Na hrázi rybníka

...

Nazdar sokolíci!

Mezi dvěma vytipovanými poli (nazývám je pracovně Bída s Nouzí) se naskytla možnost příjemného odpočinku na hrázi rybníka ve stínu mohutných dubů. Po cigárku a doplnění tekutin jsem si řekl, že si cestou na "Nouzi" projdu tu krásnou hráz a zbavím jí kovového odpadu, kterého bude zajisté plná.

Odpadu bylo poskromnu, zato nějaké kolečko se schovávalo téměř pod každým stromem. Začal to klasický socdukát slepený dohromady s padíkem, hned vedle se ukrýval pěkný pouťáček. Dále bůreček, dvoukoruny, kačky a haléře z dob socialismu. Teorie vysypané kapsy se zhroutila po nálezu pěkných protektorátních korun. Na konci hráze se schovávala ještě jedna Kučová a desetník z padesátek. 

Nálezy těchto mincí jsou většinou k vzteku. Tentokrát tomu tak nebylo a tahle hodinka u rybníka mi naopak vlila krev do žil. Po úmorných hledačkách na jalových polích, kde jsem si přísahal, že budu chodit raději na houby jsem si zase připomněl onen opojný pocit lovce historie. K tomu pěkné počasí, pomalu se barvící listí a v mírném větru babího léta vůně přicházejícího podzimu...

...Bylo to fajn!

Ať se daří!

13 votes
13 votes

Post

Ta modrá barva tiho pouťáčku me fascinuje... Hezkej článek 👍😃

Pěkná směska, a super fotky. :-) :-) :-)

Pěkné počtení i pokoukání. A ta hráz s těmi duby - :-O :-O

Hezké. Určitě to muselo být příjemné hledání. Snad tam nejezdilo moc aut. ;-)

Dobře jsi to napsal i nafotil. Modrá je dobrá. Pěkný příspěvek!

Díky panstvo! :-)

pěkné jako vždy ;-) 8-)

Jj je to pěkná klubovka 👍😉

Pěkně pardále ;-) :-)
No ale na druhou stranu-kdyby jsi nebyl takovej hamoun mohl někdo za 100let vískat jaký našel parádní kousky z dávné historie 8-) 8-) :-D :-D :-D :-D

Bonsai draku! Víš sám, co by z těhle mincí za sto let zbylo... A navíc co Argill schvátí, nenavrátí! :-D Díky kocouři! :-)

Protektorát v pěkném stavu

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top