Poraďte jaký typ

Telefunken ze staré stodoly,prosím pomozte o jaký typ se jedná ještě nějaký informace pak to klidně smažte

2 Stimmen
2 Stimmen

Kommentare

Hledal jsem to nejmíň hodinu, ale nenašel. Těchhle "univerzálů" bez síťového trafa se dělaly spousty.
Podle čeho soudíš na Telefunken? Na stupnici nic nevidím a pokud je znak na té kovové lampě, předpokládám UCH11, tak to nic neznamená. Podivná je taky ta kombinace lamp a dokonce to vypadá na nějaké samo domo s dílů , kterých bylo po válce dost. Taky to mohlo být přestavěné, nabo různě upravené. Ten pertinax na šasi není původní a když chybí zadní stěna , je to bohužel bezcenné. S touhle řadou lamp (U- UCH21- UCH21-UBL21-UY1S) bylo mraky typů.
V tomhle stavu bych se to neodvažoval připojit do sítě, leda tak přes oddělovací trafo. Není 100pro jisté na jaké napětí to bylo a to je důležité pro žhavení těch elektronek,které se žhavily přes odpor ze sítě. Taky tam bylyv sérii žárovky. Když praskla žárovka rádio nehrálo,lampy nežhavily.
Na kostře bylo síťové napětí a anténní zemnící svorky byly připojeny přes VN kondenzátory.Žádná kovová část nesmela být dostupná na dotek. Ani šroubek (červ) na knoflíku Při průrazu kondenzátoru a rádio bylo připojeno např na ústřední topení mebo vodov. potrubí bylo několik smrtelných úrazů a rádia se opět začala vyrábět s oddělovacími transformátory.
Omlouvám se, třeba to všecho víš, no snažil jsem se.
Ivo

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben