Detektor kovů Mars Gauss

Vlákno pro všechny uživatele detektorů kovů Mars Gauss. Testy detektoru kovů Mars Gauss: https://www.lovecpokladu.cz/archiv/testy-recenze/mars-recenze-a-testy/detektor-kovu-mars-gauss/

in category Metal detectors, created by Elmara 24.6.2021 10:15

Zdravím,

mám dotaz, hledám už pár let s Deusem, a poohlížím se po něčem novém, padl mě do oka Gauss, není tady někdo kdo má přímé porovnání obou strojů? Jde mi hlavně o stabilitu a hloubku, na deusu už mě přestává bavit neustálé ,,štěbetání´´ při nastavení na trochu slušný dosah. O ID identifikací mě moc nejde, stejně hledám i na deusu často s jednotkou v kapse.

Dálé dotaz na Adminy, je možné že v budoucnu příjde na Gaus nějaká aktualizace v podobě možnosti nastavení Multitónu? To je tak jedinná věc co hodně používám a Gaus nemá.

Díky :-)

Stabilita je u Gausse špičková toho se neboj.

Zdravím , nevíte náhodou někdo jestli existuje na gaus aktualizace ? Konkrétně jsem četl v nějakém vláknu jak se Gauss testoval tady na Lovci ze by měla přijít aktualizace a to v podobě přidání stupnice hloubky cíle , prý na displeji ta stupnice existuje ale není aktivní ( viditelná ) aktualizace by ji měla zpřístupnit , na netu jsem hledal ale nic jsem nenašel . Na to jak je to dobrý detektor se mi zda ze ohledně Gausse je dostupných hodně málo informaci . Jsem z nej opravdu nadšený , doposud jsem hledal s minelaby ( explorer Se , Etrac, equinox 600 z těchto 3 jsem byl nejvíce spokojený světě div se s explorerem SE s ultimatkou ) všechny výše zmiňované byly super stroje ale nejhezčí a nejvíc nálezů jsem měl prostě s Explorerem , někdy i lituji ze jsem ho dával pryč . Momentálně jsem si pořídil Gauss byl jsem s ním asi 10x a hned od prvního dne jsem si ho zamiloval , je neskutečný jak je klidný i v trávě a posekaném obilí atd. Mužů jezdit po stéblech a žádné prozvuky , totálně zabordelené pole železem a kopu jen barvu , dá se to naposlouchat a pohrát si s nastavením . Ze začátku jsem si kopl par řezavých želez po chvíli jsem ale už bezpečně věděl co kopat a co ne , dostal jsem k němu už tu novou tigerku ale nemohu posoudit jestli je stejná jako ta starší každopádně ta nová šlape luxusně . Stupnice by se mi hodila třeba na podkovy , ty jsem kopal i s Explorerem , když jsem měl barevnočerny signál hluboko tak to byla většinou podkova a ty mám rad a čistím je , je škoda je přecházet . Trošku mi chybí i Treshold , v čistých lokalitách jsem párkrát kontroloval jestli detektor vůbec funguje protože Gauss pokud pod nim není cíl je úplně potichu a v čistém lese nebyl problém že Gauss i několik minut nevydal ani pípnutí , hold sem tam musím přejet cívkou okolo rýče a ujistit se ze funguje . Dá se s nim bez problému chodit i s plnou citlivosti na 40 což jsem ještě nikdy nezažil , i když to bylo možné tak jsem ho nežhavil úplně naplno ve většině případu jsem chodil mezi 35- 38 i když byl klidný i na 40 , musím vyzkoušet jestli to má nějaký vliv na hloubku ale někde tady na webu jsem četl ze ne a ze se to nemá solit úplně naplno . Zpracování detektoru je taky na špičkové úrovni . Ohledně aktualizace ( pokud tedy vůbec někdy nějaká bude , možná žádné aktualizace nejsou v plánu ) mě napadá ze na Ukrajině mají teď bohužel jiné starosti a nemohou se tomu věnovat tak jak by chtěli . Za mě se detektor Ukrajincum neskutečné povedl i když má jen dvě frekvence a ještě k tomu ne součesně běžící .

