TO!!!to snad ne

Dneska jsem se rozhodl chodit ve svazích lesa za řekou.Ve dvě hodiny jsme s Roxy už šlapali strání.Já se rozhodl jít co nejhlouběji do lesa protože je tam míň bordelu a v těch svazích "určiťe" něco je.Roxy se vydávala po stopách zvěře a já jí tak nějak následoval.Najednou jsem si uvědomil že se stmívá a já jsem někde daleko od auta a hluboko v lese.Vlastně jsem si nebyl ani jistej směrem jakým jdu.Už jsem jen tak mával 20 cm nad zemí,spěchal a překračoval větve hlavně abych byl z lesa.Signál se prostě ale kopat musí a tak ve svahu zarejvám lopatku.Za chvíli mám signál v hrsti a tak otvírání dlaň.Čekal jsem všechno možný ale tohle ne.Klečím tam uprostřed lesa(v tu chvíli vlastně nevím ani kde jsem),skoro už tma(začínám mít strach) a já mám v ruce TO.Hážu TO do kapsy vypínám detektor a upalujeme z lesa.Naštěstí poznávám posed,určuju směr,začínám poznávat stromy a kameny a za chvíli vidím i auto.Doma jsem si musel dát čaj s medem a slivovicí než jsem na TO sáhnul.Raději si ani nepamatuji kde ty ostatní skončili.Teď mám ale zase doma TO o kterém vím a lituju toho že jsem to nehodil do nory co našla Roxy.Ať se vám daří kolegové a TO vyhýbá.Alespoň jsem postavil hraniční kámen.

Artifact category

Identified category:
User feedback: Seals (1 názor)
Pajix: Seals, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne
TO!!!to snad ne

Circumstances of the finding

Location:Jihočeský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:6 cm
Used detector:Eq800.
6 votes
6 votes
viewed:
2069x,
comments:
24,
finder:
jiva jiva Twitter
photographed:
28 November 2020,
loaded:
28 November 2020

Post

Jedno z toho to určo bude , sud nebo textil :-D :-D :-D ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D

Sudová plomba.
Ale věřím, že v těch mincich něco bude...ostatně, s vlčákem jsi v lese v bezpečí, pokud nepotkas medvěda nebo hrocha

Tady bude ještě vášnivá diskuze :-D

A hele, kolečko :-D :-D

Jo jo to bude sudová nějaký hajný vzal sud na ramena a šel ho vypit zrovna doprostřed straně :-D :-D :-D K tomuhle určení se nedá vyjádřit , omlouvám se ale všemu se vždy uvěřit nedá ....pane bože když nevěříte v taktilní nedávejte to do sudové nato nejsou ani důkazy ani fotky , dejte to pod olověné kolečko X a nezesměšňujte se určovaní sudová :-D :-D :-D :-D Nebo konečně dejte důkaz že je to sudová a nejen názor že to někdo kdysi řekl . Kdyby to bylo jen na polí nebo u cest nebo u bývalých hospod .....kolík by jich asi muselo byt u bývalých hospod a pivovaru ?Nemluvě o fotkách sudu s takovým kolečkem , zatím jsem neviděl žádnou !!!!

Já bych řekl středověká pomůcka hledače pokladu ..... najde mrtvolku mince a neví co to je ? přiloží a podle předlohy kroužku pozná velikost a tudíž vy o jakou mincí se jedna ;-) :-D :-D :-D Taky blbost ale dobra ne :-D :-D :-D :-D

Asi si vypnu odběr diskuze, bo celé zítřejší dopoledne budu odklikávat zvonečky :-D Jirko, tys to vložil jako partizánskej příspěvek :-D

kox já už se k tomuto nevyjadřuji ale zajímavý postřech s tou profilovkou.Jako by to bylo spíše někde nalepené nebo tak.Co to je ale taky nevím.

