Krokohot z pole

Tuhle drobnůstku jsem pípnul na jednom poli , nejdříve jsem zahlédnul jen ten plast a divil jsem se proč to píplo až nové zarytí se objevil tenhle krásnej krokohot .V komentech vysvětlím .

Artifact category

Identified category:
User feedback: Costume Jewellery (3 názory) ufo: Costume Jewellery, zizka: Costume Jewellery, Luk: Costume Jewellery

Log in and help identify this find.

Photo

Krokohot  z pole
Krokohot  z pole
Krokohot  z pole
Krokohot  z pole
Krokohot  z pole
Krokohot  z pole
Krokohot  z pole
Krokohot  z pole

Circumstances of the finding

Location:Jihomoravský kraj
State of soil:Wet
Depth of the finding:20 cm
Used detector:GM 4 PRO
15 votes
15 votes
viewed:
2905x,
comments:
31,
finder:
krokohot krokohot
photographed:
4 February 2021,
loaded:
9 February 2021

Post

Takže to jsme jednou sourozenci se vypravil navštívit místo svého narození . Byla to hájenka kde jsme bydlely do roku 1949 než nás komunisté nechali vystěhovat páč otec v hospodě řekl že nevěří komunistům a když budou volby tak nikdo k volbám nepůjde .Někdo horlivý to prásknul co otec řekl a stalo se přijeli pánové v kožených kabátech otec jako hajný je nespolehlivý do týdne jsme musely opustit hájenku .Tolik o tom kam jsme občas zajeji se podívat . Když jsme tak pospolu najednou sestra o hodně starší se začala smát a říká Vítku ty jsi měl třetí narozeniny a dostal jsi dřevěného krokodýla měl čtyři kolečka tahal jsi jej na provázku neuměl jsi říkat krokodýl , a jednou jsem si hrál a začal jsem říkat už vím jak se jmenuje je to krokohot .Sourozenci se smáli a s krokohotem mě zlobili .Tohle jsem se dozvěděl ještě hodně před tím než jsem začal chodit s detektorem .Nakonec až v důchodu jsem si pořídil PC když jsem zadával meilovou adresu vše již někdo vlastnil ,tehdy jsem si vzpoměl na krokohota a adresa byla na světě . A od nyní jej budu nosit jako talisman . Vysvětlení jak jsem slíbil . za komenty předem děkuju .

Víťo moc hezkej příběh. :-D

Pepi zdravím , Já si z hájenky moc nepamatuji mě byly čtyři když jsme se museli vystěhovat ten příběh by mohl mít ještě další a další pokračování .Co se tam v tom kraji stalo táty bratr že nechal přespat ve stodole konfidenty kteří se ohlásili jako trampi tak dojeli v kožených kabátech strejda dostal 10 roků natvrdo Jáchymov za napomáhání k útěku dvoum lidem .Faráře popravili udělali z něj Amerického špiona . Hrozná to bla doba .

Taky hezkej o málo se liší ale je také fešák .

Děda byl hajnej ale dříve než se z něho stal hajný tak byl v tom kraji největší pytlák , a i všichni tři otcovi bratři byli hajní .

Pěkný krokohot, hodí se k tobě. Tak to jsem zvědav, jestli najdu někde nějakého ufouna. :-D
;-)

:-D :-D ;-)

Kolego určitě někde na Tebe čeká také tenhle na mne čekal 9 let než jsem jej vkopal .

To je logo La Costy ;-) krásný pičteníčko Krokohote ;-)

Počteníčko :-)

Je parádní gratulka 8-) 8-)

Pěkný nález, silný příběh ;-)

Zajímavý nález, a zajímavý, i když smutný příběh... Teď ti bude krokotalisman nosit při hledačkách štěstí :-)

Jsem asi o pár let mladší, takže zvolím oslovení Pane krokohot. Pocházím z rodiny, které se tenkrát říkalo kulaci. Udření sedláci, kteří hospodařili na rodinném majetku a protože se ho nechtěli vzdát, skončili v Jáchymově. Po propuštění zlomení a na okraji společnosti bez majetku po předcích. Proto Vám a vašemu příběhu rozumím a děkuji za jeho napsání. s úctou Vašek.

