovky. Čím jsi čistil ty měďáky, jsou fakt pěkný ✌️ ;-)

;-)

Mince byly pěkně zachovalé, takže stačilo jen omýt teplou vodou a kartáčkem. Bohužel nejde dolů ta měděnka, drží jako čert. Dál jsem to nečistil,nechtěl jsem je poškodit. :-(

Pěkné za palec :-)

To pecetitko mi pripada celkem stredoveke

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben