Hledačka pod palbou...

Dnešní nedělní hledačka byla krátká. Vyrazil jsem brzy ráno tentokrát sám - kolega se odjel dovolenkovat do Chorvatska.

Prodírám se roklí v dost nepřehledném a po ranním dešti mokrém terénu, mířím na nedávno posečenou louku. Dám se do hledání a kvituju, jak je tady půda pěkně měkká. Signálů sice oproti poli méně, ale co kop, to buď knoflík nebo mince. Žádné beztvaré plíšky, střepiny, drátky a podobně. Až na to, že všechny mincičky jsou FJI. Zvláště tady ta poslední – maďarský 2 Fillér ražený v roce 1895 v Kremnici je tak zachovalý, že ho odmítám jakkoli čistit.

Prohlížím si ho zálibně v tom ranním světle, když najednou zčistajasna „prásk!“ až jsem sebou trhnul. Hromová rána násobená ranním tichem a blízko ode mě! Co se to děje?? Snad si mě někdo nespletl s lovnou zvěří? Skrčím se instinktivně k zemi a rozhlížím se s obavou kolem sebe. Až nyní si všimnu teréňáku zaparkovaného tak 300 metrů ode mě na polní cestě. Pokládám detík na zem a pozoruji z úkrytu okolí. Ale nikoho nevidím. Až po nějakém čase zpozoruji chlápka oblečeného podobně jako já jak nasedá do teréňáku a odjíždí.

Uf, to se mi ulevilo! Beru znovu detík do ruky a pokračuji v hledačce na louce směrem nahoru. Chvíli se nic neděje, když tu najednou uslyším zvuk auta, tentokrát shora. To je někde dál, řeknu si a pokračuju nerušeně v hledání. Za chvíli mě upoutá nějaký dupot a funění. Mrknu nahoru a už to vidím. Řítí se ke mě nějaký větší pes! Odložím znovu detík na zem a v ruce stisknu svou polní lopatku tak, aby ji pes viděl. Ten si jí asi všimnul, protože se mi obloukem vyhnul a zastavil se v uctivé vzdálenosti ode mě. Už také slyším shora nějaké hlasy. Rychle složím detík do batohu a vyrážím nahoru, kde se zjevuje postava v zeleném. „Dobrý den, neviděl jste tady náhodou postřeleného srnce?“ Volá na mě. „Srnce né, ale dole pod kopcem jsem viděl srnu“ Odpovím já na to. „Dobře díky“ „A bude se tady ještě střílet?“ Ptám se ho ještě. „Ne nebojte, dnes už ne…Nashle.“ A pán kvapně odchází dolů. Vzápětí slyším přijíždět další auto…No pro dnešek už mi to tady stačilo, je tady nějak moc živo řeknu si a nabírám směr k autu. Stejně mám ještě za úkol provést větší nákup…

Ať se daří:-)

Coin data

Identified coin: František Josef I. (1848–1916) – 2 Fillér (2 Haléř) (č. 358) František Josef I. (1848–1916) 2 Fillér (2 Haléř)

User feedback

Diameter: 19,0 mm
Weight: 3,20 g
Mintage area: Uhry (Maďarsko) (1 názor)
Ruler: František Josef I. (1848–1916) (1 názor)
year of mintage: 1895 (1 názor)
Nominal: 2 Fillér (2 Haléř) (1 názor)
Material: Bronz (Cu+Sn+Zn) (1 názor)
Coin ID: František Josef I. (1848–1916) – 2 Fillér (2 Haléř) (č. 358) (1 názor) Zlatokop777: 358

Log in and help identify this coin.

Photo

Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...
Hledačka pod palbou...

Circumstances of the finding

State of soil:Damp
Depth of the finding:10 cm
Used detector:GM One
7 votes
7 votes
viewed:
583x,
comments:
3,
finder:
Zlatokop777 Zlatokop777
photographed:
8 August 2021,
loaded:
8 August 2021

Post

Takto je nejhezčí, nesmí vše potkat s vodou 👍 ;-)

No me takhle nekdo střílet za prdeli tak ji mam hnědou.... Maďárek krásnej 👍😊

Pánové díky :-) Já říkám: každá mince (stejně jako ženská) může být krásná. I ta zdánlivě nejobyčejnější :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top