Přesně jak říkáš, vzhledem k situaci si nemyslím, že nějaká aktualice příjde, jak vidíš dotaz už jsem taky pokládal. Ale jsem rád za tvoje informace o gausu přemýšlím, mám pár let Deus a rád bych zkusil něco jinýho, jen by mě chybělo něco jako multitón nebo audio pitch, v nomální 2 nebo 3 tónu jsem snad pořádně nechodil.

Na deusu mě vadí že když z něj chci dostat hloubku je to prostě na štěbetačku, ale to je známá věc. A dle této popisu je Gauss klidný.
Minelab EQ jsem si zkoušel a nějak mě ta zvuková odezva neoslovila, proto se doptávám na Gause

Ahoj, chtěl bych se tě zeptat. Jaká používáš nastavení, že jsi tak spokojen? Děkuji za odpověď tady, nebo můžeš na mail pawkagsxr@gmail.com. Díky moc.

Na tom poli jsem chodil Citlivost 35 , Disc 2 , Freq H3, Search no ,Mode An ,Vol 6 ,Fevol 1 ,Trans of ,

Search jsem vlastně musel dat na Hi jinak jsem se nevyznal ve zvuku , na Hi je rychlá odezva , signály jsou od sebe odděleny , ale zase o něco menší dosah .

Díky moc za info.

Skipi o ničem takovém nevíme, kdo to psal?

Jo jo , s deusem jsem osobně nikdy nechodil , ale měli ho , nebo možná ještě mají 2 známí se kterými občas chodím a ti si ho chválí a nedají na nej dopustit , jak se jim pri hledani chová nevím protože s deusem to jinak než bez sluchátek nejde :-)( já chodím bez sluchátek , ) ale Gauss je v terénu klidnější než já :-D . Mám s nim prd nachozeno takže nemůžu vynášet nějaký verdikty . Ale byl jsem s nim na poli kde hodně vídávám někoho hledat , je tam hodně drobného železa a hodně rezavých který jdou do barvy a i tak jsem za 2 hodky kopl 8 koleček ( mrtvej Krejcar , 5h , 1h, padesátníky a koruny )a cca 5 ks barevného odpadu , rezavý železa jen 2 a to že jsem si myslel že to bude železo a taky bylo. Pole bylo potahaný krásně rovný nálezy byli tak 15-25 Cm hluboko , neříkej mi ze ti přede mnou to nenašli , prošel jsem na tom poli tak 200 m2 , manželka mě tam vyhodila a jela na nákup a nazpět mě zas vzala , víc jak 2 hoďky jsem tam nebyl . Myslím si ze kdyby jsem tam byl s něčím jiným tak to nenajdu .Gauss má myslím 4 tóny , asi je to o zvyku , Minelaby chodím v multitonu ale nedělá mi problém ani ten 4 tón , prostě jdu , železný tón ignoruji a jak tam propípne něco do barvy tak zpozorním a pak už vyhodnotím podle čísel a zvuku .

To Elmara, je to ve článku testování detektoru Gauss v recenzi 4 v posledním odstavci vlastnosti jednotky , neberu to jako že to bude ale je tam o tom zmínka a ta funkce by byla při rozhodování jestli některé cíle kopat či ne přínosem .

To Pawkabike : večer ti to opíšu , ještě to nemám v hlavě

Test je od carpatiana. Ale já o tom nevím, netvrdím, že to třeba někde výrobce nemohl v diskuzi napsat, každopádně jsem to nečetl a ani nic oficiálně nevyšlo.

Oukej díky dík

Gauss aktualizovat nejde a nikdy nepujde asi tak.

A na to jsi přišel jak??? To mě docela dost zajímá a ne jenom mě. Můžeš nám všem vysvětlit, proč Gauss nebude mít podle tebe žádný update?? Já mám úplně jiné informace. Tak prosím,máš zde prostor, vysvětluj, rádi se dozvíme, jak to je. 8-)

Přes co bys tam ten update chtěl nahrát?

