Karbon na Kladensku

Před 310 mil.lety pokrývaly území dnešního Kladenska bizarní mokřadní pralesy stromovitých plavuní, přesliček a kapradin. Výlet do karbonu byla moje premiéra i když to mám vlastně za komínem.Šel jsem na blint i když pár indicíí kam jít jsem měl.Ty se ale bohužel ukázaly liché.No nakonec jsem narazil na částěčně odkrytou haldu a pár kousků nakonec padlo.Takže nakonec spokojenost s těmi pár vzorky plavuní a kapradin.

4 votes
4 votes

Post

To je koníček, viď? :-D

tak to je zase trocha změna, příteli badateli, tohle už nemá nožičky :-D
- krásné úlovky, jen tak dál ;-)

jj i ta flora je taky moc zajímavá navíc to mám fakt kousek.Jen je to řekl bych těšší kalibr než fauna.Najít ramenonožce nebo trilobita mě příjde lehčí než najít lepší otisk z karbonu :-)
Zase to je kousek tak věřím že tam na mě ještě pěkný vzorek kapradiny nebo plavuně čeká. :-)

tojo, pokud je zdroj, tak jednou to určitě padne ;-) :-)

No tak koukám že si se z lovce starších věcí stovky let a když se povede tisíce přeorientoval na ještě starší kalibr.Tohle už je hodně dávná historie.Pěkný vzorečky ;-)

Díky ale je fakt že od posledně jsem dnešním výletem zhruba 100 milionů let ubral oproti poslednímu měsíci v siluru :-D :-D

to je zanedbatelné...... :-D

Jak píše lukegoss-par milionů let sem, pár tam.Vždiť mi lidi jsme tady jen na krátký návštěvě :-)

tak tak a jak si ta zem potom oddychne až vymřeme.Pár let/století jí to bude trvat ale příroda si dá tuhle krásnou planetu zase do pořádku.Snad nás nahradí nějaký mnohem lepší druh který se k ní bude chovat s úctou a pokorou. :-)

:-D :-Djó demokracie se z nikým nemaže :-D :-DMoc pěkný kytičky,ani nejsou moc ovadlý ;-)

Wladyslav, je to parádní pokoukání :-) já na Kladensku raději hledám jinačí věci, však víš :-) ;-) ;-) ;-)

jj vím ale ty lágry plný zlata a mařen... to už je dávno pryč.A že bývali nafutrovaný ;-)

Pěkné vzorky pane W ;-)

Tak tohle jsem vždycky obdivoval,a záviděl ty krásný obrázky na kamenech.A teď si představ že mezi těmi otisky plavuní a přesliček najdeš stejně starý otisk šroubováku,který vypadl z kapsy overalu pradávnému astronautovy,který zkoumal jakže na tom ta naše matička Země je s vývojem inteligentního života. No asi by odletěl hned i dneska,páč žádná inteligence natož pak rozumný život se na téhle planetě nenachází.🌍🛸🛸

Nebyl by tam jantar. To by bylo neco. Gratuluji

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top