Dukelsky Mos. Prsten

Čau. Kdysi dávno léta páně 1995 jsem byl z bratrem na dukelskem průsmyku u obce Vyšná Pisana. Na jedné kótě kde byly německé pozice tehdy tam bylo ještě hodně věcí k nalezení. U jednoho zákopu měl brát signál na povrchu pod listím byly zbytky plynové masky sebral jsem ji vyloupl očnice na náhradní díly otočím se že jdu dál ale bratr mě zastaví. Koukni na zem kde byla maska. Kouknu a vidím lesklý předmět. Bratr se zhybl a vytáhl to. Je to prsten říká, ukaž mi ho když mi ho podává vidím že v prstenů je dřevo. Když jsem to očistil koukám na bratra a podávám mu ho z tím, že to v prstenů není dřevo ale kost. A tímto bych se chtěl zeptat jestli je tento prsten vojenského rázu nebo nějaký poutak. Podle mého tam asi nějakeho chudáka rostrhal granát. A jestli ho vlastnil Němec nebo Rus to už se nedozvím.

Artifact category

Identified category:
User feedback: 6. Decorative rings with glass (2 názory), WWII (1 názor) hradnipan: WWII, zizka: 6. Decorative rings with glass, Singer: 6. Decorative rings with glass

Log in and help identify this find.

Photo

Dukelsky Mos. Prsten
Dukelsky Mos. Prsten
Dukelsky Mos. Prsten
Dukelsky Mos. Prsten

Circumstances of the finding

Depth of the finding:0 cm
0 votes
0 votes
viewed:
826x,
comments:
6,
finder:
hradnipan hradnipan
photographed:
25 February 2021,
loaded:
25 February 2021

Post

Pouťák, klasika.

Jojo mám jich taky pár podobnejch :-)

Pouťák - nepouťák, tůůůristi obyčejně moc prstýnků i s prsty neztrácejí :-/

Mam stejny z louky od nas. Ale ten tvuj ma zajimavy osud ;-). Slysel jsem vypraveni starych hledacu co jezdili na Duklu. To byly veci. Kvery jeste opreny o strom atd.

nuny70.......To bylo setsakramentsky dávno. Tak do 85r.sem tam i do 92r.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top