Když bude tak třeba přes bezdrát modul, nebo konektor cívky, nebo má Bluetooth, nebo nabíjecí konektor.... je více možností. Až to bude aktuální a ono snad brzy bude, tak se to dozvíme. Snad válka brzy skončí a Mars se oklepe a bude pokračovat.

Smiř se stím že gauss není pro soft. aktualizace stavěný. Nato by ukrajinec potřeboval asi dalších 6 let vývoje. Šest let to tak usilovně vyvíjel, že zapoměl na pitomý zámek na jednotku, který by byl užitečnejší než třeba zbytečných 48kHz :-D

Pawkabike když máš ty jiné informace o možné aktualizaci tak nás s tím seznam , prosím máš prostor ???
A jen tak mimochodem co by se tam mělo aktualizovat - jedná se totiž o relativně jednoduchý detektor a taky jednoduše nastavitelný , což odpovídá ceně ale se slušným dosahem.Ta 48 kHz zbytečná není je na droboť ale tam musíš počítat že ID bude vždy vyšší o cca.10 čísel oproti 16khz na stejnou barvu.Ono to bude vždy věc svého pohledu kteréhokoliv uživatele na daný problém.

Asi tak, věc názoru. Každý uživatel to má jinak. Za mě jsou obě frekvence super a celé roky je hojně používám. Novej Tiger je taky pecka, přidal si myslím nějaký cm, je naprosto klidný, lehčí.. Update by měl dát hodiny, více stupňů podsvícení, změna odstupňování obou frekvencí (L1L2 H2H2 zmizí) a v poslední řadě v Marsu prý zvažovali něco jako multi, ale k tomu jsem skeptický. Jinak neznám jediného člověka, který by měl s Marsem nějaké problémy, nebo řešil nefunkčnost, cívky, rušení nebo cokoli jiného. Hájím tuhle mašinu a ti, co ode mě koupily dva kousky, přímo od spolumajitele mi jistě potvrdí, jak skvělá tahle firma a její ÁKáčko je. Ještě z kraje vypuknutí války jsme byli v kontaktu s s jedním pracovníkem vývoje a jedním spolumajitelem. Jakmile se to podaří, určitě budeme psát dál a uvidíme kam se bude firma ubírat.

Už jsem viděl nějaký Gaussy na prodej s jinou Tigerkou? To je teda nějaká vylepšená verze cívky?

Jj, cívka je lehčí a výkon má o něco větší, co se týče hloubky. Je i jiný bezdrát modul. Mám tu teď od kamaráda jeden v exkluzivním stavu, 4 měsíce starý. Cena 11300, - když bude mít někdo zájem, pošlu fotky. Já jsem ho zkoušel osobně s mým Gustou a nějaký rozdíl tam je i v softu. V zabordeleným poli líp srparuje.

Jak poznám tu novou Tiger civku, od staré?
Nebo už dodavají jen tu novou? díky

Nová je ta "červená":

https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272187837_418392836741732_4399768448983256700_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=LOEfnbMLztkAX8BPbdS&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBF0Ho4qXjBQS-bPYlZ0ZKOMs8WV6Gk3cDqcC6vxG5hVg&oe=637D834B

Při projíždění youtube ohledně gause, jsem narazil na jedno video, kde je v search mode ještě deep, krom Low/no/hi/Hi, možná nějaký předprodukční kus nevíte někdo? Při prvním představení gause bylo v článku zmínka o hloubkovém režimu..tak se nejspíš do produkční verze nedostalo...

https://www.youtube.com/watch?v=9ru9Mjk1vbc cca 1:10 ;-)

Už 16kHz je na droboť až až. Nevím co bych měl hledat ještě na 48kHz, navíc na úkor dosahu.16tka měla být ta nejvyšší a pak třeba 10.

