Telefunken fram 1939/40

Nález taky z půdy po očištění je to na venek fajn kousek jenže vnitřní prostor je to vrak tak chci koupit to stejné aby sme to opravili nemá tu někdo na prodej?

0 votes
0 votes

Post

Framů se moc nedochovalo, tohle je snad třetí, co vidím.

Kde si viděl ostatni :-O :-D

Na aukru jeden cca deset let zpátky a jeden měl kolega z HRČS.

Vnitřní prostor není žádný vrak... Stačí to jen dobře vyčistit... Nicméně i tak by to mělo hrát. To že je něco orezlé, neznamená, že je to vrak... Mám několik rádií z tohoto období a všechny hrají...

Můj táta se vyzná v elektru i ve starých rádií a když se na to díval tak by muselo se toho hodně zpravit a ani něco nového dát ale když nejde nic sehnat tak je to těžké

Fram byl levný rádio. Je tam trioda-pentoda ECL11. To muselo hrát nahovno už jako nový. Když vyndáš šasi, tak půl rádia je trafo s usmernovačkou a druhá půlka je sice v té době moderní, ale hodně vylehčený rádio. Nic jednoduššího Telefunken snad ani nedělal.
Sám ho stejně nezrestauruješ, to je dost náročná disciplína. Kromě řady přístrojů potřebuješ být i dost zručný a mít zkušenosti, jinak to zkurvíš. Základ na renovaci je slušný. Nezapinej ho, po té době ti bouchnou elyty.

Já si cením rad jinak ani zapnout nejde nemá kabel ale to je poslední

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top