Přesně to jsem myslel každý tady hned handly textilní a stojí si za sudovou ale co když to je úplně něco jiného?! Proto když to někdo nazve sudovou nemůže popřít že to nemůže byt textilní a taky to muže byt úplně něco jiného ;-) Proto říkám jste odbornicí a chytří nestůjte si tvrdošíjně za něčím co není dokázané ,nezapomínejte na učence co tvrdily že země je placatá (ano chytří byly ale jak dopadly). ;-) Taky to mohlo byt něco co se někde vlepilo pro zátěž - proto ta rovna a hladka strana ?!

áno, todle je ztráta času, kterého není nazbyt.....jen k tomu napíšu, že je to hodně nekvalitní mizernej odlitek......

p. mistr, jenže tu ide o to, že ty kruhy nejsou raženy, ale odlity zároveň s tou plackou

Jako třeba soudek se střelným prachem ... no taky nápad ale .....jak se to pak vytáhlo? tak jako jakákoliv zátka by to bylo potom navrtané nebo pokroucené ;-)

Nevidím tu nikoho, kdo si tvrdošíjně stojí za tím, že je to sudovka. Já jsem to napsal bez toho, že bych to obhajoval nebo dokonce vylučoval jiné použití. A to že lidé opakují, na tom je lidstvo postaveno. Nikde není napsáno, že se ke každému příspěvku musí vyjádřit pouze profesor s potřebnou erudicí.

:-D :-D - ajaj už se to zase zamotává a představivost jede na plné obrátky - přátelé, varuji vás aj radím - čím dříve na tudle věc zapomenete, tím líp :-D :-D

Jak říká Hamlet: "Jsou věci mezi nebem a zemí, milý Horacio, po jejichž původu nám nepřísluší pátrat!" ;-)

Já tedy jednu teorii taky hodim do placu, ve své jednoduchosti pouze podstavec pod svíčku, jen závaží aby se svíčka nepřevrhla... jediné co na této teorii je špatně, že to nemá trn, což by fungovalo jen tedy, kdyby se nakapal vosk...ale :-D

Jinak bych to v katalogu přejmenoval...jako volovo všestraného využití :-D

Ano došlo, ale stále to neni uzavřený, ikdyž byly jako důkazy dodány fotky. Tak stále TO vyvolává diskuze jestli je to TO či ono :-D

Co prostě nějaký mezistupeň zpracování olova - ingot? Novější alternativa tohoto (obr. 3):
www.lovecpokladu.cz/klub/a/hledacovi-polni-zne-ii-7644
Možná z nějakého kadlubu podobnému tomuto?
https://images.app.goo.gl/fvZrMdgb7aviLb5c7

Nejspíš výstřely hooodně daleko od pravdy, ale mám takový pocit, že je to tu teď taková střelnice, tak se přidám. :D

Teda je to od tebe kus odvahy sem To zavěsit. Jak už bylo nahoře napsáno bylo tohle To možná někde prilepeno. Cemente mám taky teorii. Není to To přilepovací vyvažovácí závaží loukoťových kol husitských žebřiňáků z vozové hradby. Páč kdyby bratr Žižka zavelel žeňte je tak by jim ty rozvážený kolečka drncaly :-D :-D :-D

Okamžitě zavolat exorcistu :-O 8-) ...

Jako já bych se klidně přiklonil že ty s napíši a značky jsou třeba textilní . Ale tahle no nevím proč hladké na jedné straně a proč jsou tam ty kroužky na straně druhé, to my moc smysl na textilní nedává :-O sudová no tomu nevěřím vůbec pří vydlubování by býlí víc poničené atd.
Skrabka :ty jsi to odhalil dávalo se to naspod kadidla :-) Ještě bych plácl já takovou blbost : nemohl by to byt nějaký těsnicí kroužek ( plast a gumu neměly a olovo je aspoň trochu měkké při dostatečném stlačení) proto ty kroužky na jedné straně a hladké ze strany druhé ??

TO je hezké, ale nezajímavé :-P
Palec za ten postavený kámen!

Chlapi, udělejte si na tom někdo diplomku. Dejte sem někdo adresu, my mu všichni ty svoje exempláře pošleme tak, aby se sešlo alespoň sto kusů. Všechny je změřit, zvážit, průměry a počet soustředných kružnic, značky atd. atd., schválně jestli z toho něco vyleze. ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top