Křížek

Škoda, že není celej

Artifact category

Identified category:
User feedback: Latin crosses with three-leaf termination of the arms (4 názory), Adam's skull (3 názory)
Pablito: Adam's skull, Petros77: Adam's skull, Scarmasax: Latin crosses with three-leaf termination of the arms, Karinn: Latin crosses with three-leaf termination of the arms, petroff: Latin crosses with three-leaf termination of the arms, RadekRy: Latin crosses with three-leaf termination of the arms, Vari: Adam's skull, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Křížek
Křížek
Křížek
Křížek

Circumstances of the finding

Location:Jihomoravský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:5 cm
Used detector:Makro Racer 2
6 votes
6 votes
viewed:
1070x,
comments:
17,
finder:
Pablito Pablito
photographed:
3 March 2021,
loaded:
3 March 2021

Post

Master, dals tam odkaz na kříž s trojitým ukončením. Ale ta lebka tam je a asi tam není jen tak. Takže tvl, tvůj odkaz nestačí, toto jsou odkazy na Adamovu lebku:
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/kriz-154350/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/adamovo-lebka-225227/
Čili je zde bordel v katalogu nebo se hlasuje podle toho, jak se to zrovna hodí. A tímto bych chtěl vysvětlení od Karinn, jelikož původně hlasoval pro lebku, ale jakmile se zařazení změnilo, názor Karinn je trojlisté ukončení břeven. Nedávno byl na ban listu a vesele to mastí dál. A to tady s tímto záhadným hlasováním není sám.

Nevím, jestli zrovna tímhle chceš dostatečně vyvrátit, že je to Adamova lebka. Tam totiž u latinských křížů s trojlistým ukončením břeven lebka jaksi chybí.
Karinn, bude nějaké to vysvětlení?

škoda, ale pěkný ;-)

Pěknej ;-)

zase to nějaký chytrolín přeřadil :-D :-D

tak nezapomen přeřadit všechny tyto typy at tady je pořádný chaos

Asi začnu, protože stačí se podívat na Adamovy lebky a zjistíme, že kdybych, podle tvé logiky, tu lebku z křížku strhnul a zařadil samostatně, tak je to OK. Scarmasax úplně klidně zařadí torzo kříže s trojlistým ukončením břeven mezi Adamovy lebky. Samozřejmě, je na něm lebka. Ale tady se to hodí jinam, hlavně že jsou za to body. Flákáte to sem hlava nehlava, všichni chytří, hlavně se udržet na špici žebříčku. A když náhodou zahlasujete špatně, nic se neděje, protože se váš přešlap nějak vymaže. A teď mám na mysli konkrétně tebe Master a Karinn.

Tohle provedení křížku není klasické provedení typu "Adamova lebka", jedná se o Typ se zakončením břeven ve tvaru trojlístku (ikdyž to u tohoto typu nevypadá). Adamova lebka jakožto atribut se zamozřejmě vyskytuje i na jiných typech křížků, samozřejmě někde není vůbec.... ;-) VIZ Typ IV/1: https://sites.google.com/site/krzyzykitrojlistne/home/04#IV/1

Cobra to napsal jasně, není pochyb. Jinak hlas jsem vzal zpět, aby sis nemyslel, že zde bojuji pro 14 bodů. Tím to pro mě končí.

vypadá to že se ti zavřela huba

Napsals, že tím to pro tebe končí. Takže buď zavři hubu ty, nebo vysvětluj, proč si mažeš/necháváš mazat špatné názory při zařazování artefaktů/mincí. Já bych v prvé řadě udělal to druhé a v druhé řadě udělal to první.

Pánové není dobré se takto hádat a osočovat, jistě polemika je dobrá věc ale má i svoje meze, a s určitou úctou k druhému je i přínosná. Moje chyba je i ta že tak nějak bohužel nestíhám správně zařazovat, neboť mám ještě velmi obsáhlou skupinu na FB. Tedy se omlouvám za opožděné reakce. Ono někdy je určení téměř chvilkové a někdy je prostě potřeba prokousat se spoustou materiálu... Takže prosím klid a trpělivost ;-)

Ano, jak píše cobra: "někdy je určení téměř chvilkové a někdy je prostě potřeba prokousat se spoustou materiálu... ". Bohužel, než mi přišlo oznámení o určení artefaktu, výše zmínění okamžitě zařadili jinam, Karinn dokonce jednou tak a když to nevyšlo, tak onak. Master s jeho "tvl ono nestačí,že dám odkaz o:-)" si aspoň ten odkaz určitě pořádně prostudoval a mistr scarmasax - jednou určím tak a jednou tak- se taky vycajchnoval. Rozumné vyjádření nečekám ani od jednoho.
Děkuji Cobrovi za příspěvek a těm, kterým se křížek líbí děkuji též
:-) :-/

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top