Detektor kovů C-Scope CS440XD

Práce s detektorem kovů C.Scope CS440XD, je velice jednoduchá a přesná. Diskriminace pracuje přesně, a co bezpohybové detektory opravdu zdobí, je až neuvěřitelná separace.

Návod pro detektor kovů C.Scope CS440XD: Návod CS440XD

in category Metal detectors, created by Elmara 20.8.2010 13:52

Vážený pane kolego, obávám se, že moje problémy budou jiného rázu.Od počátku bylo jasné, že CSCOPE 44Oxd je tak trochu hračka, nicméně, doufal jsem, bláhově, že jeho parametry budou snad jen solidnější, než ty teleshopingové.Počátky byly také dost optimistické. Můj "airtest", který nevypovídá vůbec o ničem byl ale mimořádně optimistický. Polní lopatka skoro ze 8O cm, můj snubní prsten na ruce skoro 45 cm, to byly hodnoty, které v porovnání s jinými internetovými testy byly docela povzbuzující. Musím přiznat, že také první skoro 4 hodiny "pracovního" času dávaly zapravdu mým prvotním zjištěním, viz 1 krejcar 1858 v téměř 7 cm pískové hlíny, pancéřový plát skoro v 55 cm.I když neustále jsem měl problémy s udržením toho "zemního" tónu. Už tehdy jsem nabyl pocit, že ono "odladění" neprobíhá v závislosti na skutečném stavu půdy,ale že je nějakým způsobem naprogramováno. A tak,jak se postupně pokouším udržet úroveň tresholdu, snižuju zároveň dosah dtektoru.Můj následující pokus potvrdil mé podezření.Knoflík senzitivity v polovině zeleného políčka,potenciometr diskriminace na začátku zeleného pole,tlačítko Retune 4x promáčknuto. Cívka nereaguje na stříbrnou dvoumarku, ani když je těsně nad mincí. A ještě jeden poznatek,ale to může být vadou cívky. V návodu se hovoří, že hledaný objekt je patrně přesně uprostřed cívky. Pravda je taková, že cívka reaguje pouze v místě napojení kabelu a že tedy hledaný cíl je posunut až na okraj cívky směrem k nohám.Také mě udivilo, že na slunci, po několika desítkách vteřin se detektor hlásí velmi silným zvukem, kupodivu, stačí cívkou jemně ťuknout do hlíny, a "ječení" ustane.Poznatky z dnešního dne,poměrně velké, hodně zkorodované nůžky ve 3 cm. Následoval pokus, v 6 cm už byly nedohledatelné.Klasický domovní klíč, který jsem si vzal pro ověření svých pochybností už byl ve 2,5 cm k nenalezení. Rád bych znal zkušenosti ostatních "majitelů" tohoto detíku,je víc než pravděpodobné, že zrovna já mám nějaký vadný kus. Pozoruhodné ovšem je, že staniolovou folii, případně uzávěr od vodky hlásí v základním nastavení v 1O cm, už je dokonale poznám podle specifického zvuku.Také vysoce hodnotím minimální spotřebu proudu, používám nabíjecí baterii VAPEX 280 mAh. Po 3 hod nepřetržitého hledání byl úbytek napětí O,O5 V. Nabíjím nabíječkou pro baterie RC modelů.Tolik tedy mé začátečnické problémy. Uvědomuju si, nicméně, jeden ohromný přínos tohoto detíku. Jakýkoliv jiný, který bude následovat se mě bude zdát jako zázrak.
:-/

Zdarek,pane kolego,máte naprostou pravdu o tomhle klacíku,mám uplně ten samý problém s tím že reaguje spíše u vývodu kabelu.Můžu se zeptat,jak jste ten problém vyřešil?Díky


Back to chat

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top