Člověk?

Vizitka jednoho národa ...

Rok a půl jsem hledal celý den volna na to, abych se pod tyto skály podíval. Hrozně jsem se těšil. Protože jsou docela vysoko, na místě velmi odlehlém, legálně přístupném pouze pěšky, čekal jsem že si to užiju. Po pouhých deseti minutách hledání jsem procitl a sny byly tatam ... 15km pěšky a 80km autem úplně zbytečně. Těžká depka! Ve hloubce 10 až 20cm co metr nějaké pozůstatky činnosti jakéhosi přízraku. Pár dnů na to jsme to probírali s přáteli. Jeden z nich je historik a tak jsem dostal vysvětlení a k tomu i ilustrační obrázek: před mnoha miliony léty vznikal život na Zemi. Z malých organizmů vznikaly větší. A tak se na Zemi objevil i jakýsi nekulturní tvor, předchůdce opic a vzdálený příbuzný lidstva. Tento živočich se ve značném počtu vyskytuje, bez známek vývoje inteligence, na Zemi dosud. Páchá značné škody kde může, je hlučný a nesnesitelný. Letos jsme projeli Maďarsko, Srbsko, Severní Makedonii a Chorvatsko. Tyto organizmy opravdu nelze nikde přehlédnout a ani přeslechnout. Co s tím ??? Na závěr věřte, nejsem rasista. Ale už je to dost za hranou.

0 votes
0 votes

Post

Chápu tě...jsou to prasata mne vždy táta učil uklízet si po sobě a žít s přírodou tohle mne štve taky byl jsem teď na Korfu a hledal nějaký zbytek chrámu 5 století B.C a nakonec našel tři přeložené kameny v nějaké zahradě plné odpadků.... hrůza

:-Dneboj,covid a očkování to proberou. :-D

Nojo, tohle je fakt smutný :-( Pro někoho je holt příroda jen kulisa či pozadí....

Jak píše LP ,tu
uhlíkovou stopu nepopřeš ☝🤭😃 Jo kdybys tam přišel nahý a bos , to by bylo to správné 😃👍🤫😃

:-D :-Da kdyby u nás byl,tak aj na strom vylezu :-D :-D

Uhlíková stopa je svinstvo, to jo...ale Polsko by mělo být neprodyšně uzavřeno tak, aby ty hovada neprolezly ven do civilizace. Mám v tom jasno. Omlouvám se.

Kondore, to byla jen legrace ☝😃 tohle je marný boj, ale to co máš na fotkách, je jen vizuální problém, je to jen škaredé , ale dá se říct neškodné.
Taková auto baterie a jiné podobné předměty , to je hnus a k tomu nebezpečný , přesto si někdo dá tu práci a odveze to do přírody...

Cement: ale jó, v pohodě. Je mi jasné, že to byl fór a každý z nás se nějak přibližovat musí. Akorát si tu stěžuju na zkurvenou polskou mentalitu. To fakt nemá obdoby, jaká spoušť v přírodě po tomto národu zůstává. Poláci jsou horší než Indové, a to už je co říct. Přitom v polských lesích nenajdeš vajgla. Tam si to nedovolí. A jen maličká poznámka, s kterou asi nebude 99% čitatelů tohoto příspěvku souhlasit: vyhozená autobaterie není o moc horší, než vyhozená AL plechovka . 31 let pracuji ve vodním hospodářství a trochu dýl v ochraně přírody. Trochu to trvá, ale ekosystém si poradí s vylitou naftou, elektrolytem ... Po pár letech ani nebudeš vědět, že se to stalo. Někde to bude trvat desítky let, někde sta. Rozložení jednorázové plínky, či vajglu trvá dýl, než rozložení trochy vylité nafty. Věř že příroda je na většinu těchto situací připravená. Na zkurvené Poláky ale ne.

;-)největší prdel ovšem je,že pojem ulíková stopa vymyslelo BÍPÍ,když jim bouchla ropa v mexickém zálivu.Trocha popelo do vlasů a za všechno můžete vlastně vy o:-) o:-) :-D

uhlíkovou stopu, Green Deal ... bych tady neřešil. Píšu o národu, o Polácích. Tady je každodenní pohled na mé romské spoluobčany: https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/287894653_3376803925977622_2879246647653372201_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=s3QNTpeQYwQAX_1yq7c&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8tPh4dfRxRtnX1SoJ5pi4ofjhpOGrWa-yMKaSn4zKMKA&oe=63062E4C. Ti mi ale fakt vadí míň, než ti Poláci ...

takto je to denně ve vedlejší vsi: https://www.facebook.com/photo?fbid=3376804775977537&set=pcb.3376805059310842 (ale fakt lepší cigán, než Polák)

Kvasáčku, co je to bípí 😁😃
Kondore, ale já to myslel tak, že někdo doveze baterii , kupříkladu k blízkosti nějakého vodního zdroje , třeba kaluž. ☝V té kaluži můžou být krom jiného zrovna pulci a pěkně sa tam prohanět, mrskat ocásky a těšít sa, až jim narostou nožičky a budou z nich žaby.
Pak ta baterie nebo nafta vyteče a vznikne malá genocída a je po velkém snu těchto pulců ,stát se žabou.
Nebo taky tam může zrovna někdo jít na procházku s Yorkširkem a ten sa z té vody napije a pojde a už má po snu stát se třeba dobrmanem ☝🤭😁 Takhle bych mohl pokračovat, než sa ta kyselina nebo nafta vsákne do země a bude neškodná☝👍😁😁

Jo a ti Poláci to radeji bez komentářa, páč bych dostal banán 🍌 Sice by někdo byl rád, že bych tu aspoň měsíc nebyl 👍🤭😃

Cement: 👍 👍 👍 Máš pravdu ... Ale furt půjde max. o jednu (2-3) generace žab, na kterých se to projeví. Jestli máš soukromý mejl, pošlu Ti foto, jak to může dopadnout. Herpetologií se zabývám skoro 30 let. Psovi by to smrdělo, teda aspoň ten můj má rozum.

Vím o čem kvasak mluví s uhlíkovou stopou a BP a souhlasím s ním.ale to tu neresme tak vím že aspoň tahle komunita co tu je se chová správně k přírodě aspoň tomu chci věřit. a. Tak hezký den všem.

BP to jsou nějací težaři ,ropa plyn a prachy nějací akciový pokrytci, nebo jak to nazvat? 🤔

ano. o:-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top