Prosim o urceni

Nalezena nå poli, prosla ocistou ,nic vic o ni nevime dekujeme

Coin data

Identified coin: Friedrich Wilhelm IV. Pruský (1840–1861) – 3 Pfennig (3 Fenik) (č. 2754) Friedrich Wilhelm IV. Pruský (1840–1861) 3 Pfennig (3 Fenik)

User feedback

Mintage area: Německo (1 názor), České území (1 názor)
Ruler: Wilhelm I. Pruský (1861–1888) (1 názor), Friedrich Wilhelm IV. Pruský (1840–1861) (1 názor)
year of mintage:
Nominal: 3 Pfennig (3 Fenik) (2 názory)
Material:
Coin ID: Friedrich Wilhelm IV. Pruský (1840–1861) – 3 Pfennig (3 Fenik) (č. 2754) (2 názory), Wilhelm I. Pruský (1861–1888) – 3 Pfennig (3 Fenik) (č. 2715) (1 názor) Mac: 2754, ja.runa: 2754, GATTO: 2715

Log in and help identify this coin.

Photo

Prosim o urceni
Prosim o urceni
4 votes
4 votes
viewed:
1256x,
comments:
18,
finder:
jenda518 jenda518
photographed:
1 June 2015,
loaded:
19 June 2015

Post

Nalezena nå poli prosla ocistou ,nic vic oni nevime dekujeme za info

Nalezena nå poli prosla ocistou ,nic vic oni nevime dekujeme za info

Nalezena nå poli prosla ocistou ,nic vic oni nevime dekujeme za info

3 fenik Fridrich Vilém IV. (1840–1861), nebo Vilém I. Pruský (1861–1888)
Rok ražby už asi nepřečte nikdo. 8-)

Dekuji moc ,konecne 18 stoleti :-D

Jak píše Tovarnik je to Vilém I. Pruský (1861–1888) – 3 Pfenninge (č. 2715).jendo 518 pěkný kolečko ;-)

jenda518 nechci ti kazit iluze ale to je 19. st. ;)

Psal jsem: nebo. Tyto mince od obou panovníků jsou identické. Určit panovník se dá jenom dle roku ražby, což v tomto případě je pasé.

Pořádná očista ;-)

Pěknej kop, ale bohužel očista je do čista . Ještě kousek a bude dobrá do mojeho příštího pokladu pro děcka :-D

Jj, chybí jenom ta díra uprostřed a byl by to velice pěkný měděný těsnící kroužek.

Můžeš mi prosím napsat recept na očistu ? Díky. ;-)

2 hod. v 97% H2SO4, následně dočitsta ocelovým kartáčam upevněným ve flexe. :-D

Hodně pomáhá aj nechat přez noc v odrezovači a nebo v jakýmsi peroxidu na čištění odpadů o:-) Pak to nechat den ležet v suchu a nakonec přejet tím ocelákem .Efekt lesklého kolečka bez nerovností je dokonalej 8-) :-D :-D
Jendo -příště s citem a trpělivost. Najdi si tady na LP návod na čištění mincí .Výbornej je od Jezera ten špenátovej ;-)

Dekuji chlapci :-O

Koupíš mrazený špenátový protlak. Je v igelitovém obalu. nesmí mít žádné přísady, hlavně ne sůl. Vezmeš si smaltovaný hrnec a do něj dáš ten špenát ( bez igelitu) a necháš rozehřát. Až se rozehřeje tak uvidíš, jest-li to bude husté, nebo řídké. Musí to být taková kaše ani řídká, ani hustá, prostě akorát. Pokud by to bylo moc husté, tak tam dáš drobet vody. Necháš ohřát na takovou teplotu, aby to nevařilo a pak tam dáš předměty které chceš čistit. Pokud by to přišlo do varu tak by ten špenát jen pozbyl schopnost čistit. Nesmíš tam dávat hliník, protože zčerná a nedá se to vyčistit a další věci to od něj chytí také. Dále olovo, protože špenát na něj vůbec nepůsobí, zinek, také černá a hlavně železo. To pouští rez na ostatní předměty. Jak tam dáš ty věci, tak to ještě nech chvíli ohřívat a pak to sundej a zamíchej. Necháš to tam tak tři až sedm dní. Občas to zamíchej nějakou plastovou lžící, aby se netvořila na povrchu plíseň. Ta sice nevadí ale pěkně to smrdí. Dej na to nějakou pokličku. Až to po těch třech dnech, nebo týdnu vyndáš, tak ty předměty opláchneš pod tekoucí vodou a při tom už můžeš použít kartáček na zuby a očistit co půjde. Pak to dáš uschnout. Až to bude úplně suché, tak vezmeš kartáček na ruce a s ním to vydrbeš. Ten kartáček musí být nový a nesmí nikdy přijít do vody, protože ty štětiny by změkly. Nejlépe je mít dva. U toho druhého kartáčku ostříhej ty štětiny na půl, aby byly tvrdší. Při tom čištění můžeš do špenátu dát víc věcí najednou a různé kovy. Mosaz, bronz, stříbro, zlato. Vše musí být ponořené. Co tě nepustí tím kartáčem na sucho, tak dej znovu do špenátu a opakuj celý postup. Dělám to většinou jen jednou, ale někde to drží dost pevně a musím i třikrát. Pokud by nánosy nešly ani po třetí proceduře, tak už jen jehla ostré světlo, lupa a velká trpělivost. :-)

To sou nápady na čistěnî co svět nevyďěl o:-) o:-)todlenc nefunguje

Co nefunguje ? :-/

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top