Neuvěřitelný les

Doba je jaká je, nálezů méně a méně. Tento les byl ale jedním z nejlepších ve kterém jsem kdy hledal.

Opravdu tomu tak je, s tím se musí všichni hledači bohužel smířit. Ovšem i dnes se dá najít lokalita, kde se dají najít krásné věci. Tento příspěvek bych rád věnoval lokalitě, která nám, především na dnešní dobu nadělila nádherné kousky.

Myslím rok 2018 ? Tak nějak v tomto období našel kolega v jednom lese bedýnku s německými razítky, domluvili jsme se na dohledávce a jelo se. Příchod do lesa nás hned překvapil, krásný les, ideálka na hledání. Zapínáme detektory a jdeme hledat, já asi po pěti minutách našel smeťák, takže jsem měl o zábavu postaráno. Padlo asi 40 sklenic, revolver totál a nějaký cetky, mezitím táta s kolegou chodili kolem a nacházeli klasické mince, asi po hodince co jsem dokopal smeťák jsme se domluvili že půjdeme hlouběji do lesa, protože kraj lesa byl prohledaný. Schovávám sklenice do batohu a vyrážím hledat, mezítím táta s kolegou už hledají směrem hlouběji do lesa, táta jde po staré lesní pěšince a kolega prochází křoví. Tátovi se na pěšince rozezní signál a vykope odznak SdP, takže volá ať se jdeme podívat a prohledat okolí. To jsme zatím ale ani nemuseli, protože vedle odznaku SdP je jestě jeden, vysoký signál, takže plní očekávání čekáme co táta vytáhne, já ovšem natáčím..No ani ve snu by mně nenapadlo že vytáhne kříž za 25 u Wehrmachtu! Jásáme, jsme happy a nechápeme, navíc v díře je pořád ještě signál, takže táta ještě vytahuje jeden obyčejný spolkový odznáček, okolí čisté. Takže plní adrenalinu hledáme a hledáme. Nečekal bych že o možná pět minut později na mně táta bude zase hulákat že něco našel, bouchačka! Klasický DUO, přícházím k tátovi, u toho hledám a nacházím asi dva metry před ním revolver :) "V lese jsme chvilku, to není možný" říkáme si. Tím by to ale nekončilo kdyby kolegovi nezazvonil telefon že musí někam odjet, takže to bylo na nás. Chodíme a chodíme, mincičky, pár knoflíčků. 

Je zhruba poledne a my prohledáváme takové malé úpatí a zazní signál, agečko ! Super, šmejdíme kolem a teď takový velký protáhlý ale silný signál. Já si sedám a jdu svačit, táta kope... Pamatuju si jak jsem se zakouls do chleba se salámem a jen koutkem oka vidím jak táta tahá ze země látku, takže položím svačinu a začnu koukat co by to mohlo být, no začly se sypat odznaky...No zážitek neskutečný, přes 100 odznaků, winterhilfky, spolkové, turnery, všechno možné. ještě nabodané na té látce. Tehda jsem si říkal že je možná na čase jet domů a nechat si okolí na později. Takže odjíždíme spokojení jak leča a nechápeme co se to vlastně stalo. Další víkend opět jedeme na stejné místo, ale už s menším očekáváním, radši :) 

Dohledávka dopadla tak, že jsme vlastně krom pár kravinek nic nenašli, takže se pomalu "Vracíme k autu" a procházíme tak šáší a křoviny. Ale jak to bývá tak cesta k autu vydala slabý plechovkový signál, který skrýval starou plechovou pokladničku se štítky na vycházkové hole a jeden stříbrný příbor. "Tak aspoň nejedeme s prázdnou" Říkáme si a plánujeme, že přístě prochodíme les naproti.

No..les máme " Prochozený" Takže jdeme do lesa naproti, kde opět narazím na hnízdo plných nábojů, změna byla že byly do Kara, takže prochodím okolí a nacházím hlaveň staré osmihranky a odznak NSDAP. Já jsem spokojený a moc!! Táta moc nepobírá je tady v okolí tolik věcí, protože přece není možný aby tady snad nikdy nikdo nebyl. Už jsme si říkali že jsme měli opravdu kliku a že si to musíme pořádně užít, protože na takovou lokalitu už asi nikdy nenarazíme. Takže tomu dávame poslední hodinku-dvě a plánujeme jet domů s tím, že to tady příště prochodíme pořádně. Poslední hodinka hledání nám neuvěřitelně vydala ještě jeden masakrální nález, kříž německé matky ve zlatě. Magořím radostí a zase nechápeme, no ale musíme domů takže jedem.

No a následující víkend co jsme tam byli byl s námi opět kolega. Zní to asi toto všechno trochu neuvěřitelně, ale s prázdnou se ani náhodou domů nejelo ani tentokrát, tátovi a kolegovi se podařilo najít roztahaný depot krejcarů. Jedno, tří , šesti, i patnácti a třicetikrejcarů :)) To bylo naposledy co jsme tam byli, protože les se opravdu hodně prochodil a už jsme nic nenašli, ovšem jeden les, ve kterém jsme nebyli tam na nás ještě stále čeká. V plánu zajet tam máme právě tento víkend, takže nám držte palce. Aspoň uvidíme jestli i do třetice lesů všeho dobrého :)) 

Díky za váš čas lidi, doufám že se vám to aspoň dobře četlo, taky doufám že tam nebylo moc pravopisných chyb, sice jsem to párkrát kontroloval, ale člověk nikdy neví že :) a hlavně, že jsem moc z vás nedokázal naštvat, hlavně těch pár závistivců tady, u těch mi to teda nevadí :)

První dvě hoďky hledání, fotka je ale kvůli adrenalinu rozmázlá
První dvě hoďky hledání, fotka je ale kvůli adrenalinu rozmázlá
Agečko po cestě
Agečko po cestě
No a depot :)
No a depot :)
Pokladnička
Pokladnička
No a tady už je krasavice, NSDAP fotku nemám :(
No a tady už je krasavice, NSDAP fotku nemám :(
Noo..pěkná výplata
Noo..pěkná výplata
Malá ukázka, zbytek na profilu Judas
Malá ukázka, zbytek na profilu Judas
Depot hezky zarámován :)
Depot hezky zarámován :)
17 votes
17 votes

Post

Opravdu vyjímečné místo. Velká gratulace!

Vydařené místo. ;-) Pěkná klubovka. :-)

Pffff to je paráda kolego :-) dovedu si představit ten adrenalin a úplně chápu ten třes rukou při focení :-) já už bych byl rád i za jeden odznacek.... Nějak je v poslední době míjím :-D ale snad nebude dlouho trvat a také budu mít co pridat :-) tak ať se daří i nadále a ten 3ti les stojí také za to 8-)

;-)ty odznáčky,paráda. :-)

Tak to je hodně dobrý :-O
Gratulace

moc pěkný ;-)

Masakr, nádhera 👍😃 najit takový misto dneska je jako vyhrát ve sportce. I když ta sportka je větší šance než toto... A ty 30ti krejcary... můj mokrej sen...👍👍👍

Pecka všechno a poslední fotka nemá chybu 👍😉

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top