Pazourek.

Tomu se říká mít štěstí.

Včera jsem si vyšlápl na Skočický hrad. Nálezy mizerné, převážně soc mince. Na vrcholu jsem přece jen vyhrábl něco lepšího. U kamenu vedle vyšlapané ztezky po delší odmlce zazněl signál. Typoval jsem to opět na minci, byla to soc dvojkoruna. Když jsem ji vyhrabával ze sněhu a listí, vyhrábl jsem s ní i pazourek. Tak ten mi udělal radost, hlavně kvůli té náhodě. Nebýt mince, tak tam zůstal navěky. Poslal jsem fotky do muzea v Budějovicích, příští týden si ho přijedou zdokumentovat.

7 votes
7 votes

Post

tak ten je parádní ;-)

Veřejně se přiznat k cílenému hledání na archeo-lokalitě, to už tady dávno nebylo.

namor. Každý hledá úmyslně, ale já se těmto lokalitám vyhýbám. Toulám se všude možně a občas na takovou lokalitu narazím. Co ten kopec znamená, tak to jsem dohledal až doma. V lese to nevyčtu, co to je za místo. Takových míst je spousty, kde člověk hledá a ani netuší, že se potuluje po archeo-lokalitě. Nejsem žádný vykrádač významných lokalit, nehledám z prospěchu a pokud najdu významný nález, putuje do muzea a jak píši, i na tento kousek přijedou z muzea. Hned ten večer jsem posílal panu Chvojkovi zprávu a fotky. S muzeem spolupracuji mnoho let a spolupracoval s ním i můj otec, který tam nechal zaregistrovat kamennou sekeru, kterou v roce 1957 našli při sběru kamene na poli. O mém otci se psalo v novinách, o mně zase v jisté knize. Celá naše republika je vlastně taková archeo-lokalita.

Ono z té první věty, cituji: Včera jsem si vyšlápl na Skočický hrad.. je záměr předem dán a proto moje reakce.

Děkuji za osvětlení situace.

Koukám další hledač, kterej prohrál boj s noxáckou konstrukcí, konkrétně loketkou :-( Počítám, že celosvětově budou mít australani stížností nad hlavu. Příště ale udělají zase ten samej křáp, viz skládačky go-find. Co se týká uživatelskýho komfortu neznám větší ignoranty o:-)
Čepelka nádherná! Gratulace! ;-)

Argill, já neprohrál, vyladil jsem to a hledám dál. Jinak s detíkem jsem spokojen a ani nevím, jak jsem loketku zrušil. Nejspíš jsem na ní někde padnul, ale to je jedno, hlavně že nacházím. Vyzkoušel jsem spousty detektorů a po pravdě mně to stálo něco přes 100 000. Nakonec mam tak maximálně 3 detektory, které mi vyhovují. Každý detektor má své.

Skočický Hrad mám rád. Je to přirozená dominanta Vodňan, kde jsem chodil na vošku. Právě Hrad byl častým cílem mých procházek. Při jedné z nich jsem tam starému dřevorubci zachránil život. Krásné místo. ;-) Gratuluju k nálezu. :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top