Korunka

Do katalogu tohle rozhodně nepatří, ale trocha nostalgie :-D

Nepochybně má tohle ještě doma kde kdo a spousta se toho všude válí, ale stejně jsem si jí musel vzít domů - jako malé robátko jsem si za tohle kolečko kupoval celou velkou zmrzlinu :-D dnes cena pětadvacetkrát vyšší - v průměru. Takže tuhle blýskavou krásku ze svého dětství rozhodně doma zařadím vedle těch svých pár grešliček a haléřků z dob císařepána :-)

3 Stimmen
3 Stimmen
Lovec oceňuje
unbekannt
803 7

Kommentare

Koupil jsi lednacka za kačku , dnes platy cca o 15x vyšší , a za 15 ho koupíš i dnes :-D

no jo česky zlatak,za mě dobry ;-)

Je menší a my větší :-) :-) :-) a korunka ke korunce , tak se dělá majetek :-) :-)

Asi naše nejpovedenější běžná mince.A když se vyloupne z mokré hroudy a zablyští se tak v první moment má člověk pocit že konečně našel zlaťák.Onehdy sem se hrabal v bedně z nálezovýma mincema a bylo jich tam asi 200. ;-) :-)

Já třeba tyto mince beru do jisté míry jako historii a pokaždé, když nějakou najdu, tak ji beru domů. Možná to bude i tím, že jsem dobu této mince vůbec nezažil :-) :-D

Vloni jsem viděl dokument, ve kterém jich kubíky tavili po ukončení platnosti. Jak jsem tvrdej chlap, měl jsem slzu v oku. :-D :-D :-D

Nojo,aby se neblýskali,když v té době byla měna ještě krytá zlatem :-/

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben