Karel VI.

Neděle 19. září 2021se už nesla ve stínu nástupu podzimu. Zatažená obloha a teploty také nic moc, odpoledne nějakých 15-16 stupňů. Kolega dnes nemohl a tak se ráno vydávám na hledačku sám.

O půl sedmé ráno je ještě skoro tma a nikde nikdo. Rozhodl jsem se projít sklizené políčko na které už mám delší dobu zálusk. Je to sice fajn ranní relax, ale postupně čím dál tím větší zklamání. Signálů velmi málo a nálezy nestojí za nic. A to ještě musím o půl desáté skončit protože manželka rozhodla, že dnes se pojede nakupovat. Za 14 dní jdeme totiž na svatbu a v mém letitém obnošeném saku už tam prý nemůžu. Hledačku tedy přerušuji s dvěma cinkajícími nečitelnými měďáky v kapse.

Oblek se nakoupit podařilo, hned jsem si ho musel dát na sebe. Prý dobrý, jen trochu zkrátit nohavice. Po obědě tedy vyrážím znovu, tentokrát už ale jinam. Dojedu k dalšímu dříve vyhlídnutému poli a začnu sakrovat. Oni tady mezitím něco zasázeli a už to krásně řádkuje! No sem nemůžu. Otočím se s autem zpět a po chvíli si všimnu, že na druhé straně cesty je taky docela pěkné políčko a neosázené. Objevuji na něm dokonce starou cestu a rozhoduji se prubnout její okraje.

No jak už to v těchto případech bývá, detektor pípá pro změnu skoro pořád. Jenže jsou to hlavně různé pokroucené beztvaré plíšky, drátky a nábojnice. Rozhoduji se tedy držet se od té cesty raději kousek dál a dělám dobře. Za chvíli vytahuji první dnešní pěkné kolečko. Sice je to jen knoflajz, ale nezvyklý - s reliéfem, pěknou patinou i nějakými nápisy. Na místě ale nerozeznávám, o co se přesně jedná…Tak jsem se dnes konečně dočkal – těch jamek co jsem dnes vykopal…Ještě samozřejmě nekončím, ale pak již zase nastupují ty nekonečné plíšky a plechovky…

Čas pokročil, je po páté odpolední a už toho dnes začínám mít pomalu dost. Pomalu začínám uvažovat o dobrém pozdněodpoledním nedělním kafíčku. Měním kurs a zamířím si to křížem přes pole k zaparkovanému autu. Detík samozřejmě ještě nevypínám…A vyplatilo se! Z jedné jamky vytahuji drobné kolečko, typický malý tmavý stříbrňáček nepravidelného tvaru se světlým okrajem. Tak ten mi náladu zvednul ještě více i když je bohužel v horším stavu a na místě zcela nečitelný. Hledačku končím a sedám s úlevou do auta… Až doma po očistě se z něj vyklube malý krejcárek Karla VI.

Ať to pípá:-)

Coin data

Identified coin: Karel VI. (1711–1740) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 1307) Karel VI. (1711–1740) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

User feedback

Diameter: 16,0 mm
Weight: 0,50 g
Mintage area: Rakousko (1 názor)
Ruler: Karel VI. (1711–1740) (1 názor)
year of mintage:
Nominal: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Material: Stříbro (Ag) (1 názor)
Coin ID: Karel VI. (1711–1740) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 1307) (1 názor) Zlatokop777: 1307

Log in and help identify this coin.

Photo

Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.
Karel VI.

Circumstances of the finding

State of soil:Dry
Depth of the finding:10 cm
Used detector:GM One
6 votes
6 votes
viewed:
462x,
comments:
3,
finder:
Zlatokop777 Zlatokop777
photographed:
20 September 2021,
loaded:
20 September 2021

Post

Pěkně, i kytky Ti ještě drží :-)

Janku díky :-) Žluté kytky už odkvétají. Nevím, jak budu fotit v zimě :,-(

Vždycky s tím zajdeš do květinářství :-D

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top