Na vypuštěný rybníky, přehrady, na drobný zlato je 48 ideální. Chodím na 48 i zabordelený pole na drobný stříbra. ;-)

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli gauss je vodotěsný nemůžu to nikde najít dík

Ahoj hledači,
přešel jsem ze Simplexe na Gauss. Mohl bych být rád, ale přesto sem napíšu. Chodím s cívkou Tiger - s tou novou s červenou krytkou.
Nemám totiž pocit, že bych něco tahal z hloubek jako v recenzích. Spíše tak 10cm. Zkouším nastavení střídat dle lokality, množství odpadu, podle odladění země. 90% Chodím políčka a louky. měním si L4,L5 s H4,H5. Režim střídám Normal nebo hi, gain 35-37. V čem je problém? Že je teď, v červnu, sucho? Ubere sucho tolik dosahu?
Chodíte Gausse se sluchátky? Je mi v nich vedro a neslyším okolí což mi není příjemné. A furt je sundávat když používám pointeru? Dělám něco špatně? Nebo jen nemám kliku?
Oproti Simplexu jasný pokrok. Anebo mám být v klidu protože to prostě není detík za pade, ale "jen" za patnáct?
Jsem z toho trochu zmatený. Cítím, že je to super detík, ale ....červík ve mně hlodá. Pašerák

Gauss je dobrej detektor, chodím ho od prosince loňkýho roku a už mám na moje poměry dost stříbrňáků, chodím jen se sluchátkama a nemám problém stím že bych neslyšel dohledávačku. Pro začátek bych volil nastavení na les Gain 35, disc 2 , L3 (přijde mi nejklidnější) Normal, analog , Hlasitost barvy 6 , železo dej 1/2 i stímhle nastavením mám i pár malej jednostranejch penízů grešlí, pozor na ID na takový cíle je hodně nízký klidně 24/25/27 ( v H frekvenci je id kolem 50 na takovej cíl pak to trochu matoucí ze začátku), čistý lesy chodím na gain 38 , disc -2/-4 L5, Low , Analog.

Pole chodím gain 36 , H3 , disc 5 , High , Analog , (zvuk nechávat přád stejnej 6 a 1 ) . Obecně v cl/CL moc nechodím detektor, detektor mě přijde pomalejší ale zase je pravda že ID jsou stabilnější. Zkoušel jsem na dohledáce CL režim a ještě jsem jeden stříbrnák vytáhl musíš vyzkoušet sám :-) . Zem odla´d v automatu ale pak to ještě zkotroluj a dola´t ručně, když je třeba mokro přišlo mě že si s tím automat moc neporadí.

Taky pokud je fakt hodně bordela třeba na poli a ješjě mokro nebo zamrzlo atd, neboj se použít L2/H2 detektor se hodně uklidní a o moc dosahu nepřijdeš ;-) . V analogu kopej všechno co jde trochu do barvy, vyplatí se ti to. Snad ti to trochu pomůže :-)

Děkuju za dobré rady. Budu se jimi řídit.
Včera po dešti jsem si zakopal do velkých hloubek. Sice žádné omračující nálezy(plomba, závažíčko, 3 měďáky), ale upevnil jsem si ke Gaussíkovi přátelský vztah.
Jen bojuju s těma sluchátkama. V čem vidíš takový přínos? Proč ti nestačí pípání repráku. Děkuju, Pašerák

Na sluchátka sem zvyklej bez nich nechodím, origo sluchátka jsou perfektní co se zvuku týče, možná trochu ukřičený vysoký tóny na můj vkus, pravda je že když je teplo je to peklo, objednal jsem si teďka koss porta , nejsou tak velký tak by nemuselo bejt takový teplo v nich a prodávají je rovnou s redukci na 6,3 . A další věc a to je to hlavní Hlasitost funguje zárověň jako třeba audio gain u deusu , prostě to zesiluje slabý signály a húř pak rozeznáváš, v lese to nevadí ale na poli když je víc signálu tak je to pak matoucí, protože abys dobře slyšel bez sluchátek musíš jít s hlasitostí aspoň na 8/9 (aspoň já to tak mám) , a pak už se v těch zvůkách aspoň já trochu ztrácím. ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top