Záslužný kříž

Zdravím všechny přítomné. Jak jsem se dostala na tyto stránky?
Přítel chodí hledat již hodně let, a tak jsem dostala vloni na jaře také svůj detektor. Od té doby sice není v kufru auta místo na nic jiného, než na detektory, motyky a rýče, ale chodíme do lesa spolu. První naše výprava byla právě do středních Čech. Jeli jsme tam tenkrát ke známým a samozřejmě klacky sebou. Už cestou jsem si nemohla nevšimnout, jak přítel monitoruje okolí silnice, a když jsme jeli skrz les, najednou zastavil. Byla tam křižovatka a už otvíral kufr. Na moji otázku, co se děje, jen odpověděl, že se jde protáhnout a už byl na kraji lesa. Za pár minut jsem se dozvěděla, že je tam plno vystřílených patron a ať si to tam projdu, že by tam mohlo něco pěkného padnout. Vzala jsem si tedy detektor, motyku a hurá na plac. Ještě jsem dostala školení, že ten příkop mezi stromy je stanoviště kulometu, ze kterého hlídali vojáci silnici a byl pryč. Začala jsem mávat a signál. Patrona. Další signál, patrona. Při asi třicáté patroně mě už opouštěly síly i nadšení, ale najednou signál a v hromadě vykopané hlíny jsem uviděla kříž. Volám na přítele, jestli něco našel a ať přijde, že něco mám. Když viděl, co mám v ruce, zajásal a dostala jsem pusu, ale samozřejmě i přednášku, co jsem to vlastně našla. No a od té doby chodíme ve dvou a baví mě to. Hanina

Artifact category

Identified category:
User feedback: Cross of Merit, Second Class (23 názorů), Iron Cross II. class (1 názor), Cross of Merit First Class (1 názor)
Hanina: Cross of Merit First Class, petroff: Cross of Merit, Second Class, Kapsa: Cross of Merit, Second Class, Singer: Cross of Merit, Second Class, Zlatokop777: Cross of Merit, Second Class, zizka: Iron Cross II. class, Edri: Cross of Merit, Second Class, GATTO: Cross of Merit, Second Class, T4NKIST4: Cross of Merit, Second Class, Spendlik: Cross of Merit, Second Class, eurohotdog: Cross of Merit, Second Class, Franz1983: Cross of Merit, Second Class, Master2: Cross of Merit, Second Class, nastezce: Cross of Merit, Second Class, pitpaja: Cross of Merit, Second Class, SirMaik: Cross of Merit, Second Class, bonsai: Cross of Merit, Second Class, kovboj78: Cross of Merit, Second Class, wiky: Cross of Merit, Second Class, Hehous: Cross of Merit, Second Class, Octawist: Cross of Merit, Second Class, Cartman: Cross of Merit, Second Class, Grus: Cross of Merit, Second Class, : Cross of Merit, Second Class, Wladyslav: Cross of Merit, Second Class, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Záslužný kříž
Záslužný kříž

Circumstances of the finding

Location:Středočeský kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:15 cm
Used detector:ACE250
12 votes
12 votes
viewed:
2653x,
comments:
7,
finder:
Hanina Hanina
photographed:
26 April 2020,
loaded:
11 January 2021

Post

PEKNY ZASLUZAK.GRATULUJI :-)

Děkuji. Štěstí začátečníka.

Škoda, že je ulomený, ale i tak super. No já byl jednou s kolegou na hledačce a 1. kop jsem měl stříbrňák a on ke konci hledačky kopl tenhle křížek pod stromem, oba jsme na to čuměli jak puci, také ho chci, gratulka, ať se daří dál! :-O :-D ;-) :-P :-)

Gratulace 👍👏👍

gratuluji,je to odmena za vydrz,pekny kriz take bych si ho pral :-)

Je to fakt o tom chodit a chodit. A trochu mít i kliku :-D

Moc hezký nález! Mám radost, že máte s přítelem stejného koníčka.
Já někdy vyrazím se synkem - když se mi ho podaří vystrnadit od notebooku :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top