Mám velmi rád

"druhou radost".

Již jsem to sem jednou psal, že mám rád tzv. "druhou radost". Zmocní se mě vždy, když po vysypání dřívějších - odložených nálezů (při nichž jsem se již jednou zaradoval) tentokrát z "depozitu" - objevím něco, na co jsem již zapomněl.Když není toho času na okamžité zpracování ( a nebo se mi nechce) odkládám sáčky s nálezy z toho dne (někdy i několika dřívějších dnů) do tzv. "depozitu" - krabice od banánů. Když potom nadejde vhodná chvíle - a to je například v tomto období dešťů kdy se nehodí jít hledat, dokopu se ke zpracovávání. A pak už se jen těším ( podruhé), co v sáčku objevím za zapomenuté "poklady". Tak ta vhodná chvíle nastala i dnes. Objemnější sáček vydal své tajemství - několik podkov, které šly hned do kalfásku k ostatním železům jako vždy. Tam budou čekat, až přijdou dlouhé zimní večery, za kterých budu jednou muset začít s jejich zpracováváním (snad). Dnes tedy druhá radost veliká, ze sáčku vypadla mimo jiné také dvě silverka. Sice jen malý troníček Leopolda I., ale nakonec pěkný a škoda, že jen torzíčko asi nějakého římánka (a ještě s dírkou). Ale započítal jsem je. Zajímavá je také jakási bronzová hlavička.Celkem slušná svátostka a jakýsi maličký štíteček. Jinak drobnosti. Měďáčky i když některé jsou slušné jsem sem nedával.Kdo chce, ať se na to kukne.
Co bylo v jednom z objemnějších sáčků.
Co bylo v jednom z objemnějších sáčků.
Po vyloučení železa leccos už vykouklo.
Po vyloučení železa leccos už vykouklo.
Poreparovaný náprstek, cosi a
Poreparovaný náprstek, cosi a "1".
Hasič, knoflíčky a reg. kolečko a
Hasič, knoflíčky a reg. kolečko a "star".
Bronzová hlavička.
Bronzová hlavička.
Štíteček a svátostka.
Štíteček a svátostka.
Torzíčko asi římánka a troníček.
Torzíčko asi římánka a troníček.
A jejich druhá strana.
A jejich druhá strana.
6 Stimmen
6 Stimmen

Kommentare

není to "něco" opaskové nákončí?

;-)a ten štítek typář? :-)

To něco je asi z nějaké slitiny cínu či olova, takže nákončí asi ne.
Ten štíteček je moc maličký, jednostranný, jakoby spíš z prstenu, možná pečetního.Omlouvám se za jeho nafocení vzhůru nohama. :-(

Za mne je top ta hlavička. Já hned vidím zakončení torquesu a tak podobně. :-D :-D :-D

Já se hrabal,třídil a i něco čistil včera.To celej den pršelo a na polích stála voda už před tím.Je třeba něco nechávat na pozdější práci.Člověk je svému koníčku blíž třeba když už nemůže hledat,já chodím do kotelny topit,třídit a dát přitom pivo.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben