Prsten z poutě

Tak včera jen dva knoflíky a šrot , tak jsem to dneska zkusil jinam. No možností jsou omezené vzhledem zemědělského odboje , všude zaseto :-( . Tak zase les ( nemam rad lesy " když nerostou hřiby "). No dnes prošlapané a padl jen padesátník a nějaké víčko .....ale cestou zpět na jednom místě signál. Říkám si zase nějaký alobal !!! A skoro jsem se trefil , po vykopnutí vidím plíšek a na něm Vítkovice CZECHOSLOVAKIA. .....No štítek už taky neplatný po odtržení Slovenska jsme už jen Česká Republika ( ne Česko jak někteří milně uvádějí neboť moc koukají na TV NOVA !!). Ale co bylo dal no po prohlídce okolí cca 30cm od štítku další signálek a ejhle vylezl tento prstýnek ( sice obyčejný ale aspoň něco) . Nedalo my to a tak to ještě projíždím kolem a od štítku na druhou stranu cca.20cm další signálek , po vykopnutí 10haleř (ročník1970)a kousek vedle další (ročník 1971). Jsem si říkal lítám po lese 2 hodiny a nic a pak na jednom místě : štítek, prsten a 2 deseti haléře. No cesta k autu od místa nalezu cca 10 minut a to ještě po cestě padlí další dva desetníky ...shrnutí dnešní akce , za patnáct minut cestou k autu jsem nakopal víc jak za dvě hodiny v lese ( kdybych to věděl tak jdu rovnou na tu zarostlou cestu ....ale o tom to je :-) ). Zarážející a nebo náhoda jsou ty dva desetníky poblíž prstenu ročník 70 a 71 možná jen náhoda. No podle štítku a desetníku odhadují že je prsten ze+- 70let :-) PS: Nalezeno v České republice na Moravě .

Artifact category

Identified category:
User feedback: 6. Decorative rings with glass (1 názor) haidrich: 6. Decorative rings with glass

Log in and help identify this find.

Photo

Prsten z poutě
Prsten z poutě
Prsten z poutě
Prsten z poutě
Prsten z poutě

Circumstances of the finding

State of soil:Damp
Depth of the finding:10 cm
Used detector:Vanquish 440
6 votes
6 votes
viewed:
672x,
comments:
4,
finder:
haidrich haidrich
photographed:
31 May 2021,
loaded:
31 May 2021

Post

Pěkný nález i fotky at se ti daří i nadále

Pěkné nálezy. 8-)

Jo děkují jen dařit by se mohlo víc jsem z těch lesu u nás na nervy samy bordel a nic nebo skoro nic pořádného. Nemluvě o tom jak je to zarostlé že víc skáču jak hledám no naštěstí zatím nelítá tolik komárů a jiných zákeřných okřídlencu a zatím ani jeden krvesaj v podobě klíštěte. Už se těším až budu chodit odštípaný a po večerech vytahovat z kůže ty partyzány :-) 8-) ;-)

Pěknej pouťák,podobný byly u babky ve stánku v papírovým pytlíčku za kačku jako štěstíčka. Kdo měl kliku našel i malej perleťovej křížek na krk. Hezkej nález i fotky. 👍

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top