Pytlácká

Klubovka

Nazdar bejci a bejčice!

Zařekl jsem se, že budu chodit lesy a obrněn svou chatrnou trpělivostí vyrazil do hlubin hvozdů. Po půl roce můžu zcela objektivně a s veškerou sebereflexí konstatovat, že jsem začarovaný, nebo lesy prostě neumím. Kromě klasického mysliveckého odpadu a hromady bordelu po vojácích (což mne neoslovuje) k žádným převratným objevům nedošlo. Vyjímku tvoří nedávno nalezená stříbrná brož a Františkův dvacetikrejcar, který jsem navíc nakrmil lopatkou. Naštěstí chodím lovit s bandou kamarádů, kteří se narodili pod šťastnější hvězdou a na které se štěstí tu a tam usmálo. Z větší části se tedy jedná o nálezy upytlačené Jankovi67, Mtabasovi, M.Tobrukovi, TOMYmu1 a oloupena byla samozřejmě i Lenčí.

Lesy budu zkoušet dál, ale už teď se moc těším, až se koncem července otevřou brány na nekonečné polní lány. Zase budu jako ryba ve vodě...

Ať se daří!

 

27 votes
27 votes

Post

pěkný ;-) 8-)
tu stovku jsi štípnul Jankovi? :-D :-D :-D

Díky! :-)
Kilčo se povalovalo v lese a Janek opodál vyndaval tu čézetu z první fotky, kterou já zase přešel :-)

Aj sponečku tam máš, germanskou 👍👍👍👍 👍👍👍

Ta taky není moje :-D :-D :-D

Moc hezké Honzo. Přijde mi, že máme hodně společných věcí. To lesní prokletí mám taky. :-)

Já chcu být ,taky tak prokletý 😁👍😁

:-D :-D

:-D :-Dpěkně jsi loupil :-Dmě to v lese poslední dobou taky zrovna nepadá,ani železo,asi by nechtělo ležet v těch kýblech,co se mi tam nahromadily :-D :-DPočkej až tě někdo natočí,když chystáš na focení.Když tě u toho bude na poli sledovat někdo kdo neví co tam děláš a proč,tak bude volat psichynu :-D :-D

Krásná prezentace kocoure ;-) Máš to zmáklé 8-) Jinak ten les máme stejně, občas ho zkusím, tam dostanu přez prsty (nic nenajdu) :-D , tak mě to zase přejde a jdu na pole :-D A to se opakuje ..... :-D

Kvasak: Tak to už mě nerozhodí ;-) Pár let zpátky jsem bydlel na Bohdalci u kauflandu. Smůla byla, že okolní baráky skoro celej den stínily, takže když jsem chtěl něco fotit, musel jsem vylézt na parkoviště ke kaufu. A abych toho s sebou tahal co nejmíň vybavení, řešil jsem to na asfaltu v kleče. Nezasvěcenému pozorovateli jsem musel připadat jako nějakej muslim bez koberečku. :-D Než jsem si nacvakal svých obvyklých 100 fotek, museli kroutit hlavou desítky lidí. :-D Ale co, oni tomu přece vůbec nerozumí, tak jim nezbejvá nic jinýho, než nechápavě čumět s hubou dokořán 8-)
KNAKER: Kamaráde, to nebude v nás. On taky není les, jako les. Když si vezmu, jaký pecky sem dávají lesní lovci jako Fidla, Bandita, Pejrovi... Na to by mi nestačilo deset životů. Ale jsem si docela jistej, že kdyby přijeli na návštěvu do "mýho" lesa, tak s depotem pražáků fakt neodjedou. :-D Prostě nemám dobrej výběr lokality, což je nejspíš u lesa základ úspěchu. No nic, budeme to pilovat. Trénink dělá mistra B-)
Díky přátelé! :-)

Petroff: Mluvíš mi z duše, my jsme holt polňáci. Díky draku! ;-)

Vydrž prťka vydrž :-D Držím palce, vono to přijde ;-)

Nezoufej, les ti nadělí, až to budeš nejméně čekat :-)
Chodím téměř výhradně lesy, a někdy to je prostě super a někdy ne. Na polích to bude asi podobné, jen odpadu tam bude více ;-)

Když budu počítat ágéčka, tak z hlediska prosté statistiky je to za rok takto: Les: 1 ag, pole: 47 ag :-D Jasně, různě potlučená, zohýbaná, okousaná... ale ten pocit z lovu je na poli prostě o něčem jiným. Les je jenom taková procházka. A co se týká odpadu, tak lesy tady u mě jsou po ivanovi tak zamořený, že na pole si chodím od bordelu odpočinout :-) Navíc některá pole u mě jsou fakt průřez historií lidstva. Dají se tam najít kamenné čepelky a sekery, bronzáci, římani, stěhováci, středověk... Kam se hrabe nějakej les 8-) Už jsem tomu podlehl natolik, že než se jít trápit do lesa, tak radši něco udělám doma.

Argille - tak já mám poměr ag mincí zhruba 4/5 ku 1/5, ve prospěch lesa. Téměř vždy jsou lesní mince ve výtečné kondici, polní jen občas. Čurbes po "ivanech" znám z lesů také, a tak se těm lesům snažím vyhýbat. Na druhou stranu - takový klasický lesní "střepák", pěkně starý a uleželý, to je parádička. Ale zase v lese nenajdu broušenou industrii nebo čepelku, to je prostě fakt. Ostatní tebou zmiňované nálezy jsou v lese také, navíc nepřišly do styku s močůvkou nebo radlicí.
Vše má něco - v plusu i mínusu. Včera jsem se plahočil po louce v poledním vedru a žádná sláva to nebyla. Pak zajedu do lesa a .....bingo :-D Za chvíli to zpracuji a pošlu mezi lid, tak můžeš porovnat.

Lesy mám rád. Jsem tam pěkně zašitej před spalujícím sluncem, před průtrží mračen a před čumily a zvědavci. A když se tam něco najde, je to většinou pecka ve skvělém stavu. Byl jsem letos několikrát svědkem absolutně famózních lesních nálezů. Proto tam taky lezu, ale už mi trochu dochází pára. Potřebuju nějaký výsledky svého snažení. Procházka parádní, ale nepřinést z deseti, patnácti hledaček vůbec nic, to se mi na poli prostě nestane.

Nojo, taky znám nepodařené hledačky. Špatný výběr lesa, trasy atd. Proto se jezdím ještě "domazlit", do lesa, který ještě něco pod cívkou nabídne.
Jen už mám za ty roky místní lesy dost prochozené, tak těch neúspěšných hledaček přibývá. Nutí mě to k delším výletům. To zklamání z mizerných nálezů je ještě umocněno vzdáleností, časem a cenou PHM... :-D :-D
Ale pak zase v lese najdu něco dobrého a vše negativní zapomenuto ;-)

Hezký to máte pane Řího. :-)

Stačí, když tě ten les baví víc, jak samotné hledání ;-)

No, já to mám tak, že jedu, vidím, líbí, zastavím, jdu. A buď a nebo. :-D
Podle map a starejch cest chodí kdekdo a ten zbytek nechávají mě, což mě těší ;-)

Moc pěkná klubovka. A koukám že nejsem zdaleka jedinej, komu to v lese dvakrát moc nejde. Ale na svou obhajobu musím říct, že okolo Brna těch vhodných a mávatelných lesů zas až tak moc není. Většinou je to zarostlá a nemávatelná buš. Zvláště teď v létě... :-(

Krásné fotky i ta směs nálezů 👍🐁

Díky pánové! :-)

Pěkné nálezy,moc pěkné,na les trpělivost je tam všechno.At se daří.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top