Takové zajímavé pole

a na něm všehochuť z různých období.

Vždycky, když jedu někam autem, sleduji pole okolo silnic, kudy projíždím. Často vidívám, jak se po polích pohybují "kolegové" s detektory - stejně postižení jako celá řada z nás. Když už jsem je viděl na stejném poli poněkolikáté, tak mě napadlo, že tam asi musí něco padat a tak jsem se tam také vypravil na průzkum, s nadějí, že posbírám alespoň nějaké ty paběrky, co oni přešli.. Tak jo, asi půl hoďky ani pípanec, ale díry po předchozích hledačích byly vzorně zahrabány, jen na povrchu takové ty lesklé úštěpky kamínků - pazourků. Když nebyly žádné signálky, tak jsem si pár těch pazourků vzal do kapsy, abych alespoň něco donesl domů. Až jsem dospěl do míst, kde již nebyly žádné stopy po hledání, konečně se začaly nějaké ty signálky objevovat. Kromě většího množství železného bordýlku padlo několik bronzových kroužků různých velikostí, pak nějaké ty drobnosti také v "barvě", celá škála měďáčků - bohužel jen první republika - až jsem si v duchu posteskl - co bych dal alespoň za jeden maličký drobásek - Agéčko ! A světe div se -moje touha se vyplnila. Padlo cosi maličkého, trochu okousaného, ale bylo to silverko. Také polvina nalomeného víčka z cibulí - také silverko. Tak se mi velmi ulevilo a obrátil jsem směr zpět k autu. Po cestě ještě padlo trochu olova, jako vždycky. Celkem jsem tam strávil plné tři hoďky a nakonec i přes ukrutnou bolest v kolenou jsem spokojený dorazil domů. Dnes začalo hned od rána poprchat a tak jsem to zpracoval a předkládám na pokuk. ( A Cobasico, nekamenuj mě za leštění nálezů !).
Po třech hoďkách trmácení se po poli.
Po třech hoďkách trmácení se po poli.
Začalo to těmi pazourky, po omytí to prohlédlo.
Začalo to těmi pazourky, po omytí to prohlédlo.
Bronzové kroužky.
Bronzové kroužky.
Všehochuť v
Všehochuť v "barvě".
Další drobnůstky .
Další drobnůstky .
Obecný kov - první republika.
Obecný kov - první republika.
To radostné zastříbření.
To radostné zastříbření.
A nakonec i olovo.
A nakonec i olovo.
6 Stimmen
6 Stimmen

Kommentare

Tohle najít za tři hodiny na poli tak jsem spokojený jak želva a považoval bych to za úspěšnou hledačku. Mě osobně " vyleštěné" nálezy nevadí, protože časem stejně lehce zoxidují a dostanou patinu.

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben