Tatra 813 tahač (kolos)

Tatra 813 je československý speciální těžký terénní nákladní automobil, vyráběný v letech 1967 až 1982. Základním představitelem této typové řady byla především vojenská verze 8×8 KOLOS, která byla schopná tahat přívěsy až do celkové hmotnosti 100 tun.

Zdravím Husákovi děti a nejn je. Dnes opět retro koutek. Dnes vám představím hračku ,kterou jsem dlouho sháněl i s krabičkou a nakonec se podařilo. Je to TATRA 813 (kolos). Myslím ,že spousty zvás stímhle monstrem jezdilo a neje na vojně. Já jsem vní bohužel jen seděl ,ale i to byl zážitek ten výhled z kabiny stál zato a řídit tenhle kolos musel být opravdu mazec a asi vyžadoval určité řidičské umění.

Tatra 813 utáhla v podstatě vše i přes 100 tun někdo říká. Tanky ,letadla, turbíny,kanony vše co bylo těžké zevším si Tatra uměla poradit. Tenhle stroj se povedl.jeho průchodnost terénem i dnes budí obdiv nevím ,jak to bylo s údržbou a jak se řídila. To snad zde napíše nějaký starší Husák.

Tahle hračka se vyráběla od 60 let do roku 1982. Já měl také modrou ,ale bez bovdenu. Byla vystavena na poličce a nikdo se kní nesměl ani přiblížit.:-D cena tohohle kousku stála za komunistů 125,-Kč což rozhodně nebylo málo když můj otec bral 1500,-Kč

Dnes patří mezi 5 nejprodávanějších  retro hraček ve starožitností.

Díky za přečtení a snad jsem někomu obnovil vzpomínky na tenhle (KOLOS)

Zas příště ,ale za 14 dní jedu do divočiny na mojí milovanou lásku Šumavu. Čest práci a roztáčejte kolo pětiletky. Nezapomenu zas na bludištáka .Tentokrát je to žena sex atomovka z 80let. Výhra Bludišták a Viagra

Kalich

Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
Tatra 813
0 Stimmen
0 Stimmen
unbekannt
2839 5

Kommentare

A dnes opět s originálním kartonem, tak to mám rád. Krásný kousek Martine.

kalich - bratře Žižko, nápad (inspirace).
Ty jsi poměrně zdatný fotograf a proto by tě neměla fotografie takové krásné Tatry v zátiší s proutěným -čímsi- uspokojit. Co takhle příště pohrát si s kompozicí a udělat příspěvek někde v přírodě, v terénu. Jako zátiší použít zákrsky rostlin, aby objekt získal na velikosti.
To by šlo, ne? Pro tebe máček ;-)

kalich - budu se těšit, hezky si to užij.
Mě by taky nevadilo mít dvě lezby. Jednou by mohla být zmíněná Samantha a druhou třeba Tanja. Ta se mi na konci vosmdesátek líbila moc :-D

:-D :-Dčlověče já ti včíl chodím z dvojčatama,ty krásný blond vlasy a ty dlouhý nohy,no prostě nádhera.Hm a poznáš je od sebe?No jasně,Karel má koule :-D :-Djinak tatřice parádní. ;-) :-)

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/socialisticka-nakladni-auta/r~8cf6cfecbc8911eb9f15ac1f6b220ee8/?utm

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben