Zlacený ?

Nevím, povrchová úprava knoflíku by tak nějak odpovídala zlacení. Ale ještě si počkám, co na to Vídeň, požádal jsem o vyjádření dr. Fiedlera.
Včera ráno valím do vybraného lesa. Dvě hodiny, tři knoflíky a orezlá desetikačka. Rozhoduji se jet ještě jinam. Tak nějak dle oka, na blind. Třeba se zadaří více. Jedu kol lesa, vidím duby. Nacházím polňačku, jdu na to. Dvě hodiny, dva ptačí kroužky a knoflík. A hlavně strašně moc projektilů s ID 14-16. Jako by někdo kropil les s partyzánama z "mesršmitu". (Prozření - tady už jsem sakra byl, jen z druhé strany. Dohaj.lu s takovým lesem). Zvažuji, zda jet domů nebo ještě něco zkusit. Vybírám třetí les, za tři hodiny padl zbytek nálezů. A při návratu, padesát metrů od auta, padla hořkosladká tečka, desetikrajczár pana císaře.
Ještě že jsme vyhráli ve fotbale...
A na závěr - knoflík má průměr 23mm.

Artifact category

Identified category:
User feedback: Brass (3 názory) zizka: Brass, Boban007: Brass, KNAKER: Brass

Log in and help identify this find.

Photo

Zlacený ?
Zlacený ?
Zlacený ?
Zlacený ?
Zlacený ?
Zlacený ?
Zlacený ?

Circumstances of the finding

State of soil:Damp
Depth of the finding:15 cm
Used detector:eqx 008
3 votes
3 votes
viewed:
914x,
comments:
9,
finder:
prospektor prospektor
photographed:
15 June 2021,
loaded:
15 June 2021

Post

Vipada že bil zlacenej a pěkně sis natahal I střibrnák a ty knofle :-O :-O ;-)

Pěkné nálezy 👍

Jezer - pravda, AB knoflíky jsou pěkné a je rád. Ale všechno je za sedm hodin plahočení, takže je to hodně slaboučké. I když desítka na závěr potěšila, ne že ne.... :-) :-)
Hrobari, jedu za měsíc do Hradce, tak se budu rozhlížet, jestli tě někde neuvidím ;-)

Honzatuu - dohaj.lu bylo míněno jen na ten určitý les. Pořád jsem kopal projektily. Za hodinu jsem toho měl plné zuby a patnáct kusů. Pak už jsem to nechával být, ale zase ta představa, co se pod tím "ídéčkem" může schovávat :-O Takže za dvě hodiny skoro třicet projektilů. Do toho lesa už nikdy, NIKDY, nejedu.... ;-)

Já taky našel les, kde je plno projektilů.....na jedno máchnutí se ozvou třeba i tři....ale podle všeho tam byl cvičák nebo střelnice R-U armády, protože všechno je to jedna ráže, 11x41 Werndl (nábojnici jsem našel jen jednu jedinou, možná je po sobě vysbírávali). Takže až budu potřebovat pár kilo olova, tak vím kam zajít :-D

Pěkně prospektore, parádní knoflíky, hezký Franz (ročník?). Ty projektily by mě taky sra.li. na posledních hledačkach sem 2 x kopal "jasnou" indulonu, nebyla to ani jednou. Můžeš kouknout a uhodnout, co ta "jistá" indulona byla.

Já troll sem zapomněl napsat k tomu knoflíku - zlacený ano, podklad mosaz. Ten trouba co v něm udělal dírky by zasloužil nakopat do zadele zepředu.

Dobrá úroda i když jsi se dost nachodil ;-) 8-) ty kroužky mi schovávej až se jednou potkáme tak ti je za nĕco vymnĕnim 8-)

Loner - myslíš ty ptačí kroužky?? Těch mám mnoho....

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top