Lokálka -Igra

Vláček na pružinový pohon

Zdravím husáky a nejen je.

Dnes vám představím hračku ,kterou si asi každý pamatuje. Je to vláček Lokálka na klíček. Tuhle hračku vyrábělo výrobní družstvo Mnichovice. Dnes je tam prodejna sekaček a jiných zahradnických nástrojů.

Tahle hračka se vyráběla někdy kolem roku 1977 až do 90let. Koleje byly do kruhu a zacvakávali se dosebe .Mašinka se natáhla a frčela . Nová pružina vydržela jezdit dlouho časem pružina povolila a doba jízdy se skkracovala s hračkou jsem si opravdu vyhrál. Bavilo mě postavit Igráčka na koleje a nechat ho vláčkem porazit. :-) Samozřejmostí byl tunel z knížek. Dětská fantazie nezná mezí. Hodněkrát jse ztratil klíček ,takže hledala celá rodina můj klíček od mašinky.Nejvíce zuřil táta ,protože on nerad něco hledá ač je velmi klidný a hodný . Tak jsou dvě věci ,u kterých zuří ,když něco hledá a když jede v autě. :-)

Hračku jsem sehnal na Aukru v bezvadném stavu i s komínkem bývá hodně ulomený. Jinak hračka se dá dodnes dobře sehnat za rozumnou cenu vzpomínka na časy minulé. At se líbí.

Ps: chci se podělit o fotku včerejší nádherné duhy . Běžel jsem na konec duhy ,ale poklad nenašel. Tak snad příště. Byla opravdu nádherná.

kalich

 

Igra mnichovice stará budova po revoluci
Igra mnichovice stará budova po revoluci
2 Stimmen
2 Stimmen
unbekannt
1415 1

Kommentare

Z pohledu sběratele - úžasný stav nejen vláčku ale zvláště originálního kartonu. S původním paragonem by se jednalo o 10/10. Super úlovek Martine.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben