Nový flek se rozšířil

Další pozůstatky po Němcích na nově objeveném fleku

Minulou neděli jsme jeli na ústupovku, ale můj plán byl zajet po staré lesní cestě hlouběji do lesa ( Vše se odehrává v lesích minimálně 4 km od nejbližší obce ), což se vyplatilo a našli jsme asi 300metrů od cesty místo, kde byly vysypané Německé a Československé drobáky, nejaké náboje a odznáček NSDAP, dnes jsme se na místo vydali znovu, tentokrát byl plán hledat od zmíněného fleku směrem k hlavní cestě.

Místo je správné, protože jsme našli nejdříve filtr z gasmasky, kousek od něj vysypané plné náboje se starými baterkami, potom táta kopl rozšlapanej gasmask kanystr a asi 10 metrů od něj starou Německou čutoru, naši vůbec první v klasické červené barvě, bohužel šrot. Dál k cestě jsme nepokračovali a prohledávali jsme křoví a malé stromky okolo, což mi po chvilce dalo kropenáč, takže jsme veděl, že je potřeba prohledávat dále. Padla ještě jedna plynová maska včetně 14 přezek z masky všech různých druhů a při zpáteční cestě k autu jsem našel Německou modrou signalizační dýmovnici ještě se značením Verbrauch bis. Rauchbundelpatronen, rok bohužel chybí.

Je sice škoda, že žádný metálek, ale myslím si že šance je zde pořád velká, pořád se totiš všechno našlo na relativně malém prostoru a ještě docela kus od hlavní cesty. Můj pohled je takový, že zde Němci nejspíš zajeli na přespání, nebo nějakou delší přestávku na oběd a rovnou povyhazovali věci, které se jim už prostě neoplatilo nést si sebou, pořád ale věřím, že se zde mohli zbavit i nějaké té osobní identifikace, tak uvidíme co příště zase padne.

Greeny :)

Škoda že je ve stavu jakém je..
Škoda že je ve stavu jakém je..
Výsledek pěti hodin v terénu
Výsledek pěti hodin v terénu
Přezičky a kropenáč
Přezičky a kropenáč
Dole zmáčklá Signálka.
Dole zmáčklá Signálka.
Zatím zdarec :)
Zatím zdarec :)
4 votes
4 votes

Post

Pěkné pátrání, tak ať se vyplatí ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top