Rýček na poklady made in Madagaskar

Mám tu zemědělský nástroj, který Malgašani používají na obdělávání rýžových polí. Dal se na tržnici koupit i s násadou, ale tu by mi asi do letadla nevzali. Cena jen 600 ariarů. Násada se zasazuje bez hřebíku. Máte někdo někoho, kdo by ji vysoutružil z dobrého dřeva?

líc
líc
a rub
a rub
i s místní násadou - délka asi 130 cm
i s místní násadou - délka asi 130 cm
Místní pivo je moc dobré
Místní pivo je moc dobré
...ještě tohle pole a máme hotovo
...ještě tohle pole a máme hotovo
malý čert a nebo lemur?
malý čert a nebo lemur?
5 Stimmen
5 Stimmen

Kommentare

Znám,Brno východ.

Ahoj Nanuk63, Brno je sice kousíček dál, ale nevadí. Dá se to domluvit.

Nic proti Malgašanom,kup si pořádný nástroj který tě nezklame.Píšu z vlastní zkušenosti,pár rýčků sem vystřídal a polámal.Ted mám několik let F. a super,mám 100 kilo a skáču na nim i se zhoupnu až kus hlíny dostanu ven,zatím v poho,neni možné ho ohnůt ani jinak ho běžně používáním poškodit.Tož taky neni nad zážitek si naplánovat den,pole,kamarády,ujet 70km na pole a během hodky zlomit rýček.A dnes kamoš,když sem otevřel kufr od auta,říká,ty vole ty máš dva rýče? Říkám asi jo,ani nevím proč. :-D

Za 600 ariaru ses nechal natáhnout teď sem tam byl tři tejdny na rybách a šest stovek tam vystačí na pěknejch pár draků a ne na jeden rejč :,-( ;-)

No, rycek nebyl tak drahy. 1000 tamni meny je kolem 7 nasich korun. Pivo v hospode pro srovnani 5000 a v supermarketu 3000. Jestli bude ricek stejne dobry jako pivo, tak se jen tak nezlomi.

Tak jestli to pivo obsahuje TH... tak musí být dobré :-D :-D
S násadou bych rád pomohl, dřevo by bylo, ale mám jen malý (krátký) soustruh :-(

Ahoj prospektor, pivo bylo výborné, rum vynikající - ještě litřík mám.
Ovšem tamní voda nepoživatelná, našinci rovnou nebezpečná, neradno si jí čistit i zuby - myslím tu, co teče z kohoutku. Jinou, volně tekoucí jsem nekoštoval ani nohou. Oceán, dál od civilizace dobrý, teplý, méně slaný než jiná moře.
Myslím, že by stačila násada k rýčku opracovat tak v délce 10 cm. Díky, jsi hodný.
Po dovolené se ještě necítím zrovna fit a krom práce nikam nechodím. Viděl bych to tak na počátek jara, to už mi otrne a chytne mne zase cestování. Měj se fajn a hodně dobrých nálezů.
Libor


;-)

Tak násadu mám, našel jsem jednu, která se hodí, ve sklepě. Padne jako ulitá.
Tak jsem zvědavý jestli malgašská kvalita zaboduje i v našich krajích :-) ?

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben