Čím vyčistit mince?

Dobrý den,

rad bych se zeptal čím čistit mince tak,aby sem je nepokazil. Děkuji :-)

in category Cleaning and photography, created by Padouch 9.5.2010 13:12

Toro taky používám,ale s mírou.Jinak nylonový kartáček a hlavně ultrazvuk a spoustu chemie,jak jinak když jsem vyučený chemik.Jinak je dobrá kniha od Bukvice :Čištění a konzervace mincí - http://uloz.to/4511816/cisteni-a-konzervace-minci.pdf stojí to za přečtení ;-)

Omlouvám se to: stojí to za přečtení ;-) už k odkazu nepatří.

Za přečtení to stojí je tam spousta zajimavích věcí.Dobra rada nad zlato ;-) Dík :-D

Zdravím, co říkáte na čištění ultrazvukem? Zvažuju koupě a setkal jsem se právě s protikladnejma názorama, jednomu to vyhovuje, druhej mi řekne že je to k ničemu. Díky za odpověď.

Moje osobní zkušenost je, že celkem slušně to čistí hliník a Ag. A vůbec nejlepší je na brýle. Ale nemám nějak špičkový ultrazvuk, lepší přístroje asi budou účinější. Takže já čistím své skromné nálezy ručně. Jinak tu je toho o čištění nálezů spousta čtení od mnohem zkušenějších hledačů, zkus si to projít.

Díky moc, projdu...

me zase ten prvni rika uplny opak nez ten druhy a pak se v tym vyznej.rvni rika ze jenom chemicky,napr. kyselina citronova a jeste jakasi kyselina.Ten druhy zase ze pulirapidem a potom to jemnou dratenkou patrne setrit.Zkousel jsem oboje dvoje,u prvniho zpusobu to slo jak staks a u druheho se musim priznat ze sem zkusil knoflik a sel krasne(aspon tak vypada :-D).Jinak to posilam tm zkusenejsim vycistit ;-).

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top