Ať vám přinese hodně štěstí.
https://www.bazos.cz/img/1/352/131934352.jpg?t=1612633171


Krásný kop a silný příběh. Naše rodina má s Gottwaldovými děrviši podobnou zkušenost....

:-Dpěknej krokouš :-)a ti co práskali za války,práskali i po ní.A ze spusty znich se stali óbrkomunisti.A obě strany rodiny přišli o živnosti a šupem se stěhovali taky.

A práskají do teď.

Zapoměl jsem poděkovat za příběh děkuji.

Pěknej krokouš i příběh ;-)

Vážení moc děkuju za komentáře Ještě trochu doplním strejda se vrátil po deseti letech z Jáchymova v roce 68 žádal o rehabilitaci v 69 jej začali znovu šikanovat neunesl to a dal si mašli .Zas někdy se rozepíši více .

Hanina také trpká zkušenost , na pana ne ale klidně Vitˇo . Ještě něco . Když se zakládalo JZD hodně sedláku bylo ožebračených sebráním majetku , někteří se vstupem váhali a stalo se největšímu odpůrci že dostal stanovené takové dodávky že nebyl schopen to na poli vyprodukovat ,když chtěl dodávky snížit přijeli v kožených kabátech a že mají hlášení o tom kde má schované obilí vlezli mu do stodoly odházeli trochu slámy , byl tam pytel pšenice , v hospodě schůze , udělali z něj vesnického kulaka a z obce jej vystěhovali .Ostatní potom dobrovolně vstoupili do družstva .

Pěknej příběh. Děd byl taky hajnej na Ivančicku. Otec jak by smet. A jako malej capart si pamatuji, že otec měl nůž s přesně tímto krokohotem,ale nebyl to vyhazovák. Díky za vzpomínku.

Velmi zajímavý ,i když smutný příběh.Dík za něj. I vyprávění může být pokladem,který se rovná hrnci dukátů. ;-)

Víťo, zdravím Tě, posílám velikou gratulaci za takovýto nález, je to vzpomínka na dětství, o to je cennější. Děda taky hospodařil a navíc měl hospodu, od zabavení ho tehdy zachránil strach práskače o život, když ho tehdy chlapi ze vsi vytáhli z hospody ke stromu a chtěli ho za udávání na něj břibít. Od té doby se už nikdy tady neukázal.Ale bál se to prásknout dál. Paradox je, že se potom ve škole stal učitelem, i když ne na moc dlouho, přestože ničím nebyl.

A když tak vzpomínám, tak se mi vybavuje, že mu na jedné straně chyběla stařenka. Ale už nevím jestli práva nebo levá, inu svět je malý.

Já už to zde myslím psal pocházím z hájenky Lukovská Hora u Moravských Budějovic .Dobří lidé pomohli a stěhovali jsme se do Hrubšic .Rodiče pracovali u mlynáře otec krmil dobytek koně , krávy a máma dělala dojičku do té doby než bylo založené družstvo .Tehdá to byl okres Moravský Krumlov.. Na novém místě byl také jeden co práskal seděl v hospodě když chlapi byli v ráži a některý něco prohodil on se sebral šel za jeho ženou a řekl ji manžel měl protistátní řeči podržíš mi a já nic nebudu hlásit . Co ji zbývalo .Dlouho si takto užíval až znásilnil jednu její manžel byl tajnej . Nahlásil to na něj ,přijeli četníci on už věděl co jej čeká . Vytáhnul bouchačku a před svoji ženou se doma zastřelil . Ta se z toho pomátla a skončila na psychiatrii .

To je síla,... Komunistický prasata.

Peters1 , On tam nadělal toho svinstva mraky na mýho tátu si také něco vymyslel jenže táta nebyl žádnej hej počkej s kamarádem jej načapali v kravíně jak obtěžoval jednu mladou pani vzali do rulou vidle táta jej přitlačil pod krkem ke zdi kamarád táty jej vzal na břicho také vidlemi hezky mu promluvili do duše že mají dost svědků co tady prováděl a jestli něco řekne bude to jeho poslední .Měl i v gatích .Nakonec za krátkou dobu si to sám ukončil .

tak se na ně musí :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top