VACKOVA SODA

Lesní smeťáček

 Včera jsem navečer vyrazil do lesa u malého městečka, trocha relaxu po práci. Na začátku jsem zašel k železniční trati, kde jsem "objevil" při první návštěvě smeťák. Tehdy tam byl (tuším) stříbrný prstýnek i mince, a dost dalších věcí. Ale taky hooodně střepů a čurbesu.

 Na úseku cca 100/15 metrů, hned vedle kolejí, se válí spousta lahví a lahviček, celých i rozbitých, taktéž množství různých keramických střepů, hodně toho je v zemi. Vackova sodovka na mě vykoukla ze země, když jsem doloval celkem solidní signál. Bohužel je lahev hodně oťukaná a odřená, uzávěr jsem našel vedle ní. Sbírkový stav to zrovna není, ale stejně potěšila. Půjde na výstavku mezi ostatní lahve. Navíc to byl nejlepší nález večera, protože v lese sice padlo dost, ale jen běžné nálezy.

 Pekáček je taky ze smeťáku, a protože doma nemám čuníka, kterého bych mohl naaranžovat, tak musí vzít "masožrouti" zavděk hrochem....

 

 

5 Stimmen
5 Stimmen

Kommentare

Máš to hezky na prezentované 👍👍👍 Mě by stejně zajímalo, jak chutná hroch 🤔 asi jak mastná ryba, když to furt plave ve vodě 👍😁

Céma - :-D :-D :-D
Já jedl největší zvíře vola - normálně grilovaného vola. Přivezli ho celého v Avii napíchlého na silnostěnné „dvoucoulce“ a byl to fakt kus.
Bylo to na aukci hovězího dobytka a grilovaný vůl bylo to nejlepší hovězí, co jsem kdy v životě jedl. Ale hroch bude asi dost tučný ;-)

A k sodovce.
Jářku..., tenkrát byla ještě sodovka sodovkou. Proto měly porculánové uzávěry silné ocelové a patentní zapínání, aby ty bubliny nevyrazily ten uzávěr.
Kam se hrabe Dom-Pérignon na Vackovu sodovou vodu :-P

Dobrý nález Jendo, tu sklenku od Alpy a sklenku na sodovku mám taky (takovou tu nazelenalou).

Díky kluci :-)
Romane - já mám těch sklínek docela dost, po babičce... Ale nalezená potěší tak nějak více. Na tenhle smeťáček by chtělo jít s vidlema a motyčkou, protože tam budou dobré poklady. Bohužel je to tak blízko trati, že se mohl detík zbláznit z elektriky v zabezpečovacím zařízení. Ani blízké návěstidlo moc detíku neprospělo - musel jsem dost stáhnout citlivost.
Na tohle by měl přijet kolega Slonslon, specialista na smeťáčky :-D

;-)no kolga co jezdil do afriky pravidelně,říkal že hroch je ňamka :-DA celí flaša potěší dycky. ;-)Na smeťáček jsou ideální malé hrábě.Někdy i katr.Détík je většinou lepší vypnout a prostě jen kopat. ;-)

Kolega je pytlák 🤔😃😃

:-D :-Dnéé,on mu vběhl pod moped :-D :-D :-D

Na jednom dalekém výletě jsem zbaštil i kus velblouda :-D Takže proč by se nedal sežrat hroch, že...
Kvasaku - ta modrá kulička, nesouvisí nějak s tou sodovkou??? Mám pocit, že jsi nedávno nějaké kuličky prezentoval a (snad) mají nějakou souvislost s lahvema.

;-)ano.některé sloužily k uzavření hrdla,byl to tvrdej plast ;-)kulička sloužila jako spětná klapka,při sycení plynem :-)

Díkes, tak mám svoji první kuličku :-D

Beitrag hinzufügen

Um einen Beitrag hinzuzufügen, müssen Sie sich anmelden. Wenn Sie noch kein Konto auf dieser Webseite haben, registrieren Sie sich.

↑ Zurück nach oben + Mehr sehen

Nach oben